pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Endivijų salotos receptai: skanios ir sveikos idėjos

Salotos yra vienas iš universaliausių ir populiariausių patiekalų, kuris gali būti tiek pagrindiniu patiekalu, tiek garnyru. Jos gali būti lengvos, šviežios, sotios ir pilnos įvairių vitaminų bei mineralų. Nors salotos dažnai asocijuojamos su sveiku gyvenimo būdu ir subalansuota mityba, jos taip pat gali būti tikras delikatesas, jei jas ruošiate su meile ir kūrybiškumu.

Endivijos ir eskarolė: kas tai?

Endivijos ir eskarolė kilę iš tos pačios lapinių žalumynų šeimos ir dažnai yra painiojami vienas su kitu. Šios šiek tiek kartaus skonio daržovės yra populiarios žiemos ar pavasario salotos arba puikus priedas prie sriubų. Endiviją žymi smulkiai supjaustyti, siauri, garbanoti lapai, o eskarolė pasižymi lygiais, plačiais, suapvalintais lapais.

Endivijų šakeles primenantys lapai yra gana slenkantys, o eskarolių lapai primena garbanotų salotų lapus. Endivija arba frizie nelabai tinka virti kaip eskarole, todėl geriausia naudoti žalias salotose su sūriu sūriu, šonine ar plaktais kiaušiniais. Eskarolė yra tokia panaši į salotas, kad dažnai surišama ir dedama ant lentynų su šviežių salotų galvomis, toli nuo artimų giminaičių endyvų ir radicchio.

Endivija arba garbanota endivija, arba belgiška endivija, dažniau žymima šeimos pavadinimu „cikorijos“ - tai palaidagalvis augalas. Šios veislės lapai centre yra šviesiai žalios spalvos, kuri palaipsniui virsta tamsesne žalia išoriniams lapams. Endivijos paprastai būna šiek tiek dygliuotos tekstūros, kuri atšilus orui tampa šiek tiek kietesnė.

Kai kurios garbanotosios endivijos turi blanširuotą kreminės geltonos spalvos atspalvį, kurį žymi suplokštėję lapai dėl blanširavimo juostele ar lenta. Eskarolė dažniau vadinama batavia, batavijos endivija arba plačialape endija - ir sudaro plokščią galvą. Palyginti su garbanotomis endivijomis, eskarolis yra šiek tiek švelnesnis ir švelnesnis skonio atžvilgiu. Jis pasižymi šiek tiek universalesniu ir maloniu kartumu. Abiejų lapų kartumo laipsniai gali skirtis, tačiau eskarolio padidėjimas yra švelnesnis.

Endivijų ir eskarolių naudojimas kulinarijoje

Nesvarbu, ar tai endivija, ar eskarole, jų abiejų skonis yra ryškesnis ir daug ryškesnis neapdorotas, o gaminant jis tampa švelnesnis. Endiviją ir eskarolę galima skanauti žalią arba virti, tačiau dauguma žmonių mieliau renkasi eskarolę, kai reikia kepti, troškinti ar troškinti. Endive yra universalus lapinis žalumynas, kuris geriausiai tinka integruotas į salotas, užkandžius ar net pagrindinius patiekalus.

Jei endivijos lapai yra kartūs ar kietesni, jie patiekiami virti daržovių raguose ar sriubose. Tuo pačiu metu endivijos taip pat naudojamos kepamose, įdarytose ir troškintose formose. Frisée aux Lardons yra nuostabus tradicinis patiekalas, kurio pagrindinis elementas yra frisée, o ne tiesiog kaip gardėsis.

Kaip ir kitos cikorijos, eskarolė yra populiari italų virtuvėje ir tradiciškiau naudojama salotoms. Sumaišius su kitais žalumynais, jis gauna skanų ir patrauklų salotų pagrindą. Kitas populiarus paruošimo būdas - prieš verdant žuvį ar mėsą įvynioti į eskarolių lapelius. Escarole galima virti kaip garnyrą prie mėsos ar jūros gėrybių.

Escarole taip pat turi skirtingus pasiruošimo variantus įvairiems sezonams. Kad geriau paaiškintų, virėjai pavasarį mielai į jį įdeda pomidorų, garstyčių ar askaloninių česnakų, o žiemą derina lapų gėrį su razinomis ir riešutais. Tamsesni išoriniai lapai yra maloniai kramtomi, todėl jie yra idealūs gaminant maistą. Neapdorotus lapus taip pat galima apibarstyti kreminiu padažu arba česnakiniu vinigretu. Eskarolių, o ne endivijų, pavyzdys yra sriubos. Po virimo escarole įgauna gana švelnų skonį.

Endivijų ir eskarolių laikymas

Be aukščiau nurodytų endyvų ir eskarolių naudojimo būdų, yra dar keletas dalykų, dėl kurių jie yra gana panašūs. Abiejų lapinių žalumynų sezonas yra tas pats, ty nuo žiemos iki ankstyvo pavasario. Dėl to, kad jie yra iš tos pačios šeimos ir dažnai painiojami vienas su kitu, dauguma parduotuvių naudoja labai aiškias etiketes.

Tiek endivija, tiek eskarole turi būti laikomi vėsiai ir gerai vėdinamoje aplinkoje. Abu turi būti ne daugiau kaip du kartu, kartu saugodami nuo karščio. Kalbant apie tinkamumo laiką, abu išlieka švieži ir traškūs maždaug 5 dienas ir neturėtų būti plaunami, kol nepasirengsite jų paruošti ir valgyti.

Abi daržoves reikia suvartoti kuo greičiau, nes ilgiau laikant jos praranda traškumą. Ypač jei planuojate juos patiekti žalius, kuo greičiau sunaudokite žalumynus, kad gautumėte geriausius skonius. Virtos formos endivija ir eskarole šaldytuve išsilaikys iki 3 dienų, sudėjus į sandarų indą.

Endivijos salotų receptas

Ingredientai:

  • 1 endivija
  • 2 šaukštai sviesto
  • 100 g rūkytų lašinių su raumenuku
  • 1/8 l baltojo vyno
  • 200 g riebios grietinės
  • 100 g grietinėlės sūrio
  • Druskos, pipirų, cukraus
  • 1 ryšulėlis laiškinių česnakų

Paruošimas:

  1. Endivijas nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
  2. Sviestą pakaitinti keptuvėje ir pakepinti mažais kubeliais supjaustytus lašinius.
  3. Įpilti baltojo vyno, sudėti grietinę. Padažą truputį pavirti.
  4. Grietinėlės sūrį supjaustyti mažais kubeliais, suplakti su padažu ir ištirpdyti.
  5. Pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.

Ar galite eskarolę pakeisti endivijomis?

Atsakymas yra taip! Nors yra keletas skirtumų ir šiek tiek panašumų tarp endivijos ir eskarolės, jei planuojate ruošti patiekalą su vienu iš jų, bet nerandate jo parduotuvėse, visada galite jį pakeisti kitu. Kalbant apie skonį ir tekstūrą, galutinis patiekalas turės tik nedidelių skirtumų, kai estafetę pakeisite endive ir atvirkščiai.

Daugelis žmonių dažnai susipainioja, kai kalbama apie eskarolių klasifikavimą kaip endivijos ar salotų. Tačiau pažvelgę į aukščiau pateiktą tyrimą, galime pasakyti, kad techniškai escarole yra plokščialapė endivijos veislė.

Skirtumai tarp endivijos ir salotų

Svarstote, ką pasirinkti tarp endivių ir salotų? Ar tikrai tarp jų yra skirtumas? Ar negalite jų abiejų naudoti vienodai? Matyt, yra skirtumas, iš tikrųjų keli. Tai, ką naudosite, labai nulems jūsų patiekalo išvaizdą, pojūtį ir skonį. Endivijos ir salotos yra du skirtingi lapiniai žalumynai. Endivijos yra iš cikorijų šeimos (kaip ir radicchio), o salotos yra iš ramunėlių šeimos.

Taip pat yra faktas, kad salotos daugiausia yra vandens ir iš pradžių mažiau skaidulų, o endivijos yra traškesnės ir turi dvigubai daugiau skaidulų nei bet kokiose salotose. Jūs turite daugiau galimybių rasti salotų prekybos centruose vien todėl, kad salotų rūšių yra daugiau nei endivijų. Panagrinėkime kiekvieną iš šių veiksnių ir paaiškinkime juos šiek tiek geriau.

Jei kartumas jums netinka, endivijos niekada neturėtų būti jūsų pirkinių sąraše. Tas kartumas sušvelnėja, kai verdate endivijas, tačiau jos praras savo struktūrą ir suvys. Kalbant apie salotas, jų skonis - bet kokių ten esančių salotų - yra gana švelnus. Galbūt pastebėsite, kad salotos kartais būna karčios. Jei ieškote įvairovės, tada salotos jums tinka. Salotų rūšių yra daugiau nei endivijos rūšių. Netikite mumis? Iš visų jų galima rinktis iš kelių rūšių perkant. Belgiškos endivijos, ovalios galvutės, kurios yra labai blyškios ir sandariai suspaustos. Frisee arba escarole, palaidų lapų versijos.

Šiek tiek techniniai, šie du augalai yra būtent tokie: du skirtingi augalai. Endivijos yra iš cikorijų šeimos. Tai suteikia jiems labai žemišką, kartaus skonio. Salotos yra kilusios iš ramunėlių šeimos ir daugiausia auginamos dėl jų lapų. Ji turi labai ilgą istoriją, siekiančią senovės Egiptą. Jis buvo auginamas daugiausia sėkloms aliejui gaminti ir buvo susijęs su religinėmis šventėmis.

Taip pat verta pažvelgti į auginimo sezoną. Dėl šiltnamių tiek salotų, tiek endivijų galima įsigyti ištisus metus. Tačiau jų sezonai skiriasi. Kita vertus, salotų sezonas yra vasarą, kai yra daug saulės ir šilumos. Šie augalai taip pat labai trapūs, todėl bus parduodami šiek tiek arti tos vietos, kur buvo nuimtas derlius.

Ne, endivija nėra salotos. Endivijos yra iš cikorijų šeimos, o salotos - iš ramunėlių šeimos. Tačiau jie naudojami labai panašiai. Tačiau salotos dažniausiai naudojamos parodoms ir salotoms papuošti.

Ne, endivijos ir cikorija nėra tas pats dalykas, bet jie yra iš tos pačios šeimos. Jie yra labai glaudžiai susiję, tačiau cikorijos augalas naudojamas kaip šaknis. Tai mėlynžiedė, aukšta žolė, kurios lapai panašūs į rukolą. Cikorijos šaknis yra įprastas maisto priedas, ypač kavoje, ir jo galima rasti net kavos pakaitaluose.

Kalbant apie endivijas, jos atrodo visiškai kitaip. Tai, kaip matote juos prekybos centruose, beveik taip pat, kaip jie auga. Pasaulyje galite rasti vietų, kur cikorija ir endivija vartojamos pakaitomis tam pačiam augalui apibūdinti. Tiesą sakant, cikorija yra tik augalas, naudojamas šaknims su mėlynomis gėlėmis.