pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bananų Duona Su Riešutais: Lengvas Ir Skanus Receptas

Bananų duona - tai puikus būdas panaudoti pernokusius bananus. Šis kepinys nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir labai skanus. Tai gali tapti tikru "budinčiu" saldėsio receptu, nes visada pavyksta!

Recepto Informacija

  • Sudėtingumas: Lengvas
  • Porcijos: 8-10
  • Paruošimo laikas: 15-20 min.
  • Kepimo laikas: 50-60 min.
  • Orkaitė: 170 °C (viršus-apačia)

Būtini Ingredientai

  • 3 gerai prinokę (tamsiais taškeliais) bananai
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 100 g cukraus (arba rudasis - skaniau)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 100 ml aliejaus (arba 100 g ištirpinto sviesto)
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos
  • Žiupsnelis druskos

Rekomendaciniai Ingredientai (Papildomam Skoniui)

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 50-100 g graikinių riešutų, lazdyno riešutų arba šokolado gabaliukų
  • 2 šaukštai natūralaus jogurto ar grietinės - dar daugiau drėgmės
  • 1 papildomas bananas - viršui papuošti (pjaustytas išilgai)

Bananų Duonos Paruošimo Būdas

  1. Paruoškite formą ir orkaitę: Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Paruoškite pailgą kekso formą (~22-25 cm): išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi/sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Sutrinkite bananus: 3 prinokusius bananus gerai sutrinkite šakute arba trintuvu iki tyrės (gali likti keli minkšti gabaliukai - tai net geriau). Jei norite - čia galite įmaišyti jogurtą/grietinę.
  3. Sumaišykite „šlapius“ ingredientus: Į bananų tyrę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įpilkite aliejų ar sviestą. Gerai išmaišykite šluotele, kol masė taps vientisa.
  4. Sumaišykite „sausus“ ingredientus: Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską (ir cinamoną, jei naudojate). Norėdami pyrago „aukščio“, sodos ir kepimo miltelius visada persijokite.
  5. Sujunkite abi mases: Sausų ingredientų mišinį įberkite į skystą masę. Maišykite švelniai, tik iki kol neliks sausų miltų. Nepersistenkite - kitaip pyragas bus kietas. Jei dedate riešutus ar šokoladą - įmaišykite dabar.
  6. Kepkite: Supilkite tešlą į paruoštą formą. Norėdami gražaus vaizdo - ant viršaus uždėkite per pusę perpjautą bananą (pjautine puse į viršų). Kepkite ~50-60 minučių, kol įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs sausas. (Jei viršus per greitai skrunda - uždenkite kepimo popieriumi ar folija.)
  7. Atvėsinimas: Iškepusią bananų duoną palikite formoje 10-15 minučių, tada išimkite ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.

Patiekimas

Patiekite griežinėliais - skanu šilta ir atvėsusi. Nuostabi su sviesto ar riešutų sviesto užtepu, jogurtu, uogiene ar klevų sirupu. Puikiai tinka ir skrudinta - pvz., pusryčiams su kava.

Naudingi Patarimai

  • Bananų saldumas: Kuo labiau prinokę, tuo skanesnė ir saldesnė duona.
  • Be cukraus: Cukrų galite sumažinti arba pakeisti medumi, klevų sirupu.
  • Laikymas: Laikosi 2-3 d. kambario temperatūroje, sandariame inde.
  • Šaldymas: Supjaustykite riekelėmis, užšaldykite - puikiai atšyla skrudintuve.

Profesionalo Patarimas

Kad bananų duona būtų ypač drėgna ir minkšta, naudokite riebesnį jogurtą, aliejų vietoj sviesto ir nemaišykite tešlos per ilgai - tik tiek, kiek būtina.

Ši bananų duona gali tapti tikru „budinčiu“ saldėsio receptu - ji visada pavyksta. Pagyrimų šiai duona, o gal tiksliau - pyragui, nebus per daug: nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir, žinoma, labai skanus.

Variantai ir Patobulinimai

  • Šokoladinė bananų duona: Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlių arba kakavos miltelių.
  • Riešutinė bananų duona: Įdėkite įvairių riešutų: graikinių, lazdyno, migdolų ar pekano.
  • Sveikuoliška bananų duona: Kvietinius miltus pakeiskite pilno grūdo miltais arba avižiniais miltais, o cukrų - medumi arba klevų sirupu.

Dažniausiai Užduodami Klausimai

Ką daryti, jei duonos viršus per greitai skrunda?

Uždenkite kepimo popieriumi ar folija.

Ar galima naudoti šaldytus bananus?

Taip, atšildykite juos ir nusausinkite skystį prieš trindami.

Kaip patikrinti, ar duona iškepusi?

Įsmeikite medinį pagaliuką į vidurį - jei jis išlįs sausas, duona iškepusi.