pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mustos Mesos Kepsniai - Kaip Juos Pasiruošti Tobulai

Kaip orkaitėje iškepti sultingą mėsos kepsnį?

Didelis, aromatingas, sultingas ir labai gardus kepsnys - puikus pagrindinis patiekalas. Planuojant kepti mėsą reikėtų išsirinkti jos rūšį, prie jos derančius prieskonius ar marinatą, pamąstyti apie kepimo būdą ir laiką. Padėsime įvertinti pagrindinius gardaus kepsnio kepimo aspektus, pasidalinsime naudingais patarimais ir patikrintais receptais.

Naudingi patarimai gardžiausiam ir sultingiausiam kepsniui

1. Mėsos pasirinkimas. Orkaitėje galite kepti įvairią mėsą, tačiau pageidautina, kad pasirinktas gabaliukas būtų riebesnis - mėsoje esantys riebalai kepant tirps, tad kepsnys bus labai sultingas, minkštas. Kepsnys su kaulu keps šiek tiek ilgiau, tačiau jo skonis bus intensyvesnis, mėsa bus aromatingesnė.

Žinoma, galite kepti ir liesesnę mėsą, tačiau ją geriau kepti ne tiesiog padėtą orkaitėje, o kepimo inde ar kepimo rankovėje. Kitu atveju, kepančią liesą mėsą teks kelis kartus sulaistyti iš anksto pasiruoštu sultiniu ar kepimo metu susidariusiomis sultimis.

2. Kepsnio dydis. Kepsnio dydis, žinoma, priklauso nuo valgytojų skaičiaus. 500 gramų mėsos be kaulo pakaks 3 - 4 suaugusiems, o jeigu tokio paties svorio kepsnys turi kaulą, juo pasisotins 2 - 3 valgytojai. Žinoma, atkreipkite dėmesį ir į su mėsa tiekiamus garnyrus bei vakarienės metu siūlomus užkandžius. Jeigu siūlote kelių rūšių garnyrus arba stalas nukrautas užkandžiais, tai valgytojams pakaks ir mažesnio kepsnio.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Skirtingi prieskoniai dera prie skirtingų mėsos rūšių. Svarbu prisiminti, kad kuo mėsa riebesnė, tuo geriau jos skonį subalansuos aitrūs, ryškaus skonio ir stipresnio kvapo prieskoniai, o prie liesos mėsos labiausiai tiktų aromatingos žolelės, truputis juodųjų pipirų.

Riebią mėsą, kuri iškepusi bus minkšta dėka tirpstančių riebalų, galite pagardinti įtrindami prieskonių mišiniu. Kietesnę ir sausesnę mėsą, pavyzdžiui, žvėrieną, kiaulienos kumpį ar jautienos krūtininę vertėtų pamarinuoti skystesniame, mėsą minkštinančios rūgšties turinčiame marinate. „Rūgšties“ nereikėtų suprasti tiesiogiai - nepilkite į marinatą mėsos skonį užgožiančio acto, geriau naudokite kelis griežinėlius citrusinių vaisių ar šlakelį šviežiai spaustų jų sulčių, šlakelį kefyro, sutrintus svogūnus, uogas, sojos padažą, garstyčias.

Kaip paruošti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
  2. Inde sumaišykite džiūvėsėlius ir pieną, leiskite pastovėti apie 5 min.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite svogūną, maltą jautieną, kiaušinį, druską bei pipirus ir džiūvėsėlių mišinį. Iš faršo suformuokite mėsos kepsnį ir padėkite jį ant riebalais apteptos skardos. Kepkite orkaitėje apie 35 minutes.
  4. Patiekite su virtomis bulvėmis ir grietinės padažu.

Patarimas! Norėdami sužinoti, ar mėsa jau iškepusi, naudokitės maisto termometru. Mėsos viduje temperatūra turėtų būti 68 °C.

Serveringsförslag: Servera med kokt potatis och gräddsås.

Tips!
Testa gärna att byta ut Santa Maria Roasted garlic and pepper mot 1-2 msk Santa Maria Garlic Paste.

Serveringsförslag: Servera med kokt potatis, lingon och gräddsås

Mustos mesos kepsniai

Nieko panašaus anksčiau neesu kepusi, todėl ir nesitikėjau stebuklo, bet gavosi tikrai puikus, skanus kepsnys. O geriausia yra tai, kad paprasta ir greita pasigaminti, nes nereikia formuoti atskirų kepsnelių ar pan., iškepus tiesiog supjaustai norimo dydžio gabaliukais. Rekomenduoju pabandyti, tikrai turėtų patikti kiekvienam, kuris mėgsta iš faršo gamintus patiekalus.

Mums reikia:500 g kalakutienos faršo (arba kokio pageidaujate) 1 v.š. aliejaus1 svogūnas 1 saliero lapkotis pusę žalios saldžiosios paprikos (jos neturėjau, tai dėjau 1 vid. dydžio morką) pusę puodelio baltos duonos trupinių 1 kiaušinis pusę puodelio konservuotų smulkintų pomidorų pora šaukštų pomidorų padažo druskos šviežiai maltų pipirų

Sukrėsti daržoves į dubenį. Dėti kalakutieną, suberti baltos duonos trupinius. Kitame indelyje paplakti kiaušinį, supilti jį ant daržovių ir faršo, pasūdyti, pagardinti pipirais ir viską gerai išmaišyti ar išminkyti kol susidarys vienalytė masė.

Į dubenėlį sukrėsti konservuotus pomidorus, supilti pomidorų padažą ir gerai išmaišyti. Pusę mišinio sudėti į mėsą ir vėl gerai suminkyti.

Mėsos mišinį sukrauti į aliejumi išteptą kepimo indą ir suformuoti iš jos pailgą kepaliuką, viduryje truputį iškilusį. Plaštakos šonu per visą mėsos kepsnį įspausti gilius griovelius ir į juos supilti likusį pomidorų mišinį.

Kepti apie 1 h 20 min., kol kepsnys bus iškepęs storiausioje vietoje. Palikti stovėti apie 10 min., tada supjaustyti griežinėliais ir patiekti.

Šventiški mėsos kepsniai - 3 receptai žingsnis po žingsnio

Jei šeimą ir susirinkusius svečius norite nustebinti šiuo tuo ypatingu – kepkite gardų mėsos kepsnį. Jie paruošiami nesudėtingai, o ant šventinio stalo taps tikra puošmena ir nekasdieniu pagrindiniu patiekalu. Minkšti, sultingi, aromatingi – rinkitės net iš trijų receptų, kuriuos paruošėme ir aprašėme, kad įgyvendinti būtų kuo paprasčiau. Visi trys kepsniai yra skirtingi, bet tuo pačiu – kiekvienas jų yra puikiai tinkamas tiek šventiniam artėjančių Velykų stalui, tiek lėtiems savaitgalio pietums.

Glazūruotas kiaulienos kumpis – šventiškiausias iš visų trijų receptų. Jam reikės skirti šiek tiek daugiau laiko, bet pats gamybos procesas – neįtikėtinai paprastas! Išvirkite, aptepkite glazūra ir pašaukite į orkaitę, kol viršus gardžiai karamelizuosis.

Kiaulienos išpjovos kepsnį paruošite ne tik labai paprastai, bet ir greitai. Medus, česnakai ir sojų padažas suteiks jam itin sodraus skonio ir aromato, o mėsa bus ypatingai sultinga.

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kiek sudėtingesnis iššūkis, bet net ir šiame recepte viskas labai paprasta. Keptuvėje pakepinkite šoninę ir daržoves, įmaišykite sūrį, paruoštu įdaru aptepkite kalakutienos krūtinėlę ir susukite į ritinėlį. Beliks iškepti orkaitėje ir supjaustyti riekelėmis.

Kad ir kurį kepsnį pasirinksite, garnyrui puikiai tiks orkaitėje keptos daržovės ar šviežių daržovių salotos.

Pasitikite artėjančias šventes lengvai, gražiai ir labai gardžiai!

KIAULIENOS KUMPIS SU MEDAUS GLAZŪRA

Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Lyg nužengęs nuo kulinarinio žurnalo puslapių, bet – čia pat, ant jūsų stalo. Tai tikrai įmanoma ir net nėra taip sudėtinga, kaip galėtų pasirodyti. Daržovių sultinyje lėtai ir ilgai virtą kumpį aptepkite medaus, apelsinų ir garstyčių padažu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol kumpis taps minkštas, o padažas karamelizuosis ir taps nuostabiai skania, saldžiarūgščio skonio glazūra!

  • Rinkitės didesnį kiaulienos kumpį – toks lėkštėje ant šventinio stalo atrodys gražiau. Kumpis, kurį kepiau aš, svėrė 2,3 kg.
  • Kumpį virkite su oda, o nuo išvirusio odą nupjaukite. Riebalų sluoksnį, esantį po oda, palikite, – apteptas glazūra ir kepdamas, jis aptirps ir gardžiai karamelizuosis.
  • Norėdami iškepti minkštą ir sultingą kumpį, remkitės vidine mėsos temperatūra. Ji turėtų siekti 65-70 laipsnių.
  • Sultinio, kuriame virė kumpis, neišpilkite. Tai – puikus gardžios sriubos pagrindas.
  • Kumpio likučius sandarame inde šaldytuve galite laikyti iki keturių-penkių dienų.