Avienos blauzdos troškintos raudoname vyne
Prisipažinsiu jums vieną paslaptį, kurios negaliu išduoti savo grupiokams (gerai, kad jie lietuviškai neskaito:)), nes jie sprogtų iš pasiutimo. O ta paslaptis – kad jau pridaviau du egzaminų projektus visa savaite anksčiau nei turėjau, o jie visi vargšeliai dabar tikriausiai prakaituoja rašydami sudėtingas tezes. Ir užtai turiu dabar laiko parašyti savo vieną paišdykavimą su aviena.
Patiekalas, kurį pagaminau tą vakarą – iš mano naujos knygos French Braserie Cookbook, kurią Kalėdų rytą radau po eglute:) Kai mano vyras ją pervertė, jis paliko atverstą 68 puslapį ir per visą puslapį šviečiančią avienos troškinio nuotrauką. Patiekalą pagaminau pagal tikslias intrukcijas ir pateikiau taip, kaip tą padaryti rekomendavo autorius. Už tai užsidirbau milžinišką pliusą ir noriu, kad tuo mano pliusu pasinaudotumėte ir jūs.
Kodėl siūlau jums gaminti būtent šį patiekalą? Todėl, kad jis paprastas savo gaminimo procesu ir pralenkia visus lūkesčius dėl savo rezultato. O jau kvapas, kuris pasklis po visą butą, kol jūs jį gaminsit, vertas atskiro aprašymo…
Avienos blauzdos troškintos raudoname vyne (4 asm)
4 nedidelės avienos blauzdos arba 2 didelės
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas alyvų aliejaus
1 svogūnas, supjaustytas į 8 dalis
2 morkos, supjaustytos stambiai
1 saliero stiebas, supjaustytas
2 pomidorai, supjaustyti į 4 dalis
1 česnako galva, perpjauta skersai, bet nenulupta
750ml raudono vyno
500ml avienos sultinio arba vandens
3 čiobrelio šakelės arba rozmarino šakelės (jei neturit – saujelė džiovintų Provanso žolelių)
Mėsą pabarstome jūros druska, pipirais ir rankomis įtriname į vidų. Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitiname aliejų ir iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apkepiname iš abiejų pusių pusiau pridengtame inde (apie 20 min., arba kol mėsa gražiai apskrus). Tik svarbu, kad neapsviltų mėsa. Sumetame svogūnus, morkas, salierus, pomidorus, česnaką ir dar 10 minučių apkepame, maišant. Tada supilame vyną ir padidiname ugnį. Paviriname apie 5 minutes, kol vynas nugaruoja perpus – taip vynas praranda rūgštumą.
Daugiau receptų
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.

Vyne troškinta jautiena su pievagrybiais
Jei gaminsite pagal šį receptą, rezultatu taps romatingas, šildantis, tirštas troškinys, su ypač minkšta, burnoje tirpstančia jautiena.
Ingredientai
Kaip gaminti
1. Jautieną supjaustykite kubeliais, apšlakstykite aliejumi, dėkite druskos, juodųjų pipirų ir apie pusvalandį kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Puode kelias minutes kartu su sviestu, šaukštu aliejaus, lauro lapais ir čiobreliais patroškinkite stambiai supjaustytas morkas ir salierus. Įdėkite ir išmaišykite miltus, tada pilkite trintus pomidorus ir Vorčesterio padažą (jei naudojate). Galiausiai supilkite jautienos sultinį ir vyną.
3. Kai užvirs dėkite apkeptą jautieną, nedidelėje kaitroje viską troškinkite orkaitėje tam tinkančiame, dangčiu uždengtame puode apie valandą. Pievagrybius galima dėti kartu su jautiena, bet geriausia – likus maždaug 15 min, kad visiškai nesuvirtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai

Raudonojo vyno padaže troškinta jautiena
Išbandykite receptą iš debiutinės virtuvės šefo Gian Lucos Demarco kulinarinės knygos.
