pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių pyragas su varške ir uogiene: gardus receptas

Ar kada nors bandėte sujungti obuolių gaivumą, varškės kremiškumą ir uogienės saldumą viename pyrage? Jei ne, dabar pats metas tai padaryti! Šis obuolių pyragas su varške ir uogiene - tai puikus desertas, kuris tikrai patiks visai šeimai.

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Trupininis pyragas su varške ir uogiene yra kepinys, kurio pristatinėti tikrai nereikia. Visi esame jį ragavę ir turbūt visi mėgstame. Tokio tipo pyragus ir aš mėgstu, nes jie visada pavyksta, o skonis, priklausomai nuo naudojamo džemo, visada bus kiek skirtingas.

Šis trupininis pyragas su varške ir uogiene bus skanus bent keletą dienų. Geriausia jį laikyti šaldytuve.

Ingredientai

Šiam skaniam pyragui reikės:

  • Tešlai:
    • 400 gramų kvietinių miltų
    • 200 gramų sviesto
    • 1 valgomasis šaukštas cukraus
    • 2 vienetai kiaušinių
    • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Įdarui:
    • 300 gramų varškės
    • 2 vienetai obuolių
    • 5 valgomieji šaukštai uogienės
    • 1 valgomasis šaukštas cukraus
    • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
    • šiek tiek vanilinio cukraus

Gaminimo eiga

  1. Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, įtarkuoti sviestą.
  2. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti.
  3. Plakinį supilti į miltų masę ir gerai išmaišyti.
  4. 2/3 tešlos dėti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Kitą tešlos dalį padėti į šaldymo kamerą.
  5. Įdaro gaminimas: varškę gerai išmaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  6. Obuolius sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
  7. Ant pakepusios tešlos dėti obuolių, tada varškės ir uogienės sluoksnį.
  8. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą ir kepti apie valandą 180°C orkaitėje.

Trupininio pyrago su varške ir uogiene receptas

Reikės:

  • 260 g (2 st.) kvietinių miltų;
  • 150 g šalto sviesto;
  • 1 kiaušinio (L dydžio);
  • 60 g (1/2 st.) cukraus pudros;
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui:

  • 500 g birios varškės;
  • 2 kiaušinių (L dydžio);
  • 1 valg. š. kvietinių miltų;
  • 50 g (3 valg. š.) grietinės (30 proc. riebumo);
  • 50 g (5 valg. š.) cukraus;
  • vanilinio cukraus.

Džemui:

  • 150 g aviečių džemo;
  • 1 arbat. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo.

Gaminimas:

  1. Dideliame inde sumaišyti miltus ir cukraus pudrą. Sutarkuoti sviestą.
  2. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių. Lengvai išplakti kiaušinį. Jį supilti į tešlą. Išmaišyti ir suminkyti tešlą.
  3. Ją atskirti į dvi dalis: viena turi būti 2/3 tešlos. Padėti į šaldymo kamerą.
  4. Į dubenį sudėti visus įdaro ingredientus ir viską sutrinti blenderiu iki vientisos, glotnios masės.
  5. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi (24×24 cm), 2/3 dalį tešlos iškočioti ir įdėti į kepimo formą. Pirštais suformuoti 1-2 cm kraštus. Sukrėsti įdarą, mentele išlyginti viršų.
  6. Džemą sumaišyti su krakmolu. Šaukšteliu plonai apšlakstyti ant varškės įdaro.
  7. Sutarkuoti likusius trupinius, juos uždėti ant pyrago viršaus (tik nespauskite jų gilyn).
  8. Kepti 180 laipsnių temp. 40-45 min. ar kol viršus bus auksinės spalvos.
  9. Atvėsusį pyragą supjaustyti.

Patarimai ir rekomendacijos

  • Šį kartą naudojau „Kėdainių fabriko“ aviečių džemą - turbūt su juo toks pyragas man yra skaniausias. Žinoma, puikiai tiks ir mėlynių ar kitų uogų džemas/uogienė.
  • Geriau rinktis džemą/uogienę, kuris nebūtų nei labai skystas, nei tirštas. Toks per vidurį.
  • Varškę naudojau birią, ją su kitais ingredientais sutryniau blenderiu iki vientisos, glotnios masės.

Skanaus!