pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tinginys su kakava – greitas ir skanus desertas

Tinginys - visada nustebinantis dieviško skonio desertas. O geriausia naujiena yra ta, kad jį pagaminti gana nesudėtinga. Sunkiausia dalis - išlaukti, kol tinginys atvės ir sutvirtės. Jei norite pasilepinti saldžiu desertu be didelių pastangų, šis tinginio receptas - puikus pasirinkimas. Klasikinis Tinginys - tai klasikinis ir itin mėgstamas desertas, kuris yra greitas ir nesudėtingas, tačiau nepaprastai skanus.

Tinginys su apelsinų skonio sausainiais

Labai greitas ir tobulo skonio tinginio su apelsinų skonio sausainiais receptas.

Ingredientai:

  • 250 g sausainių („Gaidelio“ tipo)
  • 250 g apelsinų skonio sausainių
  • 250 g karamelinių sausainių
  • 250 g sviesto
  • 2 indelių sutirštinto saldinto pieno
  • 3-4 šaukštų juodos nesaldintos kakavos
  • Miltelinio cukraus (papuošti)

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakava.
  2. Visus sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su sviesto mišiniu.
  3. Supilkite sutirštintą pieną ir dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Paruoštą masę sudėkite ant kelių sluoksnių maistinės plėvelės ir suformuokite norimo formos tinginį. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
  5. Patiekite supjaustę nedideliais gabalėliais ir apibarstę milteliniu cukrumi. Skanaus!

Klasikinis tinginys su kondensuotu pienu

Ingredientai:

  • 200g sviesto
  • Indelis kondensuoto pieno
  • 3 pakeliai kvadratinių sausainių
  • 3 šaukšteliai kakavos

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius smulkiai sulaužome.
  2. Puode, geriausiai dvigubu dugnu, ištirpiname sviestą ir sumaišome su kondensuotu pienu.
  3. Verdame maišydami ant silpnos kaitros, kol pradeda tirštėti ir darytis maži burbuliukai prie puodo kraštų.
  4. Dedame kakavą. Viską išmaišome ir pilame ant sausainių.

Kiti tinginio variantai

Receptas nr. 1: Į prikaistuvį dėti gabalėliais pjaustytą sviestą su cukrumi ir kaitinti ant nedidelės ugnies, vis maišant, kol ištirps, suberti kakavą ir išmaišyti. Gerai išplakti kiaušinius ir labai atsargiai įmaišyti į šiek tiek atvėsusią kakavinę masę. Masę sudėti į maišelį, formuoti tinginį ir palikti bent kelioms valandoms šaldytuve.

Receptas nr. 2: Sausainius sutrupiname kaip tinginiui. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu virš garų vonelės. Į šokolado masę įmaišome cukrų. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų.

Receptas nr. 3: Sausainius sutrupinti. Tinginį išvynioti ir apvolioti kokoso drožlėse.

Patarimai gaminant tinginį

Sutrupinti sausainius. Puode ištirpdyti sviestą, supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Tada per sietelį pilti kakavos miltelius (tikros kakavos). Kiek dėti kakavos - patirtis rodo, kad nereikia prsirišti prie konkretaus šaukštų kiekio - įberi, išmaišai, paragauji ir sprendi. Nebedėti kakavos, kai skonis tampa lengvai karčiu. Sietelis - tam, reiktų naudoti tam, kad nesusidarytų kakavos gumuliukų. Išmaišytą masę pilti į dubenį su sausainiais ir gerai išmaišyti. Tada reikia pradėti žvalgytis per petį, nes namiškiai jau kažkur iš už kampo stebi ir taikosi paragauti galutinio rezultato. Taigi, vardan ramybės, reikia dalį išmaišytos tinginio masės palikti puode degustacijai, o kas liko - vynioti į tinginio „dešrą“ ar į išgaubtos formos dubenį. Tik svarbu galutinį rezultatą kiek paspausti ir padėti į šaldytuvą, kol sutvirtės.

Klasikinio tinginio gaminimo eiga

  1. Sausainius sutrupinti iki stambių gabaliukų.
  2. Į puodą supilti pieną, suberti kakavą ir sudėti sviestą. Puodą kaisti ant nedidelės kaitros.
  3. Nuolat maišant ištirpinti sviestą, o kai masė užvirs ir ims burbuliuoti, nuolat maišant pavirti apie 2 min.
  4. Kakavos masę supilti ant laužytų sausainių ir viską labai gerai išmaišyti, kad visi sausainiai pasidengtų mase.
  5. Ant didelės lėkštės tiesti kepimo popierių ir ten sudėti sausainių masę, leisti truputį atvėsti ir rankomis suformuoti “kalniuką”.
  6. Suformuotą tinginį apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
  7. Dėti į šaldytuvą 5-8 h (geriausia per naktį).