pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip pasigaminti tobulus kalmarų žiedus namuose

Kalmarų žiedai – tai populiarus užkandis, mėgstamas dėl savo traškumo, subtilaus jūros skonio ir paprasto paruošimo. Jie puikiai tinka tiek kaip užkandis prie alaus, tiek kaip dalis įmantresnio patiekalo. Šiame straipsnyje panagrinėsime įvairius kalmarų žiedų paruošimo būdus, nuo klasikinių receptų iki netradicinių interpretacijų, atsižvelgiant į skirtingus skonio pomėgius ir kulinarinius įgūdžius.

Kalmarų Žiedų Pasirinkimas ir Paruošimas

Prieš pradedant gaminti, svarbu pasirinkti tinkamus kalmarus. Geriausia rinktis šviežius arba tinkamai atšildytus šaldytus kalmarus. Švieži kalmarai turėtų būti elastingi, be nemalonaus kvapo. Šaldytus kalmarus rekomenduojama atšildyti šaldytuve, o ne kambario temperatūroje, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi. Atšildžius kalmarus, juos reikia kruopščiai nuplauti ir išvalyti. Pašalinkite vidinius organus, chitininę plokštelę (jei yra) ir odelę. Galite palikti čiuptuvus arba juos atskirti. Kalmarų kūną supjaustykite žiedais, maždaug 1-1,5 cm storio.

Klasikinis Receptas: Traškūs Kalmarų Žiedai Tešloje

Šis receptas yra populiariausias ir paprasčiausias būdas paruošti kalmarų žiedus. Tešla suteikia jiems traškumo, o prieskoniai – subtilaus skonio.

Ingredientai:

  • 500 g kalmarų žiedų
  • 1 puodelis miltų
  • 1/2 puodelio kukurūzų krakmolo (suteikia papildomo traškumo)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio česnako miltelių (nebūtina)
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 puodelio pieno arba gazuoto vandens
  • Aliejus kepimui (pvz., rapsų arba saulėgrąžų)

Paruošimas:

  1. Kalmarų žiedus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tai padės tešlai geriau prilipti.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus ir česnako miltelius (jei naudojate).
  3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį su pienu arba gazuotu vandeniu.
  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba gruzdintuvėje iki 180°C. Aliejaus turėtų būti tiek, kad kalmarų žiedai būtų apsemti.
  5. Panardinkite kalmarų žiedus į kiaušinio mišinį, o tada apvoliokite miltų mišinyje. Įsitikinkite, kad žiedai yra visiškai padengti tešla.
  6. Atsargiai dėkite kalmarų žiedus į įkaitintą aliejų. Kepkite po kelis žiedus vienu metu, kad aliejus neataušytų.
  7. Kepkite 2-3 minutes, arba kol žiedai taps auksinės spalvos ir traškūs.
  8. Išimkite kalmarų žiedus iš aliejaus ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  9. Patiekite iškart su mėgstamu padažu.

Netradiciniai Kalmarų Žiedų Receptai

Nors klasikinis receptas yra puikus, kartais norisi išbandyti kažką naujo ir įdomaus. Štai keletas netradicinių kalmarų žiedų receptų, kurie nustebins jūsų skonio receptorius:

Kalmarų Žiedai Azijietiškai

Šis receptas pasižymi rytietiškais skoniais, naudojant sojų padažą, imbierą ir čili pipirus.

Ingredientai:

  • 500 g kalmarų žiedų
  • 1/4 puodelio sojų padažo
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
  • 1/2 šaukštelio smulkinto čili pipiro (arba pagal skonį)
  • 1 skiltelė česnako, smulkinta
  • 1 šaukštas sezamo aliejaus
  • Miltų arba kukurūzų krakmolo apvoliojimui
  • Aliejus kepimui
  • Sezamo sėklos ir smulkinti žali svogūnai papuošimui

Paruošimas:

  1. Sumaišykite sojų padažą, ryžių actą, imbierą, čili pipirus, česnaką ir sezamo aliejų dubenyje.
  2. Apvoliokite kalmarų žiedus miltuose arba kukurūzų krakmole.
  3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba wok keptuvėje.
  4. Kepkite kalmarų žiedus, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  5. Sudėkite keptus kalmarų žiedus į dubenį su padažu ir gerai išmaišykite.
  6. Patiekite apibarstytus sezamo sėklomis ir smulkintais žaliais svogūnais.

Kalmarų Žiedai su Parmezano Sūriu ir Žolelėmis

Šis receptas yra puikus pasirinkimas mėgstantiems itališkus skonius. Parmezano sūris ir žolelės suteikia kalmarų žiedams pikantiško ir aromatingo skonio.

Ingredientai:

  • 500 g kalmarų žiedų
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1/4 puodelio smulkintų šviežių žolelių (pvz., petražolių, bazilikų, raudonėlių)
  • 1/4 puodelio miltų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 2 kiaušiniai, išplakti
  • Džiūvėsėliai apvoliojimui
  • Aliejus kepimui

Paruošimas:

  1. Sumaišykite parmezano sūrį, žoleles, miltus, druską ir pipirus dubenyje.
  2. Apvoliokite kalmarų žiedus miltų mišinyje.
  3. Panardinkite kalmarų žiedus į išplaktus kiaušinius, o tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  5. Kepkite kalmarų žiedus, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  6. Patiekite su citrinos skiltele.

Padažai Kalmarų Žiedams

Padažas yra neatsiejama kalmarų žiedų dalis. Jis suteikia papildomo skonio ir drėgmės. Štai keletas populiarių padažų, kurie puikiai tinka prie kalmarų žiedų:

  • Česnakinis majonezas: Sumaišykite majonezą su smulkintu česnaku, citrinos sultimis ir šiek tiek juodųjų pipirų.
  • Saldus čili padažas: Puikus pasirinkimas mėgstantiems saldžius ir aštrius skonius.
  • Tartaro padažas: Klasikinis padažas, pagamintas iš majonezo, smulkintų marinuotų agurkėlių, kaparėlių ir petražolių.
  • Aioli padažas: Provanso regiono padažas, pagamintas iš česnako, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
  • Remoulade padažas: Prancūziškas padažas, panašus į tartaro padažą, bet su daugiau prieskonių ir žolelių.

Patarimai ir Gudrybės

  • Neperkepkite kalmarų: Perkepti kalmarai tampa guminiai ir neskanūs. Svarbu juos kepti tik tol, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Naudokite tinkamą aliejų: Rinkitės aliejų, kuris gerai toleruoja aukštą temperatūrą, pvz., rapsų arba saulėgrąžų aliejų.
  • Nusausinkite kalmarus: Prieš apvoliojant tešloje, svarbu gerai nusausinti kalmarų žiedus, kad tešla geriau priliptų.
  • Kepkite mažomis porcijomis: Kepant didelį kiekį kalmarų vienu metu, aliejaus temperatūra gali sumažėti, todėl kalmarai nebus tokie traškūs.
  • Patiekite iškart: Kalmarų žiedai geriausiai skanūs šviežiai iškepti, kol jie dar traškūs.

Kalmarų Žiedai: Mitybos Aspektai

Kalmarai yra geras baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Juose gausu vitamino B12, seleno ir geležies. Tačiau svarbu atsižvelgti į tai, kad kepti kalmarų žiedai turi daug riebalų, ypač jei jie yra kepti gruzdintuvėje. Todėl rekomenduojama juos vartoti saikingai arba rinktis sveikesnius paruošimo būdus, pvz., kepti orkaitėje arba ant grilio.

Alternatyvūs Paruošimo Būdai

Jei norite sumažinti riebalų kiekį, galite išbandyti šiuos alternatyvius kalmarų žiedų paruošimo būdus:

  • Kepimas orkaitėje: Apvoliokite kalmarų žiedus tešloje ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, apie 15-20 minučių, arba kol jie taps auksinės spalvos.
  • Kepimas ant grilio: Sumarinuokite kalmarų žiedus mėgstamame marinade ir kepkite ant grilio, kol jie taps švelnūs ir šiek tiek apskrudę.
  • Troškinimas: Troškinti kalmarų žiedai yra švelnūs ir sultingi. Juos galima troškinti su daržovėmis, pomidorų padažu arba vynu.

Kalmarų Žiedai: Nuo Užkandžio iki Pagrindinio Patiekalo

Kalmarų žiedai yra universalus patiekalas, kurį galima patiekti įvairiais būdais. Jie puikiai tinka kaip užkandis, pagrindinis patiekalas arba garnyras. Štai keletas idėjų:

  • Užkandis: Patiekite kalmarų žiedus su mėgstamu padažu kaip užkandį vakarėliui arba susibūrimui su draugais.
  • Pagrindinis patiekalas: Patiekite kalmarų žiedus su ryžiais, bulvėmis arba salotomis kaip pagrindinį patiekalą.
  • Garnyras: Naudokite kalmarų žiedus kaip garnyrą prie žuvies, mėsos arba daržovių patiekalų.
  • Salotos: Įdėkite keptų arba troškintų kalmarų žiedų į salotas, kad suteiktumėte joms papildomo skonio ir tekstūros.
  • Sumuštiniai: Naudokite kalmarų žiedus sumuštiniams arba tortilijoms.