pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulvės Apsuktos Šonine: Receptai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba - ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia!

Bulvės su šonine orkaitėje

Ingredientai:

  • Mažų („baby“) bulvyčių
  • Karšto rūkymo šoninės, supjaustytos plonomis juostelėmis
  • 2-3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako galvutė
  • Šviežių čiobrelių
  • Šviežių rozmarinų
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Rūkytos paprikos miltelių

Gaminimas:

  1. Bulvytes nulupame arba švariai nuplauname (čia kaip kam patinka). Dedame į puodą, beriame druskos ir verdame - po to, kai užverda, verdame apie 10 min. Nusunkiame, supilame ant skardos ir paliekame atvėsti.
  2. Per tą laiką paruošiame marinatą. Į dubenėlį beriame druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, smulkintų šviežių čiobrelių, įspaudžiame 3-4 skilteles česnako ir pilame alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome.
  3. Paruoštą marinatą pilame ant bulvyčių ir gerai išmaišome. Kiekvieną bulvytę apsukame karštai rūkytos šoninės juostele ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popierumi. Tarp bulvyčių dėliojame šviežių rozmarinų ir čiobrelių šakelių, česnako skiltelių.
  4. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Bulvės su šonine ir padažu

Ingredientai:

  • Nedidelių panašaus dydžio bulvių (naudokite verdant nesubyrančias)
  • Kiaulienos šoninės juostelių
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų

Padažui:

  • Varškės
  • Grietinės
  • Druskos
  • Smulkiai kapotų žalumynų - krapų, svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų

Jums taip pat reikės medinių krapštukų, juos keliolikai minučių pamerkite į šaltą vandenį.

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite arba kruopščiai nušveiskite, suberkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite, įberkite druskos ir virkite apie 15 min. nuo užvirimo, kol bus išvirusios, bet dar visiškai standžios. Nusunkite.
  2. Kiekvieną bulvę pabarstykite pipirais, apsukite šoninės juostele, o galiukus prismeikite perverdami visą bulvę smeigtuku.
  3. Dėliokite bulves ant skardos (jei kepsite orkaitėje) ir šaukite į iki 200 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol šoninė ir bulvytės apskrus. Lygiai taip pat bulves galite apkepti ir ant grilio.
  4. Kol bulvės su šonine skrunda, paruoškite padažą iš grietinės, trupučio varškės ir žalumynų bei druskos - labai gerai išsukite šaukštu ar elektriniu trintuvu, jei norisi skystesnio padažo, galite praskiesti raugintomis pasukomis ar trupučiu kefyro.
  5. Tiekite bulvytes su padažu ir mėgstamomis salotomis.

Bulvės su šonine kepsninėje

Ingredientai:

  • Kiaulienos šoninė, supjaustyta kubeliais
  • Bulvės, supjaustytos ketvirčiais
  • Svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
  • Raudonieji svogūnai, supjaustyti žiedais
  • Paprikos
  • Česnakai
  • Čili pipirai
  • Aliejus
  • Actas
  • Cukrus
  • Sriracha prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimas:

  1. Kiaulienos šoninę supjaustom kubais, užpilam truputį aliejaus, apibarstom Sriracha prieskoniais. Išmaišom.
  2. Bulves supjaustom ketvirčiais.
  3. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais.
  4. Rauduosius svogūnus supjaustom žiedais. Užpilam aliejaus, šlakelį acto, cukraus. Pagardinam druska ir pipirais.
  5. Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 100-110C temperatūroje. Įmetam 1-2 rūkymo kaladėles ir žemoje temperatūroje 1 val. rūkom.
  6. Traukiam lauk. Kepsninę paruošime tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir įkaitinam aliejų.
  7. Suberiam ir apkepam bulves, kol apskrus. Bulvės turi pilnai iškepti.
  8. Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam.
  9. Suberiam paprikas, pusę česnakų ir visus čili pipirus. Pamaišydami apkepam kol parus.
  10. Įberiam Sriracha prieskonių. Pamaišydami pakaitinam, kad visi skoniai persimaišytų ir bulvės sušiltų.
  11. Paragaujam ar ko netrūksta. Skanaus!

Keptos bulvės su sūriu ir šonine

Ingredientai (3 porcijoms):

  • 3 didelių bulvių
  • 150-200 g puskiečio sūrio
  • 12 šoninės juostelių
  • 1 kiaušinio
  • 50 g sviesto
  • Rieškučių žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, krapų)
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Bulves gerai nušveiskite, bet nelupkite, keliose vietose pabadykite šakute ir įdėkite kepti orkaitėn 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
  2. Ataušinę bulves perpjaukite išilgai į dvi puseles. Išskobtą bulvių minkštimą sutrinkite į tyrę.
  3. Šoninės juosteles išdėliokite kryželiais.
  4. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėliokite paruoštas bulves ir pašaukite kepti orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.

Įdarytos bulvės su šonine

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 600 g bulvių
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 35 g sviesto
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įdarui:

  • 250 g šoninės
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 raudonojo svogūno
  • 100 g kietojo tūrio
  • 2 kiaušinių trynių
  • 2 šaukštų pusriebės grietinėlės
  • 1 šaukšto aliejaus

Gaminimas:

  1. Ant stiprios ugnies užkaiskite didelį (būtinai!) puodą, pripilkite 2/3 vandens. Kai užvirs, išverskite tarkuotas bulves ant sieto, o tada į puodą. Palaukite, kol užvirs dar kartą, ir išjunkite viryklę. Vėl išverskite bulves ant sieto.
  2. Bulvių tarkius pagardinkite druska, pipirais. Paskirstykite bulvių masę į silikonines arba keramines formeles, kaip reikiant prispauskite prie dugno ir sienelių, kad išeitų krepšeliai, o tuomet pašaukite į orkaitės vidurį.
  3. Sumaišykite tarkuotą sūrį su tryniais ir grietinėle.

Bulvių kukuliai su šonine

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 500 g bulvių
  • 2 svogūnų
  • 150 g šoninės
  • 2 šaukštų lydyto sviesto
  • 1 lauro lapo
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Šoninę ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Pirmąją sudėkite įkaitinton keptuvėn ir skrudinkite, kol spirgučiai lengvai paruduos - 7 minutes.
  2. Bulves smulkiai sutarkuokite.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Bulvių apkepas su šonine ir sūriu

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 8 bulvių
  • 3 pomidorų
  • 2 svogūnų
  • 150 g šoninės
  • 100 g kietojo sūrio
  • 60 g sviesto
  • 4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • 3 česnako skiltelių
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Špinatų lapelių - patiekti

Gaminimas:

  1. Sviestą išlydykite, ataušinkite.
  2. Bulves gerai nušveiskite, bet nelupkite.
  3. Karščiui atsparią formą išklokite kepimo popieriumi. Plonai supjaustykite sūrį, šoninę, svogūnus ir pomidorus.

Bulvių tartifletas su šonine ir sūriu Reblochon

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 600 g bulvių
  • 300 g „Reblochon“, bri arba kamambero sūrio
  • 2 didelių svogūnų
  • 200 g rūkytos šoninės
  • 60 ml sauso baltojo vyno
  • 4-5 česnako skiltelių
  • 4-5 čiobrelių šakelių
  • Sviesto
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Nuluptas bulves supjaustykite 1,5-2 cm skridinėliais. Suberkite į prikaistuvį, užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite, užkaiskite. Kai užvirs, 10 minčių virkite ant silpnos ugnies.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, šoninę - kubeliais, česnakus susmulkinkite. Įpilkite į keptuvę vyno, berkite čiobrelių lapelius.
  3. Kepimo formą sutepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  4. Plonai supjaustytą sūrį išdėliokite ant bulvių ir pašaukite formą į orkaitę. Kepkite 20 minučių.

Įdarytos bulvės su šonine ir paprika

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves su lupenomis.
  2. Papriką ir svogūną supjaustykite labai smulkiais kubeliais. Susmulkinkite krapus.
  3. Sumaišykite visus ingredientus, įdėkite truputį bulvių minkštimo ir labai gerai išmaišykite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Prikimštas bulvių puseles sulipdykite, apsukite šoninės juostelėmis ir dėkite ant grotelių. Šias pašaukite į orkaitės vidurį ir kepkite 10 minučių.

Bulvių apkepas su porais ir šonine

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 kg bulvių
  • 430 ml pusriebės grietinėlės
  • 2 porų
  • 250 g rūkytos šoninės
  • 150 g čederio sūrio
  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

Gaminimas:

  1. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu ir užkaiskite.
  2. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Įkaitintoje keptuvėje 4 minutes paskrudinkite šoninę.
  3. Bulves sudėkite sluoksniais į kepimo formą tarp jų paskleisdami šoninės su porais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant silpnos ugnies pašildykite grietinėlę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį, truputį pasūdykite ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės. Pridėkite garstyčių ir užpilkite šiuo padažu bulves formoje. Uždengę folija pašaukite orkaitėn kepti 25 minutes.