pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tobulas Varškės Tinginys: Lengvai Pagaminamas Desertas

Visiems mėgstantiems smaližiauti, bet nenorintiems ilgai suktis virtuvėje, šis desertas bus tikras atradimas, nes jo norėsis vėl ir vėl. Mėgstantys smaližius nesunkiai pagamins šį populiarų nesunkiai pagaminama lietuvių nacionalinį skanėstą. Nesvarbu, lietuvis ar užsienietis, tinginio pyragas visada patinka visiems.

Klasikinis Varškės Tinginys su Sausainiais ir Kondensuotu Pienu

Štai vienas iš receptų, kaip pasigaminti klasikinį varškės tinginį:

Ingredientai:

  • 500g pertrintos varškės
  • 360 g sausainių (naudojau „Selgos“ rieštų ir kondensuoto pieno skonio)
  • 220 g kondensuoto pieno
  • 100 g džiovintų vaisių
  • 100 g riešutų
  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 2 v. š. vanilinio cukraus
  • šaukštelis migdolų kvapo esencijos (nebūtina)
  • 2 v. š. citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį.
  2. Į dubenį sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis, išsukame iki vientisos masės.
  3. Sudedame varškę ir gerai viską išmaišome.
  4. Galiausiai suberiame džiovintus vaisius, riešutus ir sausainius, permaišome.
  5. Skardą išklojame maistine plėvele ir sudedame varškės masę.
  6. Dedame į šaldytuvą bent 6 valandom, geriausia laikyti per naktį.
  7. Skanaus!

Šventinis Varškės Tinginys su Džiovintais Vaisiais

Sukurti naują tinginio variaciją šventėms man jau tampa gražia tradicija. Šią tinginio versiją su ypatingai minkštais Seeberger džiovintais vaisiais kūriau galvodama apie artėjančias Kalėdas. Jis pavyko tobulas, neperdedu. Labai rekomenduoju naudoti būtent Seeberger SOFT linijos vaisius, kurie yra ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai minkšti bei sultingi. Gaminant jų nereikia papildomai mirkyti, galima dėti tiesiai į tinginio masę, o vėliau tinginys lengvai pjaustosi, vaisiai neiškrenta ir suteikia puikaus skonio. Labai rekomenduoju išbandyti - net neabejoju, kad visi valgytojai liks maloniai nustebę.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 400 g 9% riebumo varškės
  • 200 g kondensuoto pieno
  • 100 g baltojo šokolado
  • 1 a.š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Išlydome šokoladą. Aš tai darau garų vonelės virš verdančio puodo pagalba. Jei norėsite tinginį papildomai papuošti lydytu šokoladu, dalį šokolado atidėkite.
  2. Kambario temperatūros sviestą išplakame su varške, kondensuotu pienu, lydytu baltuoju šokoladu ir cinamonu iki vientisos masės. Svarbu, kad ši masė būtų tolygi, be jokių gumulėlių, todėl geriausia tai daryti su blenderio ar mikserio pagalba.
  3. Sulaužome sausainius ir juos apipilame skystų produktų mase, viską gerai išmaišome.
  4. Į tinginio masę sudedame džiovintus vaisius, išmaišome. Jei naudosite kietus džiovintus vaisius, prieš tai juos išmirkykite ir supjaustykite gabaliukais.
  5. Perkeliame masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai suspaudžiame, kad neliktų oro ir laisvų tarpų.
  6. Perkeliame tinginį nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.

Gaivus Varškės Tinginys su Uogomis

Šis receptas puikiai tinka vasaros sezonui, kai norisi kažko gaivaus ir lengvo.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto, minkšto
  • 500 g riebios (9 proc.) varškės
  • 160 g kondensuoto pieno
  • 300 g sausainių (pvz., „Selga“, „Gaidelis“), sulaužytų nedideliais gabaliukais
  • 200 g nedidelių, standžių braškių
  • 200 g šilauogių
  • saujelė aviečių (šaldytų, o jei turite šviežių, jas užšaldykite, tokios maišant nesusitrins)

Gaminimas:

  1. Dėkite į dubenį sviestą, varškę, pilkite kondensuotą pieną ir išsukite iki vientisos masės. Galite darbuotis dideliu šaukštu, o galite pasitelkti ir elektrinį virtuvės kombainą.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite šilauoges, braškes supjaustykite pusiau ar ketvirčiais. Suberkite sausainius ir visas uogas (taip pat ir šaldytas avietes, jei naudojate) į išsuktą sviesto bei varškės masę ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi nesutrinti uogų.
  3. Nedidelę kvadratinę ar pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele, kad dengtų ir šonus. Krėskite čia pagamintą masę ir paspaudykite, kad neliktų oro tarpų.
  4. Dėkite paruoštą tinginį į šaldytuvą ir laikykite bent 6 val., o geriausia - pernakt.
  5. Išimkite su visa maistine plėvele iš kepimo formos, dėkite į didelę lėkštę ar ant padėklo ir pjaustykite bei ragaukite. Likučius laikykite šaldytuve.

Neįprastas Varškės Tinginys su Kokosų Pienu ir Razinomis

Be galo skani kitokio tinginio versija! Labai mėgstu desertus su varške, tad šis - tiesiog tobulas, kai norisi greitai, skaniai ir saldžiai, o šis, tikriausiai vienas desertų favoritų. Be to, tinginį galite gaminti ne tik su džiovintomis uogomis, bet ir įdėti kitų džiovintų vaisių, riešutų, aguonų, karamelizuotų obuolių ir net šviežių uogų. Jei dėsite uogas, naudokite tokia, kuriose mažai skysčio, pavyzdžiui šilauoges, mėlynes, serbentus, braškes, jei naudosite skystesnes uogas, kaip avietes, tuomet rekomenduoju į tinginio masę įdėti šiek tiek daugiau sviesto, nes nuo uogų gali suskystėti.

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 400 ml kokosų pieno tirštosios dalies (prieš gaminant palaikykite bent 1 val. šaldytuve)
  • 320 g sausainių šį kartą naudojau klasikinius Gaidelio sausainius, galite rinktis becukrius
  • 50 g medaus
  • 50 g sviesto ar kokosų aliejaus
  • 40 g razinų galima keisti spanguolėmis ar jas maišyti kartu bei naudoti bet kokius kitus džiovintus vaisius

Gaminimas:

  1. Sausainius sulaužyti.
  2. Į varškę supilti medų (jei kietas, šiek tiek pašildyti), tirpintą sviestą, kokosų pieną ir pertrinti trintuvu.
  3. Į gautą masę suberti razinas, sudėti sausainius ir išmaišyti.
  4. Viską sudėti į norimą formą, ištiestą maistine plėvele ir palikti šaldytuve bent 6 val.

Baltojo Šokolado, Varškės ir Morengų Tinginys

Saldus, minkštas, drėgnas. Trumpai tariant, nuostabus greitai pagaminamo ir neatsivalgomo tinginio su varške ir morengais receptas. Tobulas prie kavos.

Ingredientai:

  • 300 g baltojo šokolado
  • 150 g sviesto
  • 150 g varškės
  • 100 g morengų
  • 3 šaukštų džiovintų spanguolių
  • 1 šaukšto romo
  • 3 šaukštų nesūdytų pistacijų
  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 50 g kokosų drožlių
  • 2 didelių saujų trupintų mėgstamų sausainių

Gaminimas:

  1. Stačiakampę formą (12x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Spanguoles užmerkite rome.
  2. Minkštą sviestą ištrinkite su varške iki vientisos masės.
  3. Supilkite ištirpintą ant garų vonelės ir ataušintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite. Į gautą masę sudėkite sutrupintus morengus, sausainius, kokosų drožles, nuspaustas spanguoles, sutrupintas pistacijas ir žaliosios citrinos žievelę.
  4. Viską išmaišykite, išlyginkite formoje ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami perkelkite formelę iš šaldiklio į šaldytuvą 20 min.
  5. Skanaus!

Tinginys su varškės sūreliais

Tinginiui su varškės sūreliais pagaminti reikia:

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
  • 75 g lydyto sviesto
  • 50 g sutirštinto saldinto pieno
  • 2 MAGIJA šokolado skonio varškės sūrelių
  • 150 g PERGALĖ lydyto juodojo šokolado
  • Keleto mėtos lapelių (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ sutrupinkite rankomis.
  2. Lydytą sviestą sumaišykite su sutirštintu pienu iki vientisos masės.
  3. Sviesto mišinį pilkite į smulkintus sausainius ir sudėkite laužytus #MAGIJA šokolado skonio varškės sūrelius. Gerai išmaišykite.
  4. Sausainių masę sudėkite ant maistinės plėvelės ir suvyniokite. Laikykite šaldytuve apie 2-3 val.
  5. Sustingusį tinginį supjaustykite griežinėliais ir užmaukite ant ledų pagaliukų.
  6. Palaikykite šaldiklyje apie 30 min. ir nuglazūruokite PERGALĖ lydytu juoduoju šokoladu.