pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Tobulus Mėsainius Ant Griliaus

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.

Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai

3 madingi grilio patiekalai iš skirtingų šalių: aštrūs mėsainiai, šašlykas tortilijoje ir dešrainiai

Šylantys orai gurmanams reiškia tik viena – grilio sezono pradžią. Visgi šiemet sezoną atidarome kitaip: vakarėlius su draugais keičia pasisėdėjimai kieme ar namų balkone su šeimos nariais, o gatvės maisto turgelius ar festivalius atstoja namų virtuvė. Šiuo laikotarpiu, kai laisvė keliauti ir ragauti apribota, grilio patiekalų tendencijos kviečia leistis į skonių keliones – tolimosios Korėjos įkvėpti aštrūs mėsainiai, Artimųjų Rytų šalių skonius menantys kebabai ar Vokietijos ir Austrijos dešrainiai – tai tik keletas idėjų, kurias verta namuose išbandyti šiemet.

Šaltinis:Šašlykai tortilijoje / Gamintojo nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Maisto gamintojai pastebi – pasaulio skonių įkvėpti maisto produktai populiarėja ne vienerius metus iš eilės, o pastaruoju metu susidomėjimas skonio kelionėmis tik dar labiau auga.

Pamažu grilio sezonas mums tampa kur kas daugiau, negu šašlykas, užkandamas rieke duonos.

„Egzotiškų pasaulio šalių skonių paieškos populiarėja jau keletą metų iš eilės – vartotojai vis labiau linkę išbandyti naujoves ne tik restoranuose, bet ir namuose. Tai atsispindi ir svarbiausiose grilio kategorijose – mėsos ir duonos gaminiuose. Štai pastaroji Lietuvoje jau keletą metų stebi pokyčius: tokie gaminiai kaip daržoviniai paplotėliai, mėsainių bandelės atranda vietą ant daugelio lietuvių stalo. Todėl pamažu grilio sezonas mums tampa kur kas daugiau, negu šašlykas, užkandamas rieke duonos. Šalia mėsainių ar dešrainių bandelių lentynose atsiranda vis daugiau tokių kepinių kaip tortilijos, lavašai ar poliarinės duonelės. Tikėtina, kad tokie gaminiai bus ypač populiarūs šį sezoną“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Gardėsio“ duonos produktų vystymo vadovas Tadas Aleknavičius.

Gamintojo nuotr. /Vokiški dešrainiai

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų” sūriu

Cukiniją nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame. Česnakus sutriname, o krapus smulkiai supjaustome.

Sumaišome mėsą, tarkuotą sūrį, cukiniją, česnakus ir krapus, įberiame druskos, pipirų (jei kepsite ant griliaus, papildomai įdėkite šaukštą džiuvėsių ir kiaušinį). Labai gerai išmaišome. Faršą dedame į šaldytuvą ir laikome apie pusvalandį – taip bus lengviau formuoti maltinukus.

Atšaldytą faršą išimame, daliname vienodo dydžio gabaliukais, suformuojame maltinius. Įkaitiname keptuvę (arba paruošiame grilių), pilame truputį aliejaus ir kepame maltinius. Iškepusius maltinius dedame ant popierinių rankšluosčių kad susigertų riebalai.

Reklama41011

Bandeles perpjauname pusiau ir paskrudiname. Majonezą sumaišome su saldžiu paprikų padažu. Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustome plonais griežinėliais.

Renkame suvožtinį. Dar šiltą bandelę tepame padažu, dedame agurkų, salotų, padažo, maltinį, riekelę „Šveicarų” sūrio, pomidorų, svogūnų ir užvožiame nupjauta viršūnėle. Arba mėsainį konstruojame taip, kaip mums patinka – svarbu nepamiršti įdėti maltinio ir sūrio.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiJulija parašė:

O su kuo darote, jei darote be bandelių? Kokios salotos šalia geriausiai tiktų? Apie kokį paprikų padažą kalbate?

Natalija parašė:O koks bandeliu receptas? 🙂Ingrida parašė:Taip, mane irgi domina bandelių receptas!;)Paulinaq parašė:Bandeles pirkau, viskas pavyko tobulai, nuostabūs Jūsų receptai.Dalia parašė:Kiek vnt mėsainukų gaunasi iš nurodytų kiekių?Ramune parašė:Gal žinote Anglijoje, koks sūris būtų panašaus skonio į Šveicarų sūrio?
Rašyti komentarą

Dešrainių renesansas

Nuo maisto vagonėlių iki garsių restoranų – dešrainiai išgyvena tikrą renesansą. Kokybiška bandelė ir dešrelė tampa puikiu pagrindu kulinariniams eksperimentams.

„Prieš valgant dešrainio bandelė turėtų būti švelniai paskrudinta, palaikant kiekvieną bandelės pusę ant griliaus apie vieną minutę. Jei neskaičiuojate kalorijų, patepkite bandelę sviestu. Tai padės jums išgauti itin gardžią tekstūrą, skonį ir išvaizdą“, – pataria T.Aleknavičius.

Ne viena tauta savinasi dešrainio išradimą, tačiau dažniausiai juose naudojamos dešrelės būna vokiškos, todėl už pagrindinį šio patiekalo ingredientą turėtumėme būti dėkingi jiems. Jeigu šį sezoną bent skonio potyriais norėtumėte nukeliauti į šurmuliuojantį Berlyną, išbandykite tikrą tradicinį vokišką dešrainį.

Tradicinis vokiškas dešrainis

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 dešrainių bandelės;
  • 2 karštai rūkytos „Bratwurst“ dešrelės;
  • 2 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 50 g raugintų kopūstų;
  • 2 arbat. šaukšt. traškių kepintų svogūnų;
  • 4 marinuoti agurkėliai;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • gabalėlis sviesto;
  • žiupsnelis cukraus.

Gaminimas:

1. Apkepkite dešreles grilyje arba gerai įkaitintoje keptuvėje, kol jos gražiai apskrus. Taip pat paskrudinkite ir dešrainių bandeles.

3. Keptuvėje su gabalėliu sviesto ir žiupsniu cukraus lėtai maišydami pakepinkite riekelėmis supjaustytą svogūną, kol pradės karamelizuotis.

4. Bandeles ištepkite padažu, tada dėkite dešreles, ant viršaus raugintus kopūstus, smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius, karamelizuotus svogūnus, viską apibarstykite traškiais svogūnais ir apliekite dar trupučiu padažo.

Greito maisto mėgėjams: ant griliaus čirškiname mėsainį ir kebabus

Ir ko tik nepabandėme išsikepti šią vasarą ant griliaus! Bet jeigu po gardžiųjų kepsnių, sūrių ar grilintų daržovių jus vis tiek traukia prie greito maisto, siūlome išbandyti grilintą mėsainį ar kebabą ant iešmelių.

Šaltinis:Mėsainių mėsa ant griliaus / Shutterstock nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Kepsninė (grilis) Mėsainiai (burgeriai) „Tooobulas grilis“ Grilis Receptai Kebabai Maistas

Jeigu esate žmogus, kuris karts nuo karto mėgstate suleisti dantis į mėsainį ar kebabą, šie du receptai – kaip tik jums! Išnaudokite likusį vasaros laiką grilinant ir skanaujant, kad atėjus šaltam rudeniui nebūtų ko gailėtis.

Taigi, griebiame ingredientus ir čirškiname!

JAUTIENOS MĖSAINIAI

Shutterstock nuotr./Jautienos mėsainis

Reikės:

Batono riekeles išmirkykite piene. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite smulkintus svogūnus, išspauskite česnaką, sukrėskite garstyčias, suberkite tarkuotą sūrį, sudėkite batoną ir faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išminkykite.

KALAKUTIENOS KEBABAI

Shutterstock nuotr./Kebabai ant iešmelių

Reikės:

Iš masės suformuokite maždaug 16 neilgų dešrelių. Jas uždenkite maistine plėvele ir 20–30 minučių palaikykite šaldytuve.

SKANAUS!

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena