pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Apkepti makaronai su daržovėmis: receptas

Šie kreminiai makaronai su daržovėmis yra labai vasariškas ir maistingas patiekalas! Patiekale daržovių yra gerokai daugiau negu makaronų. Vasarą sviestinės šparaginės pupelės yra viena iš mano mėgstamiausių daržovių.

Kreminiai makaronai su daržovėmis

Ingredientai:

  • Šparaginės pupelės
  • Cukinija
  • Pomidorai
  • Makaronai
  • Česnakas
  • Grietinėlė
  • Sūris
  • Prieskoniai

Paruošimas:

  1. Pupelių kraštelius nupjauti.
  2. Makaronus virti pasūdytame vandenyje. Jie turi būti apykiečiai.
  3. Tuo metu keptuvėje ant vid. temp. įkaitinti aliejų.
  4. Suberti pupeles, įpilti šiek tiek vandens. Uždengus dangtį troškinti, kol pupelės bus beveik minkštos.
  5. Po kelių minučių, suberti česnaką ir jį apkepti 30 s.
  6. Supilti grietinėlę, sūrį, suberti pomidorus, makaronus, įberti prieskonių.
  7. Jeigu sausa, galima įpilti daugiau grietinėlės ar likusio skysčio nuo makaronų.

Makaronų apkepas su daržovėmis ir mėsa

Tai puikus būdas panaudoti įvairias daržoves ir pagaminti sotų patiekalą visai šeimai. Kuo didesnė daržovių įvairovė, tuo skanesnis apkepas.

Ingredientai:

  • 400 gramų maltos mėsos
  • 300 gramų makaronų
  • 250 gramų fermentinio sūrio
  • 1 vienetas baklažano
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 žiupsnelis prieskonių makaronams
  • 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • Šiek tiek bazilikų
  • Šiek tiek sviesto (kepimui)
  • Šiek tiek džiūvėsėlių (kepimui)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.Porcijų skaičius: 5

Paruošimo būdas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti faršą ir kepti ant vidutinės liepsnos. Suberti druską ir pipirus, įspausti skiltelę česnako.
  2. Užkaisti virti mėgstamus makaronus.
  3. Kol makaronai verda, nulupti baklažanus, supjaustyti pailgais gabalais, pabarstyti druska ir palikti 15 min. Po to druską nuplauti, o baklažanus pasmulkinti iki kubelių dydžio.
  4. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti taip pat kubeliais.
  5. Ir baklažaną ir papriką kartu apkepti keptuvėje ant aliejaus (kepant nepamiršti šiek tiek druskos ir pipiriukų).
  6. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
  7. Į formos dugną sudėti pusę virtų makaronų, ant jų supilti keptas daržoves (papriką ir baklažaną) ir sudėti visą keptą faršą.
  8. Į atskirą mažą indelį sumušti 2 kiaušinius, įdėti kupiną šaukštelį miltų, gerai išplakti ir palaistyti tolygiai virš faršo.
  9. Toliau sudėti likusius makaronus ir pabarstyti juos makaronų prieskoniais.
  10. Sutarkuoti fermentinį sūrį ir suberti jį ant apkepo.
  11. Pabaigai supjaustyti pomidorą skiltelėmis ir sudėti ant apkepo viršaus.
  12. Papuošti šviežiais ir džiovintais bazilikais.
  13. Kepti +200°C temperatūroje 30 min. Skanaus!

Makaronai su smidrais ir žaliaisiais žirneliais

Tai tikras pavasario patiekalas - šviesus, lengvas, gaivus ir pilnas žalių atspalvių. Smidrai ir žalieji žirneliai su makaronais dera puikiai, o grietinėlės padažas - klasika.

Ingredientai:

  • Makaronai
  • Šaltai rūkyta šoninė
  • Česnakas
  • Smidrai
  • Žalieji žirneliai
  • Citrina
  • Džiovintas bazilikas
  • Mocarelos sūris
  • Kietasis sūris
  • Grietinėlė
  • Svogūnų laiškai

Paruošimas:

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės pasūdytame vandenyje.
  2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą šoninę ir pakepinkite, kol išskirs riebalus ir apskrus.
  3. Suberkite į keptuvę smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite minutę, kol paskleis aromatą.
  4. Smidrų galus nulaužkite, likusius stiebelius supjaustykite į tris-keturias dalis. Suberkite į keptuvę su šonine ir česnakais. Vis pamaišydami kepkite apie 3 minutes, kol taps ryškiai žalios spalvos ir šiek tiek suminkštės.
  5. Supilkite grietinėlę, suberkite žaliuosius žirnelius, nutarkuotas citrinos žieveles, išspauskite citrinos sultis, pagardinkite džiovintais bazilikais, druska ir pipirais.
  6. Suberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Pakaitinkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.
  7. Suberkite išvirusius nukoštus makaronus, permaišykite.
  8. Dalinkite į gilias lėkštes ir patiekite su kietuoju sūriu, smulkintais svogūnų laiškais ir pora citrinos gabalėlių.

Šviežios, termiškai neapdorotos daržovės ir žolelės yra vienas pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių. Kukurūzai stiprina organizmą, jų burbuolėse gausu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Tai - puikus seleno šaltinis. Kietųjų kviečių makaronuose beveik nėra riebalų, bet daug ląstelienos.

Ingredientas Privalumai
Šviežios daržovės ir žolelės Mineralinės medžiagos, mikroelementai, vitaminai, ląsteliena
Kukurūzai Angliavandeniai, baltymai, riebalai, vitaminai A ir C, kalis, fosforas, kalcis, geležis, selenas
Kietųjų kviečių makaronai Mažai riebalų, daug ląstelienos

Jei norėtumėte namuose pasijusti lyg restorane, imkitės mažų gudrybių ir rečiau ragaujamų derinių - taip visai paprastai net kasdieniai makaronai gali atsiskleisti netikėtai ryškiais skoniais ir spalvomis.