Žmonija nėra išradusi nieko sveikesnio už avižinę košę pusryčiams. Tačiau kasdien valgyti avižinę košę taip pat nėra išeitis. Puiki avižinės košės alternatyva sveikiems dietiniams pusryčiams yra avižiniai blyneliai. Juos galite pasigaminti iš paprastų avižinių dribsnių. Dėl to, kad recepte visiškai nėra miltų, blyneliai gaunasi mažiau kaloringi.
Štai keletas receptų, kaip pasigaminti skanius ir sveikus avižinius blynelius:
Greitas Avižinių Dribsnių Blynelių Receptas
Tai receptas greitiems ir sveikiems pusryčiams! Ruduo, mokykla, darželis įsuka į vis didėjantį tempą. O kur dar pusryčiai, kuriuos reikia paruošti. Norisi sveikiau, bet tuo pačiu ir greitai. Ir svarbiausia, kad bus tikrai sveikesnė alternatyva!
Reikės:
- Maždaug 100g avižinių dribsnių
- 2 kiaušinių
- Poros šaukštų riešutų kremo
- Šaukšto grietinės
Gaminimas:
Gaminimas ypač paprastas - viską sumaišom, kepam ir vualia! Skaniausia valgyti su grietinės arba jogurto padažu ir vaisiais!
P.s. Augaliniai produktai - neatsiejama visavertės mitybos dalis. Projektas įkvepia augalinio - sotaus ir skanaus - maisto atradimams.
Avižiniai Blyneliai su Uogomis
Vieni skaniausių blynų yra avižiniai blynai su uogomis. Ne tik skanūs, bet ir sveikut sveikutėliai. Avižinius miltus blynams susimalkite pati iš viso grūdo avižinių dribsnių, tad šie blynai bus itin maistingi tarsi pati avižinė košė. Pridėtinio cukraus nenaudokite, nes saldumo pakanka iš bananų. Iš uogų galite pasigaminti nevirtos uogienės.
Uogas tiesiog sutrinkite su chia sėklomis ir keliomis datulėmis dėl saldumo. Palaukite bent 15 minučių, kad išbrinktų chia sėklos) arba iš vakaro. Žinoma, tokia uogienė skirta iš karto ir suvalgyti, bet jei lieka - likučiai šaldytuve gali stovėti iki 5 dienų. Su vaikais galite pastatyti blynų bokštelius.
Ant vienos blyno pusės uždėkite šaukštą uogienės, ant viršaus uždėkite kitą blyną ir taip pakartokite su keliais blynais, kad gautųsi sluoksniuoti blynų bokšteliai. Ne tik skanu, bet ir gražu!
Blynams pagaminti reikia:
- 200 g avižinių miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- ¼ a.š. druskos
- 3 vidutinio dydžio gerai prinokusių bananų
- 250 ml augalinio pieno
- 2 š. aliejaus
Nevirtai uogienei reikia:
- 2 stikl. aviečių ar kitų uogų (jei šaldytos - atšildome)
- 2 š. chia sėklų
- 4 datulių
Gaminimas:
- Pirmiausia pasiruošiame uogienę. Į maisto trintuvą sudedame atšilusias uogas su visomis išsiskyrusiomis sultimis. Jei naudojame šviežias uogas, kad būtų skysčiau, įpilame ¼ stiklinės bet kokių sulčių arba tiesiog vandens. Suberiame chia sėklas ir datules. Sutriname, kad viskas gerai susimaišytų. Paliekame bent 15 min., kad išbrinktų chia sėklos ir uogienė sutirštėtų (arba tai padarome iš vakaro).
- Ruošiame blynus. Dubenyje avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Bananus sutriname šakute ir sudedame į dubenį su miltais. Ten pat supilame pieną ir aliejų ir viską gerai sumaišome.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje blynus gražiai apkepame iš abiejų pusių.
- Ant vienos blyno pusės uždedame šaukštą uogienės, ant viršaus uždedame kitą blyną ir taip pakartojame su keliais blynais, kad gautųsi sluoksniuoti blynų bokšteliai.
Avižiniai Blyneliai su Kefyru
Ieškote sveikų ir skanių pusryčių, kuriuos lengva pagaminti? Išbandykite šiuos avižinius kefyro blynus! Jie yra purūs, lengvi ir kupini maistinių medžiagų.
Reikės:
- 250 ml kefyro
- 90 g avižinių miltų
- 1 banano, gerai sunokusio
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. sodos, nugesintos kefyre
- Žiupsnelio druskos
- Kokosų aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Bananą sutrinti, sumaišyti su kiaušiniu ir kefyru.
- Suberti miltus, nugesintą sodą, druską ir viską gerai išmaišyti.
- Keptuvę įkaitinti su kokosų aliejumi ir kepti blynelius ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
- Patiekti su norimais priedais.
Kiti Patarimai
- Receptui taip pat galite naudoti nugriebtą pieną.
- Paruoškite maistą. Iš anksto iš šaldytuvo išimkite pieną ir kiaušinius. Visi produktai turėtų būti kambario temperatūros.
- Tęskite avižinės tešlos kepimą. Kiaušinius ir cukrų suplakite mikseriu. Į išplaktus kiaušinius įmaišykite avižų mišinį.
- Iškepkite avižinių blynų blynų. Keptuvėje ištirpinkite augalinį aliejų. Dėkite avižinių dribsnių blynų tešlą ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min. Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo.
Štai su šiuo kombainu šiandien ir pasidarbavau. Iš tirkrųjų tai prieš keletą dienų lrytas.lt akis užkliuvo už įdomios minties - išsikepti sveikuoliškus blynelius su maltais avižiniais dribsniais.
Tiesa, originalus Holivudo žvaigždės Elen DeGeneris receptas - dar ir su miltais, ne vien avižiniais dribsniais, užpiltais pienu. Tad šiandien ryte aš padariau savo avižinių blynelių su bananais versiją, ir turiu pasakyt, kad ji mums labai patiko. Jokių miltų, užtai papildomai - kaiušiniai, kas užtikrino tinkamą blynelių formą ir konsistenciją, skonis - nuostabus!
Avižinius dribsnius elektriniu kombainu (blenderiu) susmulkinkite iki miltų (jei liks nesusmulkintų gabalėlių, nepergyvenkite). Užpilkite pienu (arba vandeniu) ir palikite, kad išbringtų. Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite sutrintą bananą. Įberkite duskos, cukraus, supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite.