pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių pyragas su manų kruopomis be miltų: paprastas ir skanus receptas

Tai desertų karalystės klasika, nepavaldi jokioms madoms. Kai nežinai, ką kepti, rinkis obuolių pyragą. Ir kokių tik nekepa pyragų išmanios gaspadinės.

Šis pyragas kitoks, nei esame įpratę - jam neprireiks mušti kiaušinių, maišyti tešlos. Vienintelis teplus darbas - ant paruošto šauti į orkaitę pyrago viršaus sudėti sviesto kubelius.

Draugė pasidalino obuolių pyrago su manais receptu. Produktai paprasti, kasdieniški, o matuoklė labai patogi. Imu 3 vienodas stiklines ir matuoju. Stiklinė - miltų, manų, cukraus. Iš tiesų, miltų recepte nėra, bet nesijaudinkite, pyragas puikiai pavyks ir be jų!

Ingredientai

  • Manų kruopos - 1 stiklinė
  • Miltai - 1 stiklinė
  • Cukrus - 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamono - 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuoliai, vidutiniai - 6 vienetai
  • Sviestas - 120 gramų
  • 16 g vanilinio cukraus

Gaminimo eiga

  1. Prieš pradėdami gaminti, sviestą įdėkite į šaldymo kamerą, reikėtų, kad jis būtų labai šaltas.
  2. Sausus ingredientus (manus, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną) sumaišykite atskirame dubenyje. Masę galite iškart padalinti į tris dalis. 16 g vanilinio cukraus, 2 a. š. Miltus, manus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų suberiu į dubenį ir gerai sumaišau.
  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, sutarkuokite morkite tarka. Masę padalinkite į dvi dalis.
  4. Formą ištepkite trupučiu sviesto ar aliejaus.
  5. Ant formos dugno berkite trečdalį sausų ingredientų mišinio. Pusę paruošto biraus mišinio lygiu sluoksniu beriu į paruoštą skardą, ant viršaus dedu sutarkuotus obuolius ir vėl užbarstau.
  6. Tuomet dėkite pusę tarkuotų obuolių, pilkite dar vieną trečdalį mišinio, jį padenkite likusiais obuoliais, ant jų supilkite paskutinę dalį sausų ingredientų.
  7. Galiausiai ant viršaus užtarkuokite sviestą, palyginkite. Vienintelis teplus darbas - ant paruošto šauti į orkaitę pyrago viršaus sudėti sviesto kubelius. Sviestą supjaustyk kubeliais, išdėliok ant pyrago viršaus.
  8. Kepkite iki 180C įkaintoje orkaitėje apie valandą. Pyragą kepu 180 laipsnių orkaitėje, 35 - 40 min. Pyrago tikrai nereikia maišyti, nes tirpstantis sviestas ir obuolių sultys puikiai sulipina ir suriša tešlą.
  9. Kepk 40-45 min. Kepame kol apkeps paviršius - jei vienas didesnis indas, gali trukti 40-50 min.

Šis obuolių pyragas trapus, tirpte tirpstantis burnoje. Sekmadieninis skanėstas pavyko! Kvapai turi magijos, jie prisideda prie nuotaikos, įkvepia, nuvilia, pakylėja ar, atvirkščiai, priartina arčiau žemės. Jei aš planuočiau keisti namus, kepčiau kaip tik šį pyragą. Jis kvepia stebuklingai - bet juk obuolių ir cinamono sąjunga kitokia ir negalėtų būti, tiesa?