pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos šonkauliukų receptas

Korėjietiški jautienos šonkauliai

Prieš kepdami išimame šonkaulius iš šaldytuvo darkart gerai juos ištriname marinatu, apvoliojame kepimo inde. Įpilame į indą apie 80-100 ml vandens ir vėl sandariai uždengiame indą kepimo folija.

Dedame indą į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paliekame šonkaulius kepti apie 4-5 valandas. Pusei laiko praėjus patikriname, ar niekas nedega ir inde yra truputis skysčio, jei ne – įpilame dar šiek tiek vandens ir toliau uždengę kepame. Šonkauliai bus beveik paruošti, kai mėsa tiesiog nusiners nuo kaulų.

Reklama41011

Išimame šonkaulius iš orkaitės, atidengiame foliją ir palaistome mėsos viršų kepimo inde susikaupusiomis sultimis. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių grilio režimu. Siunčiame šonkaulius į karštą orkaitę dar 10-15 minučių, kad mėsa gražiai apskrustų ir karamelizuotųsi.

Iškepusius šonkauliukus gardiname aitriosiomis paprikomis, smulkintais svogūnų laiškais, sezamų sėklomis, patiekiame su virtais ryžiais.

IngredientaiAlternatyva

Šiaip tai džiaugiuosi, kad jautiena tikrai jau ne deficitinė ir šios mėsos pasirinkimas tik auga ir didėja. Nors pastebiu, kad dar ne visiems iki galo aišku, kuo skiriasi brandinta jautiena, o jei brandinta, tai kuo skiriasi sauso brandinimo nuo šlapio. Mėsos brandinimas tikrai nėra tas pats, kas padėti mėsą į savo šaldytuvo stalčių ir pamiršt ir kelioms dienoms. Kitas dalykas – jei perki belekokią jautieną gali ir nusivilti, mėsa bus kieta ir sunkiai paruošiama. Nieko nepadarysi, bet jei jau nori valgyti jautieną, tai geriau jau valgyt jos mažiau, bet užtat rinktis tik kokybišką. Mano šeima mėgsta jautieną ir lėtai troškintą, ir greitai keptą, todėl kai man pasiūlė pabandyt Alytaus rajone augintų Angus veislės jautukų mėsos, žinoma, kad sutikau.
UAB „Lietuviška jautiena“ patys gyvulius veisia, (kas tikrai nedažnai pasitaiko tarp jautienos tiekėjų) peni, patys jautieną brandina savo brandinimo kamerose ir patys tiekia geriausiems restoranams ir įnorgingiausiems klientams, tokiems kaip aš hahaha.. Išbandžius ne vieną šio tiekėjo produktą, atsakingai pareiškiu – labai gera kokybiška jautiena.

UAB LIETUVIŠKA JAUTIENA mėsos galima įsigyti e-parduotuvėje www.lithuanianbeef.com ir partnerių parduotuvėse:

fizinė parduotuvė – Mėsinė.lt- Tilžės g.44, Šiauliai;

Jautienos Šonkauliai Troškinti Aluje Kazane

Nors mėsą pirkom pačią paprasčiausią, nebrandintą - šviežius jautienos šonkaulius iš turgaus, bet labai gerai, skaniai apskrudo ir po to pilnai išsitroškino ✅
Mėsa skaniai pjovėsi ir nėrėsi nuo kaulo 😋 O dar tas padažiukas. 🤤

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!

Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!

Kaip gaminam?

Paruošiam ingredientus

Nuo šonkaulių nulupam plėves ir supjaustom po vieną šonkaulį. Nuplaunam po šaltu vandeniu ir pilnai, su popieriniu rankšluoščiu sausai išdžiovinam. Užbarstom miltais ir viską gerai išmaišom, kad visi gabaliukai iš visų pusių pasidengtų miltais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Čili pipirą supjaustom žiedais. Česnaką supjaustom smulkiai. Jei naudojam piri-piri, tai straiškom arba sumalam.

Apkepam mėsą

Į kepsninę įstatom kazaną ir tiesioginėje kaitroje gerai įkaitinam aliejų. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, iš visų pusių apkepam jautienos šonkaulius kol gražiai apskrus. Išimam. Atidedam į šalį.

Apkepam svogūnus su šonkauliais

Jei liko per daug aliejaus tai nupilam. Suberiam svogūnus. Pamaišydami 4-5 min. apkepam kol suminkštės ir pagels. Suberiam šonkaulius. Suberiam maltą kuminą, 1 a.š. druskos, j. pipirus, piri-piri arba čili dribsnius. Išmaišom.

Troškinam

Karts nuo karto pamaišydami, keletą minučių pakepam. Supilam alų. Supilam trintus pomidorus. Įpilam BBQ padažo. Viską gerai išmaišom. Jei skystis nepilnai dengia mėsą, tai įpilam truputį verdančio vandens, bet ne per daug, kad vos vos dengtų mėsą. Viską išmaišom ir šonkaulius išlyginam, kad pilnai pasinertų. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę ir abi oro sklendes paliekam atviras minimaliai. Viską troškiname apie 1 val. Tarpe patikrinam ar netrūksta vandens. Jei reikia, galima truputį įpilti, bet ne per daug.
Atidengiam kazaną, suberiam čili pipirą ir česnakus. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia - dar padruskinam. Dangčio nebedengiam. Patroškinam 10-15 min. atvirą, kol vanduo nugaruos ir padažas sutirštės.

Ingredientai

1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.

3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.

4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.

5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.