pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanaus Guliašo Receptas

Klasikinis kiaulienos guliašas

Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.

Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama

Sultingas jautienos guliašas su padažu

Karolina Puodžiūtė

Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, kuris pas mus atkeliavo iš vengrų virtuvės. Tai soti sriuba su daug mėsos ir daržovių.

5 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 30 minutes minGaminimo laikas 50 minutes minBendras laikas 1 hour val 20 minutes minKategorija Jautienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Troškiniai, Troškinta mėsaVirtuvė Vengrijos virtuvėPorcijos 3 asmenimsReklama1x 2x 3x
  • 500 g Jautiena
  • 1 vnt. Svogūnai
  • 1 vnt. Morkos
  • 4 v.š. Pomidorų pasta
  • 2 v.š. Kvietiniai miltai
  • 800 ml Vanduo
  • ½ a.š. Druska
  • Juodieji pipirai - pagal skonį
  • 3 vnt. Lauro lapas
  • 1½ a.š. Augalinis aliejus
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!

Sultingas jautienos guliašas su padažu

Galite iš anksto išsivirti didelį kiekį guliašo ir užšaldyti induose, o tada tiesiog pašildyti, jei neturite pakankamai laisvo laiko. Guliašas išgelbės atvykus netikėtiems svečiams ar artimiesiems.

Publikuota: 2023-11-08

Sultingas jautienos guliašas su padažu yra idealus mėsos priedas prie virtų bulvių ar bulvių košės, makaronų ar keptų daržovių. Gaunasi nepaprastai aromatingas ir skanus patiekalas. Beje, kuo ilgiau troškinsite jautieną, tuo jos skonis bus švelnesnis, tad reikėtų apsišarvuoti kantrybe.

Guliašui rinkitės jautieną, kuri yra šviesiai raudonos spalvos, o ne tamsi. Kuo tamsesnė mėsa, tuo gyvūnas buvo subrendęs, o troškinimas užtruks ilgiau! Galite naudoti tiek pomidorų, tiek paprikos pastą. Puikiai tiks ir naminis keptas pomidorų padažas.

Kaip pagaminti burnoje tirpstantį mėsos guliašą? Pasakojame žingsnis po žingsnio!

Guliašas yra nepamainomas patiekalas šaltą rudens ar žiemos dieną. Kviečiame išmokti gaminti ryškaus skonio ir burnoje tirpstantį guliašą, dalinamės naudingais patarimais ir siūlome išbandyti tradicinius guliašo receptus bei įvairias šio patiekalo variacijas.

Guliašas - Vengrijos piemenų mėgstamiausias

Guliašas plačiai paplitęs visoje Vidurio ir Rytų Europoje, tačiau jo gimtinė yra Vengrija. Šioje šalyje guliašas ruošiamas ir valgomas nuo IX a. Puikiai pasotinantį ir sušildantį patiekalą valgydavo piemenys, būtent jų garbei ir buvo pavadintas guliašas (vengriškai gulyás yra piemuo).

Žinoma, anuomet guliašas buvo visai kitoks - jis buvo gaminamas virš laužo, dideliame puode troškinant iš anksto pagamintą, prieskoniais pagardintą, išdžiovintą ir į avių skrandžius sudėtą mėsą. Paprikomis guliašą pradėta gardinti tik XVI a., kuomet jos pasiekė Europą.

Šiandien vengriško guliašo galite paragauti kiekviename Vengrijos restorane, tačiau jo nesunku pasigaminti ir namuose. Tinkamai paruoštas guliašas turėtų būti ryškiai raudonos spalvos, kvapnus, saikingai aštrus, savo konsistencija primenantis kiek skystesnį troškinį (arba tirštą sriubą).

Tradicinis vengriškas guliašas - tirštas, kvapnus ir sotus. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Gaminame skaniausią guliašą žingsnis po žingsnio

1. Mėsa. Vengrijoje guliašui dažniausiai naudojama jautiena, tačiau populiari ir veršiena, kiauliena bei aviena. Guliašui, kaip ir kiekvienam panašiam troškiniui, rekomenduojama rinktis kietesnę, truputį riebalų ir raumeninių skaidulų turinčią mėsą: puikiai tiks kulninė, karka, mentė, krūtininė, sprandinė.

Tiek Vengrijoje, tiek ir kitose šalyse, guliašui gali būti naudojama kelių rūšių mėsa. Pavyzdžiui, prie liesesnės jautienos įdedama šiek tiek riebios kiaulienos šoninės ar karkų.

Kartais guliašui naudojamos lengvai parūkytos, stambiai pjaustytos kiaulienos ar jautienos dešrelės. Kitose šalyse populiarūs greičiau ištroškinami guliašai su vištiena ar kitų paukščių mėsa, nors Vengrijoje paukštiena dažniausiai nenaudojama.

Paruošimas:

Paruoškite ingredientus guliašui gaminti. Jautieną nuplaukite vandenyje, nupjaukite gyslas ir plėveles. Minkštimą supjaustykite porcijomis, bet ne mažomis.

Nulupkite svogūnus, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkintą mėsą ir svogūnus sudėkite į katilą ar puodą nepridegančiu dugnu. Įpilkite druskos, užpilkite 500 ml vandens, palikdami 300 ml vėlesniam naudojimui. Padėkite indą ant viryklės ir užvirinkite jo turinį, įjungdami vidutinę ugnį. Būtinai pašalinkite putas nuo paviršiaus – verdant jautieną jų išeis daug! Tada mėsą troškinkite sultinyje, kol ji beveik visiškai išvirs. Supilkite augalinį aliejų ir troškinkite jame suminkštėjusią mėsą apie 2-3 minutes.

Kvietinius miltus įmaišykite į 50 ml šalto vandens ir gautą miltų mišinį supilkite į guliašą. Atsargiai maišydami užvirinkite iki reikiamo tirštumo. Išjunkite šilumą.

Jautienos guliašą su padažu supilstikite į gilų indą/lėkštę arba patiekite iš karto su garnyru prie stalo. Kvieskite visus į degustaciją!