pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių skarels su varške: receptas

Nemari klasika - tai patiekalai, prie kurių mes visi retkarčiais sugrįžtame, dažniausiai dėl sentimentų bei nostalgijos vaikystei. Varškės ir obuolių skarelės man yra ne tik nostalgija, ne tik pirmi savarankiškai iškepti sausainiai, ne tik fantastiškas skonis ir kvapas.

Begalinė desertų įvairovė šiais laikais gerokai išlavino ir išlepino mūsų skonius. Man tai neišsemiami prisiminimai iš mūsų dukrų vaikystės. Viena už kitą kuo kruopščiau stengdavosi tas skareles vynioti, kol pavykdavo tobulas ir apvalus kamuoliukas, bet užtat pats skaniausias.

Štai tokia įžanga į obuolių pyragus, kuriais dabar kvepia mano namai:) Jaučiu tikrą rudenį (nors Izraelyje jau prasidėjo braškių sezonas, beje…).

Nors su jais pasikrapštyti šiek tiek reikia, šie trapios tešlos pyragėliai tikrai tikrai verti viso, juos gaminant sugaišto laiko. Jų dydį galite pasirinkti patys - man skaniausi visai nedideli, vieno kąsnio pyragiukai.

Ingredientai

Tešlai:

  • 200 g varškės
  • 200 g miltų
  • 125 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1/3 arb. š. druskos

Įdarui:

  • 2 vidutinio dydžio obuolių

Apibarstymui:

  • 5,5 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. cinamono

Gaminimas

  1. Viename inde sumaišome varškę, sviestą, cukrų, druską, vanilinį cukrų. Sutriname šakute. Po to pamažu įmaišome miltus. Man užteko 200 g miltų, bet mano varškė buvo gana sausoka, ji Jūsų naudojama varškė bus šlapia, tuomet reikės daugiau miltų. Tešla turi būt minkšta, elastinga, bet beveik nekibti prie rankų. Tešlą galima dėti šiek tiek sustingti į šaldytuvą, bet nebūtina.
  2. Obuolius nulupame, supjaustome storesnėmis riekelėmis. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo poperiaus. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  3. Tešlą paskirstome į keletą gabalėlių, kiekvieną gabalėlį plonai iškočiojame, ~1-2 mm storio, supjaustome maždaug į 8×8 cm dydžio kvadratėlius. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dedame po obuolio skiltelę, ją „užklojame“ dvejais kvadratėlio kampais, prispaudžiame.
  4. Visus sausainius dedame ant kepimo skardos, maždaug poros cm atstumu vienas nuo kito, kad kepant nesusiliestų. Cukrų sumašome su cinamonu, apibarstome visus sausainius.
  5. Kepame sausainius ~25-30 min įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda. Skanaus!

Jei norite saldesnių sausainių, tuomet visus supjaustytus kvadratėlius pabarstykite papildomai cukraus ir cinamono mišiniu ir tik po to dėkite obuolio skilteles.

Galite formuoti ir dideles varškės skareles. Nepamirštamas skonis iš vaikystės, kurį, praėjus daugeliui metų, ryžausi pamėginti atkurti.

Kita detalė - forma. Taupydama laiką, esu bandžiusi pagal pyragėlių receptą gaminti pyragą. Rezultatas neblogas, tačiau neprilygsta atskiriems pyragėliams.