pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulvių Apkepų Receptai: Nuo Tradicinių Iki Šventinių

Bulvių apkepai - tai universalus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Šiame straipsnyje rasite įvairių bulvių apkepų receptų, pradedant tradiciniais ir baigiant įdomesniais, šventiniais variantais.

Tradicinis Bulvių Apkepas su Cukinijomis

Šis receptas - puikus būdas panaudoti sezonines daržoves ir pagaminti skanų bei sotų patiekalą.

Ingredientai:
  • Bulvės: 8 vnt.
  • Cukinija
  • Čiobreliai: 1 arb. š.
  • Druska: 1 arb. š.
  • Pipirai: 1 arb. š.
  • Miltai
  • Sviestas: 2 valg. š.
  • Pienas
Gaminimas:
  1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais.
  2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3-5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų.
  3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min.
  4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

Bulvių Apkepas su Lašiša

Šis apkepas - puikus pasirinkimas, jei norite nustebinti savo artimuosius neįprastu, bet labai skaniu patiekalu.

Ingredientai:
  • Virtos bulvės
  • Lašiša
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Grietinėlė
  • Druska
  • Pipirai
  • Sviestas
  • Krapai
Gaminimas:
  1. Virtas bulves supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Panašaus storio gabaliukais supjaustykite ir lašišą.
  2. Į nedidelę, tačiau geriau gilesnę skardą pakaitomis klokite bulvių ir lašišos sluoksnius (apatinis ir viršutinis sluoksniai turėtų būti bulvių), kiekvieną sluoksnį pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų.
  3. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, pieną ir grietinėlę ir supilkite šį mišinį ant bulvių-lašišos sluoksniuočio.
  4. Kepkite apkepą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 45-60 min, kol viršus bus gražiai geltonas.
  5. Baigiant kepti apkepui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pridėkite kuo daugiau smulkiai kapotų krapų. Šiuo padažu užpilkite į lėkštes išdėliotą apkepą.

Bulvių Apkepas su Faršu ir Žiediniais Kopūstais

Šis sotus ir maistingas apkepas - puikus pasirinkimas šeimos vakarienei. Jame dera mėsa, daržovės ir bulvės.

Ingredientai:
  • Bulvės: 4 vnt.
  • Žiedinis kopūstas
  • Faršas
  • Mėsos prieskoniai: 1 arb. š.
  • Morka: 1 vnt.
  • Svogūnas
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimas:
  1. Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje.
  2. Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite.
  4. Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus.

Bulvių Apkepas su Moliūgu

Šis neįprastas, bet labai skanus apkepas puikiai tiks rudens sezonui, kai gausu moliūgų.

Ingredientai:
  • Bulvės: 4 vnt.
  • Moliūgas
  • Svogūnai
  • Sviestas: 2 valg. š.
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Druska
  • Pipirai
  • Parmezano sūris
Gaminimas:
  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine) tarka.
  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių.
  5. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.

Bulvių Apkepas su Špinatais ir Varškės Sūriu

Šis vegetariškas apkepas - puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą.

Ingredientai:
  • Bulvės:
  • Špinatai
  • Varškės sūris
  • Svogūnai
  • Česnako skiltelės
  • Sviestas
  • Saulėgrąžos
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimas:
  1. Bulves išvirkite su lupenomis ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite įkaitintame aliejuje. Dėkite nuplautus ir nuvarvintus špinatus, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5 minutes.
  2. Jautienos faršą sumaišykite su varškės sūriu, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Bulves nulupkite, supjaustykite storomis riekelėmis. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apskrudinkite saulėgrąžas.
  3. Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su sviestu ir ištepkite molinį kepimo indą. Dėkite ploną sluoksnį bulvių, užbarstykite saulėgrąžų.

Saldžiųjų Bulvių Apkepas su Jautiena

Šis egzotiškas apkepas su saldžiomis bulvėmis ir jautiena nustebins net pačius išrankiausius gurmanus.

Ingredientai:
  • Saldžiosios bulvės
  • Jautiena
  • Salieras
  • Česnako skiltelės
  • Laurų lapelis
  • Pipirų žirneliai
  • Gvazdikėliai
  • Aliejus
  • Medus
  • Sultinys
  • Vynas
  • Aitrioji paprika
  • Druska
  • Malti pipirai
Gaminimas:
  1. Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite.
  2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Laurų lapelį, pipirų žirniukus, gvazdikėlius, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštą medaus pakepinkite troškintuve. Sudėkite česnakus, aitriąją papriką ir dar šiek tiek pakepkite.
  3. Į troškintuvą supilkite pusę kiekio sultinio ir vyno, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite 30 minučių. Ištraukę ant mėsos sudėkite pjaustytas bulves, užpilkite likusį sultinį, vyną ir troškinkite dar 35 minutes.

Apkepų Ingredientų Variacijos

Ingredientas Pasiūlymai
Bulvės Paprastos, saldžiosios, virtos, žalios
Mėsa Faršas, vištiena, lašiša, kumpis
Daržovės Cukinijos, moliūgai, špinatai, žiediniai kopūstai, morkos, svogūnai, porai
Sūris Parmezanas, čederis, fermentinis, varškės sūris
Prieskoniai Čiobreliai, mairūnas, bazilikai, kario milteliai, maltos mėsos prieskoniai, druska, pipirai

Šie receptai - tik maža dalis to, ką galima pagaminti iš bulvių. Eksperimentuokite su skirtingais ingredientais ir atraskite savo mėgstamiausią bulvių apkepo variantą!