pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinis Kavos Desertas Stiklinėje: Lengvi Receptai Kiekvienam Skoniui

Tikri kavos entuziastai žino, kad gera kava mėgautis galima skirtingose jos formose - ne tik kavos puodelyje. Šiandien leisime jums susipažinti su keliais skirtingais kavos receptais, kurie praplės jūsų akiratį ir leis susipažinti su kitokiais kavos pojūčiais. Leiskimės į skonių kelionę!

Šokoladinis Milkšejus - Desertas Stiklinėje

Šokoladinis milkšejus - tai kreminis ir saldus kokteilis, kuris sužavės kiekvieną šokolado mylėtoją. Šis klasikinis gėrimas pasižymi ne tik nuostabiu skoniu, bet ir malonia tekstūra, kuri leis jums pasimėgauti tikru šokoladiniu džiaugsmu. Idealiai tinka po pietų, šventėms ar tiesiog norint pasilepinti skaniu ir atgaivinančiu gėrimu. Su šokoladu ir ledais, šis milkšejus yra tikras desertas stiklinėje, kurį paruošti galima greitai ir lengvai.

Kodėl Šokoladinis Milkšejus?

Šokoladinis milkšejus yra tobulas pasirinkimas, kai norisi ko nors saldaus ir šokoladinio. Kreminė tekstūra ir sodrus šokolado skonis padaro jį neatsispiriamu. Tai ne tik skanus, bet ir paprastas gėrimas, kurį galima pasigaminti vos per kelias minutes. Nesvarbu, ar tai būtų desertas po vakarienės, ar tiesiog malonumas norint atgaivinti save karštą dieną - šokoladinis milkšejus visada bus geras pasirinkimas.

Šokoladinis Milkšejus - Receptas 5 Asmenims:

Ingredientas Kiekis
Šokolado ledai 500 g
Pienas (galima naudoti augalinį) 600 ml
Šokolado sirupas 3 šaukštai
Vanilinio cukraus (nebūtina) 1 šaukštelis
Šokolado drožlės (papuošimui) 2 šaukštai
Plakta grietinėlė (papuošimui) 100 ml

Gaminimo Eiga:

  1. Paruoškite pagrindinius ingredientus.
  2. Įtrinkite šokolado ledus į didelį kokteilio šaldytuvą arba mikserį. Jei neturite šokolado ledų, galite naudoti paprastus vanilinius ledus ir pridėti daugiau šokolado sirupo.
  3. Sumaišykite su pienu. Supilkite pieną į mikserį kartu su šokolado ledais ir šokolado sirupu. Jei pageidaujate, įdėkite ir vanilinio cukraus, kad suteiktumėte papildomo saldumo ir aromato.
  4. Sukite ir maišykite. Maišykite visus ingredientus mikseriu, kol mišinys taps kreminis ir tolygus. Jei norite, kad milkšejus būtų tirštesnis, galite pridėti daugiau ledų, o jei norite skystesnio - papildykite pienu.
  5. Papuoškite ir patiekite. Supilkite paruoštą milkšejų į stiklines, papuoškite plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis. Galite pridėti dar šiek tiek šokolado sirupo ant viršaus, kad gėrimas būtų dar saldesnis ir patrauklesnis.

Papildomi Patarimai:

  • Pienas: Galite pasirinkti bet kokį pieną - nuo įprasto karvės pieno iki migdolų ar sojos pieno, kad gėrimas būtų vegetariškas arba veganiškas.
  • Saldinimas: Šokolado ledai ir sirupas jau suteikia pakankamai saldumo, tačiau jei norite saldesnio gėrimo, galite pridėti šiek tiek cukraus ar medaus pagal savo skonį.
  • Ledai: Geriausia naudoti šokolado ledus, tačiau jei jų neturite, puikiai tiks ir vaniliniai ledai su papildomu šokolado sirupu, kuris suteiks papildomo skonio.
  • Papuošimas: Papuoškite milkšejų ne tik plakta grietinėle, bet ir šokolado drožlėmis, šokolado batonėliais ar net šiek tiek kavos pupelėmis, kad suteiktumėte gėrimui dar daugiau šokoladinio skonio.

Klausimas ir Atsakymas:

Klausimas: Ar galima šokoladinį milkšejus pasigaminti be ledų?

Atsakymas: Taip, galite pasigaminti šokoladinį milkšejus be ledų, tiesiog naudokite daugiau pieno ir šokolado sirupo, kad suteiktumėte norimą skonį. Gėrimas bus šiek tiek skystesnis, tačiau vis tiek labai skanus.

Šokoladinis Kavos Desertas su Sūdyta Karamele

Sudėkime taškelius ant i: kava - skanu, ledai - skanu, sūdytos karamelės padažas ant ledų - labai skanu. Tai kokio tuomet skonio būtų desertas, jei visus šiuos tris skanumus susluoksniuotume vienoje stiklinėje? Šis paprastas ir neįtikėtinai gardus desertas tikrai patiks visiems šokolado mėgėjams.

Receptas:

  1. Paruoškite plaktą kavą. Tam tereikės tirpios kavos, cukraus ir verdančio vandens - viską supilkite į dubenį ar plakimo indą ir kantriai plakite elektriniu plaktuvu (arba šluotele), kol kava virs švelniomis blyškios spalvos putomis.
  2. Susluoksniuokite desertą. Dėkite į stiklinę šaukštą sūdytos karamelės padažo, tuomet - vanilinių ledų. Ledus apšlakstykite dar šaukštu karamelės padažo. Ant viršaus šaukštu sudėkite plaktą kavą. Apiberkite saujele smulkinto šokolado.

Kiti Kavos Desertų Variantai

Vasaros karščiai neįsivaizduojami be šaltos kavos. Ji ne tik tonizuoja, bet ir puikiai atgaivina, malšina troškulį. Tiršta ir saldi šalta kava neretai atstoja ir desertą.

Affogato

Viena tokių, affogato (iš italų kalbos − nuskendęs). Tai vienas paprasčiausiai pagaminamų, tačiau labai gardus šaltos kavos desertas. Tereikia dviejų ingredientų − ledų ir nedidelio kiekio stiprios kavos (geriausiai tinka espresso). Tradicinė affogato šalta kava yra gaminama su vaniliniais ledais. Šiam desertui rinkitės kartesnę, intensyvesnę kavą, kurios skonio neužgožtų vaniliniai ledai.

Į taurę, ledainę ar tiesiog puodelį įdėkite didelį kamuoliuką vanilinių ledų. Ant viršaus užpilkite apie 60 ml stiprios karštos kavos. Paviršių galima pabarstyti mėgstamais riešutais ar šokolado gabalėliais.

Kava su Ledais

Ruošti kavą su ledais taip pat labai populiaru. Tokios kavos galima užsisakyti daugelyje kavinių. Nesunku jos pasigaminti ir namuose. Dažniausiai kava su ledais plakama smulkintuvu (blenderiu). Ledus galima pasirinkti pagal skonį, tačiau rekomenduojame naudoti vanilinius. Į smulkintuvą supilkite apie 100 ml juodos kavos, įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus ledų, 4-5 ledo kubelius ir patinkančių prieskonių, pavyzdžiui, cinamono. Išplakite. Ledų, ledukų ir kavos proporcijas reikėtų pasirinkti pagal norimą gėrimo tirštumą.

Šalta Kava su Ledu

Kaitrią vasarą ne visada norisi saldžių kavų, akys krypsta į gaivinančius ir ne tokius saldžius gėrimus. Mėgstamu būdu paruoškite juodą kavą be tirščių. Kavą supilkite į kokteilių plakiklį (shaker), pagal skonį įdėkite rudojo cukraus ir išmaišykite. Į kokteilių plakiklį įdėkite 5 ledo kubelius. Sandariai uždarykite ir išplakite, kol pajausite, kad kava jau atšalo. Į stiklinę supilkite atšaldytą kavą ir mėgaukitės vis pasukdami esantį leduką stiklinėje ir taip maišydami šį gėrimą.

Šalta Kava su Kavos Ledukais

Mėgstamu būdu pasiruoškite apie 200 ml juodos kavos. Supilstykite kavą į ledo kubelių formeles. Jeigu mėgstate saldintą kavą, ją pasaldinkite, kol karšta, ir tik tada išpilstykite į formeles. Sustingusius kavos ledukų kubelius dėkite į stiklinę. Užpilkite norimu kiekiu šalto lieso pieno. Patarimas: rinkitės mėgstamiausią kavą, nes šioje šaltoje kavoje puikiai jausis natūralus kavos skonis. Kadangi ledo kubeliai pagaminti iš kavos, o ne vandens, todėl ledukams tirpstant gėrimas ne prasiskies, o taps intensyvesnis ir malonus gerti iki paskutinio lašo.

Šalta Kokosinė Kava

Ir paskutinė, bet ne prasčiausia ir labai gardi − šalta kokosinė kava. Ji ypač patraukliai atrodo patiekta stiklainyje.

  1. Paruoškite 150 ml juodos kavos be tirščių.
  2. Ant ledukų pagal skonį užlašinkite saldinto sutirštinto pieno.
  3. Užpilkite 100 ml kokosų pieno.
  4. Plona srove pilkite kavą ir stebėkite, kaip gražiai jungiasi pieno ir kavos sluoksniai.
  5. Paviršių pabarstykite kokosų drožlėmis.

Visos šios kavos yra paprastai ir lengvai paruošiamos. Vienos labiau gaivina ir tonizuoja, kitos lepina kaip desertai. Šiltuose kraštuose šaltos kavos yra tiesiog neatsiejamos nuo nacionalinės virtuvės.

Kavos Desertai Stiklinėje: Tiramisu

Burna tirpstantis ir lengvas tiramisu tortas - vienas populiariausių tradicinių itališkų desertų, idealiai tinkančių saulėtai vasaros savaitgalio popietei. Gaminti jį rekomenduojama į desertines stiklines arba… kavos puodelius. Toks kavos skonio deserto pateikimas - palengvinimas vaišinant draugus, nes porcijos jau suformuotos.

Receptas:

  1. Atskirk kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius gerai išsuk su cukrumi. Masė turėtų pabalti.
  2. Paruošk puodelius arba stiklines, į kurias sluoksniuosi desertą. Sausainius galima perlaužti pusiau, kad šiuos būtų patogu kloti į paruoštus indus. Prieš pradėdamas tai daryti - trumpam įmerk sausainį į kavą.
  3. Pamirkytus sausainius klok į puodelio ar stiklinės dugną, užbarstyk ant jų šiek tiek tamsios kakavos ir užklok paruoštu kremu.
  4. Beliko palikti šaldytuve - geriausia per naktį. Desertas stingti turėtų bent 8 valandas.

Kavos Ledai

Niekas nepaneigs, kad geriausias vasaros desertas - ledai. Juos skanauti norisi kiekvieną laisvą minutę, tad geriausia - jei šių visada yra šaldiklyje. „Kavos draugas“ namuose siūlo išbandyti kavos ledus. Jiems pagaminti nereikia daug ingredientų, tik šiek tiek kantrybės ir svarbiausia - geros kavos.

  1. Kondensuotą pieną sumaišyk su kava.
  2. Neskubėdamas sumaišyk jau išplaktą grietinėlę su kavos ir kondensuoto pieno mišiniu.

Kavos Triufeliai

Namuose gaminti kavos triufeliai - tarsi maži kasdieniai malonumai, kuriais norisi palepinti kiekvieną užsukusį į svečius. Šokolado saldumą atsveria kavos skonis, todėl geriausia, kai šiuo desertu mėgaujamasi po truputį. Šiam desertui paruošti, „Kavos draugas“ rekomenduoja rinktis sodraus skonio „Caprissimo Espresso“ kavos pupeles. Verta priminti, kad ryškiausios kavos skoninės savybės atsiskleidžia ją šviežiai sumalus.

  1. Sutrink sausainius ir sumaišyk šiuos su kava.
  2. Ištirpink šokoladą ir supilk jį į ruošiamą sausainių, kavos ir kreminio sūrio masę.

Kavos Receptai: Atraskite Naujus Skonius!

Kavos receptai - tai rekomendacijos ir ingredientai, naudojami įvairiems kavos gėrimams, ne tik paprastam kavos puodeliui paruošti. Visuose kavos receptuose kaip pagrindas naudojama tam tikros rūšies virta kava arba espresso. Ji gali būti ruošiama iš pupelių, maltos kavos arba tai gali būti kavos aparatu paruošta stipri kava.

Macchiato

Trumpai apžvelkime kas yra itališka macchiato. Caffè macchiato arba espresso macchiato - tai šlakelis espresso kavos, užpiltas suplaktu pienu. Žodis “macchiato” itališkai reiškia “dėmėtas”, t. y. tamsią espreso kavą nudažo ant viršaus esanti pieno puta. *putai suplakti geriausiai tinka liesas pienas, nesenesnis nei savaitės. pieno putai išgauti tinka elektriniai plaktuvai arba pieno mašytuvai.

Vietnamietiška Kiaušinių Kava (Cà Phê Trứng)

Ši kava dar vadinama Cà Phê Trứng (cah-fay trung), yra ištaigingas ir skanus kavos gėrimas, kilęs iš Hanojaus (Vietnamas). Jį sudaro stiprios kavos pagrindas, ant kurio užpilamas tirštas putų sluoksnis iš kiaušinio trynio, cukraus ir kondensuoto pieno.

  1. Kiaušinių trynius, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą sudėkite į didelį dubenį.
  2. Plakite elektriniu plakikliu mažiausiai 5-7min.
  3. Pagaminkite espresso ir padalinkite į kiekvieną stiklinę ar puodelį po lygiai, taip pat pasilikte 10-20ml kavos pabaigai.

Plakta Kava - Whipped Coffee (Dalgona)

Plakta kava, kartais dar vadinama Dalgona kava (ypač Pietų Korėjoje), - tai kavos ruošimo būdas, kai ant gėrimo užpilamas tirštas kavos putų sluoksnis.

  1. Dideliame dubenyje suplakite kavą ir cukrų.
  2. Supilkite verdantį vandenį.
  3. Plakite elektriniu mikseriu, kol sutirštės ir taps labai purios konsistencijos, apie 5-7 min.

Tikiuosi šie kavos receptai jums patiks ir iš naujo leis atrasti kavos skonius.