Troškinta kalakutiena su daržovėmis
Karolina Puodžiūtė
Paruoštoms daržovėms ir mėsai leiskite pastovėti po dangčiu, tada išdėliokite patiekalą į lėkštes ir patiekite, jei norite, ant viršaus pabarstykite smulkintų šviežių žolelių.
4 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 15 minutes minGaminimo laikas 35 minutes minBendras laikas 50 minutes minKategorija Kalakutienos patiekalai, TroškiniaiVirtuvė Pasaulio virtuvėPorcijos 3 asmenimsReklama1x 2x 3xGaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!Mėsą iš vakaro supjausčiau gabaliukais, išvoliojau prieskoniuose, apšlaksčiau trupučiu aliejaus ir uždengus maistine plėvele padėjau į šaldytuvą.
Išsiverdame šaldytas šparagines pupeles pasūdytame vandenyje. Paverdame apie 5 min., nukošiame.Į įkaitintą aliejų gilioje keptuvėje dedame supjaustytus česnakus. Pakepiname ir sudedame mėsą.Kai mėsa truputį apkepa, dedame supjaustytas daržoves, apvirtas šparagines pupeles, viską kepiname keleta minučių.
Tada įpilame truputį vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies.Kai daržovės jau bus minkštokos, bet ne per minkštos, pilame pomidorų padažą (aš jo pyliau daug, nes mums taip skaniau), dedame majonezą, pilame grietinėlę, sūdome, barstome pipirais ir gerai išmaišome.
Sveikas kalakutienos troskinys
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “Kalakutienos troškinys” rasta receptų 1000Kalakutienos troškinys su avinžirniais kokosų pieneKalakutienos troškinys su cukinija
Ingredientai
- Malta kalakutiena: 400 g
- Cukinija: 1 nedidelė
- Paprika: 1 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Pievagrybiai: 5 vnt.
- Natūralus jogurtas: 250 g
- Šviežios petražolės: pagal skonį
- Druska, pipirai: pagal skonį
- Augalinis aliejus: kepimui
1. Nedideliame kiekyje aliejaus įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, kol jis taps permatomas.
2. Įdėkite smulkintą papriką ir maltą kalakutieną. Kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos.
3. Pridėkite supjaustytus pievagrybius ir cukiniją. Troškinkite viską kartu, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.
4. Išjunkite ugnį ir įmaišykite natūralų jogurtą bei prieskonius pagal skonį.
5. Patiekite su virtais ryžiais arba kitu mėgstamu garnyru.
6. Santrauka: Šis kalakutienos troškinys su daržovėmis, pievagrybiais ir jogurtu yra greitai paruošiamas, sveikas ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis gardžiai vakarienei. Galite eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis ir prieskoniais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį. Visas patiekalas turi apie 1200 kcal, o viena porcija – apie 300 kcal.
Troškinta kalakutiena su daržovėmis
Puikaus skonio sveikas patiekalas – tiesiog bomba! Kalakutiena, troškinta su daržovėmis, yra puikus karštas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Patiekalas tinka tiems, kurie stebi savo mitybą, nes jame yra dietinių ir sveikų produktų. Troškinimas leidžia išlaikyti maksimalias maistines medžiagas ingredientuose.