Sudėtis/skoniai
Dėl prekės detalios sudėties ir informacijos apie gaminiuose esančias alergiją bei netoleravimą sukeliančias medžiagas kreiptis į gamintoją.
Pristatymo būdai
Darbo laikas
- Pirmadienis: 07:00 - 20:00
- Antradienis: 07:00 - 20:00
- Trečiadienis: 07:00 - 20:00
- Ketvirtadienis: 07:00 - 20:00
- Penktadienis: 07:00 - 20:00
- Šeštadienis: 07:00 - 20:00
- Sekmadienis: 07:00 - 20:00
Naminiai mėsos vyniotiniai
Naminiai mėsos vyniotiniai - vištienos arba kiaulienos.
Galima svorio paklaida ~ 150 g
RinktisNaminiai mėsos vyniotiniaiNaminiai mėsos vyniotiniai - vištienos arba kiaulienos.
Galima svorio paklaida ~ 150 g
Pridedama Į krepšelį • 17.90 €Naminis mėsos vyniotinis
Noriu pasiūlyti pasigaminti mėsos vyniotinį. Mes savo vaikučiams duodame iš parduotuves pirktas dešras, kurių sudėtyje yra nežinia kas. O čia – naminis vyniotinis. Tikrai žinai, ką įdėjai ir vaikui gali drąsiai duoti. Be to, labai skanu.
Padaryti nėra taip sunku, kaip atrodo!
Reikės:
1 kg kiaulienos kumpio;
0,5 kg kiaulienos faršo (gali buti maišytas su jautiena);
Kiaulienos kumpį supjaustome išilgai plonais gabalais – panašiai kaip kepsniams. Mėsa pamušame. Apibarstome druska. Aš vieną pusę apibarstau česnaku ir lauro lapeliais, o kitą – pipirais.
Kepimo rankovę perkerpame išilgai. Dedame ant jos pamuštos mėsos gabalus formuodami vyniotinį.
Į mėsos faršą dedame norimus prieskonius. Įmušame vieną kiaušinį. Likusius 2 kiaušinius išplakame ir iškepame keptuvėje. Ant kiaulienos kumpio dedame iškeptą kiaušinienę, o ant viršaus sudedame faršą. Atsargiai susukame, suvyniojame į kepimo rankovę. Užrišame virvele vyniotinio galus ir tada tvirtai perrišame patį vyniotinį.
Galima virti dviem būdais: virti dideliame puode vandenyje arba jeigu turite – garpuodyje. Tiek viename, tiek kitame reikia virti 2 val. Man skanesnis vyniotinis, virtas garpuodyje.
Išvirusį vyniotinį reikia suslėgti. Aš jį dedu į kepimo skardą ir ant viršaus uždedu sunkią skrynią. Taip reikia palaikyti per naktį.
Gintarė Poškienė
Vištienos vyniotinis su petražolėmis
Jolantos Veličkienės nuotr.
Tuomet verdamas, sumažinus kaitrą, skaičiuojant nuo užvirimo laiko apie 40-50 min. Kepant vyniotinį, jį vyniojame arba į kepimo rankovę arba į kelis sluoksnius kepimo popieriaus. Surišame ir dedame į 180–200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaite, kepame apie 1 val. Dedant kepti, į skardą įpilame šiek tiek vandens. Po šiluminio paruošimo vyniotinis atvėsinamas ir bent 6–8 valandoms arba per naktį paslegiamas (nepagalėkite svorio) šaltoje patalpoje. Taip paruoštą vyniotinį galima laikyti šaldytuve apie 4-6 paras. Prieš vartojant pašalinkite virvelę ir popierių ar plėvelę, supjaustykite riekelėmis ir skanaukite.
Druskos pipirų ir kitų gyvenimo prieskonių pagal skonį…
Jolanta Veličkienė
Maisto technologė, technologijų edukologė, mokytoja
Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja