Receptas (Tinka 2-4 žmonėms)
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Miltai | 150 g |
Cukrus | 100 g |
Kakava | 2 šaukštai |
Kepimo milteliai | 1 šaukštas |
Druska | 1 žiupsnelis |
Kiaušinis | 1 vnt. |
Pienas | 120 ml |
Aliejus | 50 ml |
Vanilinis cukrus | 1 šaukštas |
Šokoladas (juodas) | 50 g |
Gaminimo trukmė
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 30 min
- Bendras laikas: 40 min
Gaminimo eiga
- Pasiruošimas: Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Imkite kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi, kad pyragas lengvai išsikeltų.
- Sausi ingredientai: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
- Skysti ingredientai: Kitame dubenyje suplakite kiaušinį, pieną, aliejų ir vanilinį cukrų. Šiuos ingredientus pilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
- Šokolado paruošimas: Supjaustykite šokoladą mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Jei norite, galite šokoladą išlydyti ir tada įmaišyti į tešlą.
- Kepimas: Perkelkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 25-30 minučių, kol pyragas taps tvirtas ir bus lengvai įvertas mediniu pagaliuku.
- Patiekimas: Iškepus pyragui, leiskite jam atvėsti, prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite mėgstamu kremu.
Patarimai receptui
- Minkštas pyragas: Jei norite, kad pyragas būtų dar minkštesnis, į tešlą įdėkite šiek tiek daugiau pieno arba naudokite rūgštų grietinėlę vietoj pieno.
- Paprastas dekoravimas: Norėdami papuošti pyragą, naudokite šokoladą arba uogas, kad sukurtumėte puikų deserto vaizdą.
- Skonių įvairovė: Į pyragą galite įdėti riešutų arba džiovintų vaisių, kad jis įgautų papildomą skonį.
Alternatyvus receptas: Pyragas su varške ir kakava
Šis receptas skirtas 20 x 20 cm kvadratinei formai.
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 250 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 50 g kakavos
- 50 g cukraus
- 150 g šalto sviesto
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
- 500 g pertrintos varškės
- 100 g grietinės
- 150 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 2 šaukštai krakmolo
- 3 kiaušiniai
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kakavą. Viską persijokite.
- Įmaišykite cukrų, dėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą.
- Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis vientisa smėlinė masė.
- Supilkite vanilę, išmaišykite.
- Tešlą dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.
- Įdarui dubenyje išsukite varškę, grietinę, vanilę, cukrų, krakmolą ir druską.
- Kitame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius iki baltumo ir tirštumo.
- Plaktus kiaušinius dalimis įmaišykite į varškės masę.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
- Kepimo formoje paskleiskite 2/3 trupininės masės, šaukštu sulyginkite.
- Supilkite įdarą.
- Užberkite likusius trupinius ant viršaus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, arba kol gražiai pagels.