pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su kečupu: greitas ir paprastas receptas

Makaronai su kečupu - tai paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis kasdieniam stalui. Šis receptas nereikalauja daug laiko ar įmantrių ingredientų, todėl jį lengvai galite pasigaminti net tada, kai neturite daug laiko.

Ingredientai

  • Mėgstami makaronai
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • Pomidorų tyrė
  • Ožkų sūris (pvz., Chavroux)
  • Parmezanas (užbaigimui)
  • Šviežias bazilikas
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Makaronų virimas: Išverdame makaronus gausiai pasūdytame vandenyje al dente - svarbiausia nepervirti makaronų. Atidedame 50 ml vandens nuo išvirusių makaronų - tai puikus produktas, kuris padažui suteiks ypatingo kremiškumo.
  2. Padažo ruošimas: Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, įtarkuojame česnaką, beriame raudonėlį ir baziliką, kepiname apie minutę.
  3. Padažo virimas: Į keptuvę pilame pomidorų tyrę, vandenį nuo makaronų, beriame druskos ir pipirų, troškiname ant vidutinės ugnies apie 8 minutes, kol padažas kiek sutirštėja, tuomet į padažą įmaišome ožkų sūrį.
  4. Makaronų sumaišymas su padažu: Į keptuvę su padažu sudedame makaronus, viską išmaišome.
  5. Patiekimas: Makaronus dedame į lėkštes, užtarkuojame parmezano ir papuošiame šviežiu baziliku.

Kiti variantai ir patarimai

Makaronai su kečupu gali būti įvairūs, priklausomai nuo jūsų skonio ir turimų ingredientų. Štai keletas idėjų, kaip galite patobulinti šį paprastą patiekalą:

  • Daržovės: Į padažą galite įdėti smulkintų špinatų, vyšninių pomidorų ar kitų mėgstamų daržovių.
  • Sūris: Vietoj ožkų sūrio galite naudoti mocarelą ar kitą mėgstamą sūrį.
  • Prieskoniai: Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip bazilikas, raudonėlis ar čili pipirai.
  • Mėsa: Makaronus galite patiekti su mėsos kukuliais arba malta mėsa.

Makaronai su malta mėsa ir kečupu

Tai paprastas makaronų, maltos mėsos, svogūnų, prieskonių, morkų ir kečupo receptas. Mėsos dalis ir makaronai suteiks sotų patiekalą, o svogūnai, kečupas ir morkos - papildomų aromatų ir skonių. Įkaitinkite keptuvę. Patepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūnų. Į apkeptas daržoves sudėkite maltą mėsą ir šiek tiek pakepinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į maltą mėsą supilkite vandenį. Sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Tuo tarpu išvirkite makaronus pagal ant pakelio nurodytą receptą. Išvirusius makaronus nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu.

Padažas iš pomidorų pastos

Karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną iki auksinės spalvos. Dedu smulkintą česnaką ir pašildau dar porą minučių. Dabar į keptuvę keliauja pomidorų pasta, po šaukštelį cukraus ir druskos. Kepinu vis pamaišydama apie 8 min, kol kiek patamsėja. Išverdu spagečius vandenyje su šaukštu druskos. Pasilieku apie 300 ml makaronų virimo vandens padažui. Nukošiu spagečius per sietelį. Į padažą primalu juodųjų pipirų, šaukštelį raudonėlių ir įmaišau karštą makaronų virimo vandenį. Spagečius sumaišau su padažu.

Caserecce makaronai su rausvu pomidorų padažu

Caserecce makaronai puikiai „pagauna“ padažą ir sulaiko jį grioveliuose. Man caserecce patinka dėl savo žaismingos straubliukų formos, bet šiam patiekalui puikiai tiktų ir kitos Malsena kietagrūdžių kviečių makaronų rūšys: vamzdeliai penne rigate, sraigteliai fusilli, kaspinėliai farfalle, tad iš jų galite pasirinkti labiausiai patinkančius. Jie gaminami iš kietagrūdžių kviečių, naudojant paviršių „pašiaušiančias“ bronzines formas, todėl tinkamai sugeria padažą, nesukrenta, nesulimpa.

Šis patiekalas - puikus pasirinkimas, kai norisi greitai ir skaniai pavalgyti. Skanaus!