pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Paprastas ir Skanus Pyragas su Kakava: Receptas Jūsų Namams

Šokoladinis pyragas - tai vienas populiariausių desertų, mėgiamas visame pasaulyje. Jis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinėms progoms. Šis šokoladinis pyragas yra paprastas, tačiau skanus, todėl tikrai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Receptas yra lengvai paruošiamas, todėl idealiai tinka tiems, kurie nori greitai ir paprastai paruošti gardų desertą, nesugaišdami daug laiko. Šis šokoladinis pyragas ne tik skanus, bet ir labai kvapnus, todėl jis taps mėgstamu jūsų namų desertu.

Receptas (Tinka 2-4 žmonėms)

IngredientasKiekis
Miltai150 g
Cukrus100 g
Kakava2 šaukštai
Kepimo milteliai1 šaukštas
Druska1 žiupsnelis
Kiaušinis1 vnt.
Pienas120 ml
Aliejus50 ml
Vanilinis cukrus1 šaukštas
Šokoladas (juodas)50 g

Gaminimo trukmė

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 30 min
  • Bendras laikas: 40 min

Gaminimo eiga

  1. Pasiruošimas: Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Imkite kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi, kad pyragas lengvai išsikeltų.
  2. Sausi ingredientai: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Skysti ingredientai: Kitame dubenyje suplakite kiaušinį, pieną, aliejų ir vanilinį cukrų. Šiuos ingredientus pilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  4. Šokolado paruošimas: Supjaustykite šokoladą mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Jei norite, galite šokoladą išlydyti ir tada įmaišyti į tešlą.
  5. Kepimas: Perkelkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 25-30 minučių, kol pyragas taps tvirtas ir bus lengvai įvertas mediniu pagaliuku.
  6. Patiekimas: Iškepus pyragui, leiskite jam atvėsti, prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite mėgstamu kremu.

Patarimai receptui

  • Minkštas pyragas: Jei norite, kad pyragas būtų dar minkštesnis, į tešlą įdėkite šiek tiek daugiau pieno arba naudokite rūgštų grietinėlę vietoj pieno.
  • Paprastas dekoravimas: Norėdami papuošti pyragą, naudokite šokoladą arba uogas, kad sukurtumėte puikų deserto vaizdą.
  • Skonių įvairovė: Į pyragą galite įdėti riešutų arba džiovintų vaisių, kad jis įgautų papildomą skonį.

Alternatyvus receptas: Pyragas su varške ir kakava

Šis receptas skirtas 20 x 20 cm kvadratinei formai.

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 50 g kakavos
  • 50 g cukraus
  • 150 g šalto sviesto
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Įdarui:

  • 500 g pertrintos varškės
  • 100 g grietinės
  • 150 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 3 kiaušiniai

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kakavą. Viską persijokite.
  2. Įmaišykite cukrų, dėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą.
  3. Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis vientisa smėlinė masė.
  4. Supilkite vanilę, išmaišykite.
  5. Tešlą dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.
  6. Įdarui dubenyje išsukite varškę, grietinę, vanilę, cukrų, krakmolą ir druską.
  7. Kitame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius iki baltumo ir tirštumo.
  8. Plaktus kiaušinius dalimis įmaišykite į varškės masę.
  9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  10. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
  11. Kepimo formoje paskleiskite 2/3 trupininės masės, šaukštu sulyginkite.
  12. Supilkite įdarą.
  13. Užberkite likusius trupinius ant viršaus.
  14. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, arba kol gražiai pagels.