pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiniskos vištienos receptas

Ingredientai

Štai šis, mano pateikiamas Generolo Tso vištienos variantas, iš Fuchsios Dunlop knygos „Every Grain of Rice“. Autorė tvirtina, kad patiekalą išmoko gaminti iš vieno kinų šefo restorane Taipėjuje.

2. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.

3. Gilioje keptuvėje arba wok keptuvėje (arba gruzdintuvėje) įkaitinkite aliejų. Karštame aliejuje apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol šie taps traškūs. Atidėkite į šalį ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Baigus skrudinti mėsą, išpilkite aliejų, jei reikia, nusausinkite wok keptuvę. Įpilkite dar pora šaukštų aliejaus, sumeskite čili pipirus (jei norite, kad būtų mažiau aštru, pašalinkite čili pipirų sėklas – jos duoda daugiausia aštrumo), ir labai trumpai apskrudinkite (tik žiūrėkite, kad čili nesudegtų). Suberkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite keletą sekundžių, kol pasklis aromatas.

5. Supilkite padažą ir maišydami virinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite apkepintą vištieną ir viską maišydami pakepinkite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje pašlakstykite sezamų aliejumi.

6. Patiekite iškart, pabarstę žaliais svogūnų laiškais, su virtais ryžiais.

Kiniška vištiena „Guo Bao“

Patarimas: Jeigu neturite ar nenorite naudoti acto jį galima pakeisti į citrinos sultis. Taip pat kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu. Keičiant šiuos ingredientus skonis šiek tiek skirsis.

Tada į paprasčiausią celofaninį krepšelį beriame krakmolą ir sudedame pasimarinavusią vištieną. Rankomis suimame abu maišelio galus ir kratome iki tol, kol visi gabalėliai tolygiai aplips krakmolu. Gabalėlius galite apvolioti ir lėkštėje, bet pirmas būdas daug greitesnis ir patogesnis.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame gabaliukus ir kepame iki kol gražiai apskrus.

Gaminame padažą. Į dubenį įpilame šiektiek vandens (~3 šaukštus) ir pusę šaukšto krakmolo. Maišome kol krakmolas pilnai ištirps (nebeliks sulipusių gabalėlių). Tada pilame likusius ingredientus – actą, cukrų, bei sojos padažą. Viską supilame į keptuvę ir kaitiname maišydami iki kol pradės virti. Padažas turėtų gautis panašaus tirštumo kaip, kad kisielius, nors man gavosi skystenis.

Pagamintą padažą paragaukite, kiekvieno ingrediento kiekį siūlau pareguliuoti pagal savo skonį (beje padažo saldumas/sūrumas priklauso ir nuo naudojamo sojos padažo). Tada į keptuvę sudedame vištienos gabalėlius ir supilame paruoštą padažą. Ant nedidelės ugnies kaitiname kol padažas tolygiai aplips vištienos gabalėlius.

Ant viršaus galima pabarstyti mėgstamų žalumynų, sezamo. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaus!

Kiniška generolo Tso vištiena

Nida Degutienė (Nidos receptai): Generolo Tso vištiena – tai patiekalas, kurį rasite bene kiekvieno Niujorko kinų restorano meniu. Nežinia, kiek realybėje šis maistas turi bendro su garsiu Kinijos generolu, tačiau sakoma, kad regionas, iš kurio kilęs generolas Tso, nė negirdėjęs apie tokį patiekalą.

Kiniška vištiena

AUTORIUS: NeringaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Vištienos kepsniukai - blyneliaiTradiciniai kotletaiTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaKomentarai (13)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Justė2018-10-24 21:07

Labai skaniai skamba ir atrodo, tik kas nors gal gali pagelbėti, ką dėti vietoj medaus? Aš jam labai alergiška ATSAKYTI

Lina2018-10-25 08:53

Jei neturiu namuose medaus, tuomet tokiems receptams naudoju rudąjį cukrų, tik kiekio gali reikėti didesnio :) Bet tiktų ir agavų sirupas ar net paprastas baltas cukrus, tik būtinai ragaukite, kad saldumas patiktų :) ATSAKYTI

Angelė2015-04-27 16:15

man labai patiko šis vištienos kiniškas receptas - http://skanusreceptai.lt/kiniska-vistiena/
Patariu visoms išbandyti :) ATSAKYTI

Aušra2012-11-07 14:02Išbandyta jau :) Tikrai labai skanu.
Gal actas tiktu prie šito patiekalo . ))) ATSAKYTIMindaugas2012-06-28 14:57

Pupelės- kokios virtos ar ne,kepiname ant aliejaus ar sviesto? Labai įdomu,norėčiau šį patiekalą padaryti. ATSAKYTI

Ass2011-12-28 11:57Labai skanu ir paprasta pagamint :) ATSAKYTIJurgita2011-03-07 19:54

Super sita jau senai zinau lb skanus patiekalas, svarbiausiai be jokios druskos ir be jokiu priskoniu ATSAKYTI

Jolita2011-02-18 15:16na bandom gaminti :)
labai noriu kazko kinisko ;P ATSAKYTIRima2010-12-22 19:57Labai skanus patiekalas ATSAKYTIJogis2010-06-17 11:13Ant keptuves ATSAKYTIGintaras2010-03-29 12:59Ant ko kepinama vištiena, ant aliejaus, sviesto, taukų? ATSAKYTIeditukas2010-01-20 16:13koks skirtumas..svarbu skanu:) ATSAKYTIpupkis2010-01-17 13:03Kiniskai o ne kinietiskai :))))))) ATSAKYTI

Traški kiniška vištiena su ryžiais

Morką ir kumpį supjaustome nedideliais kubeliais, svogūnus susmulkiname.

Dubenėlyje išplakame kiaušinius.

Reklama41011

Keptuvę su šlakeliu aliejaus gerai įkaitiname ir iškepame kiaušinius.

Kitoje keptuvėje apkepame morką, svogūnus, kumpį, beriame kukurūzus ir žirnelius. Kai viskas lengvai apkepa, suberiame ryžius, kiaušinį, gerai išmaišome ir pagardiname druska.