pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniuolės Kalakutienos Kepsenėlės keptuvėje - Receptas ir patarimai

Ingredientai

  • kalakutienos filė: 400 gramų
  • kiaušiniai: 2-3
  • majonezas: 4 šaukštų
  • krakmolas: 4 šaukštų
  • mėgstami prieskoniai

1. Iš pradžių kalakutienos filė supjaustykite mažais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą ir krakmolą. Gerai išmaišykite.
2. Tuomet į šią masę sudėkite kalakutieną, išmaišykite, palaikykite kelias valandas (jeigu skubate, manau galite kepti iškart).
3. Po to įkaitintoje keptuvėje kepkite tarsi blynelius iš abiejų pusių.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Kalakutienos kepsneliai

Įtriname šiuo marinatu turimos kiaulienos ar vištienos gabaliukus. Palaikome pagal aplinkybes -keletą valandų, parą, galima ir dvi.

Kepame ant žarijų.AUTORIUS: SvetlanaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuRaktažodžiai: kalakutienos kepsniai grilio patiekalai Grilyje, lauže Užkandžiai Karšti užkandžiaiIšbandykite!Labai skanūs orkaitėje kepti burokėliaiSilkė pataluoseKimchi - korėjietiškai rauginti kopūstaiLengviausias korėjietiškų morkų receptasKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai

Kalakutienos kepsneliai

Labai gardūs, sultingi ir greitai pagaminami kalakutienos filė kepsneliai orkaitėje.

Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei 😉. Man šie kepsniai vieni mėgstamiausių, ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl greito, nesudėtingo pagaminimo!

Kviečiu pasigaminti ir paragauti 😊…

Ingredientai

Reikės:

1,2kg kalakutienos filė

150g viso grūdo kvietinių miltų

Šiek tiek citrinos sulčių

Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos

300 g maltos kalakutienos1 nedidelės morkos¼ cukinijossaujos petražoliųsaujos špinatų1 šaukšo avižų kruopųdruskos, pipirųkukurūzų kruopųalyvuogių aliejaus kepimui1 romaninės salotoskepintų sezamų aliejaus pašlakstymuisaujos vyšninių pomidorųsojos padažocitrinos sulčiųkrapų

Pirmiausia, pasiruošiame įdarą. Avižų kruopas užpilame karštu vandeniu ir atidedame, kad pabrinktų. Morką ir cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, petražoles ir špinatus susmulkiname. Suberiame daržoves ir žalumynus prie maltos kalakutienos, įberiame druskos bei pipirų ir išmaišome. Nusunkiame kruopas ir sumaišome jas su malta mėsa.

Įkaitiname keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kukurūzų kruopas supilame į gilesnę lėkštutę. Rankas pasitepame aliejumi. Iš mėsos mišinio formuojame nedidelius paplotėlius, dedame į lėkštę su kukurūzų kruopomis ir apvoliojame.

Kepsneliai keliauja į keptuvę. Juos apkepiname ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Svarbu, kad ne per aukšta temperatūra būtų, kad nepridegtų per greitai kukurūzų kruopos.

Reklama41011

Romaninę salotą nuplauname ir perpjauname išilgai. Keptuvę įkaitiname. Pašlakstome sezamų aliejumi, pabarstome druska ir dedame salotą į keptuvę kelioms minutėms, kol suminkštės ir apskrus. Ten pat sudedame ir vyšninius pomidorus, kol ir jie sukris.

Na ir beveik pabaiga: salotą dar pašlakstome sojų padažu, užlašiname citrinos sulčių, užbarstome pipirų. Padaliname salotą į tris dalis ir uždedame ant kiekvienos dalies po kepsnelį. Papuošiame keptais vyšniniais pomidorais, krapais, dar trupučiu citrinos sulčių bei pipirais ir druska, jei trūksta. Čia toks daugiau „rankų” maistas gamtoje ar iškylai skirtas. Arba galite serviruoti lėkštėse.