pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nekeptas varškės tortas su sausainiais: lengvas ir gardus receptas

Šis nekeptas varškės pyragas su kondensuotu pienu, uogomis ir sausainiais tikrai nesunkus paruošti, ingredientų visai nedaug. Sunkiausia dalis išlaukti, kol skoniai “susidraugaus” šaldytuve. O visa kita sugebės padaryti net ir patys dydžiausi virtuvės naujokai.

Ingredientai

  • Varškė: 400 gramų
  • Sausainiai: 2 pakeliai (aš visada naudoju “Selga”)
  • Sviestas: 200 gramų
  • Saldintas kondensuotas pienas: 1 skardinė (200 gramų)
  • Vanilinis cukrus: 1 pakelis
  • Šviežių uogų: ~300-400 gramų

Gaminimo eiga

  1. Pasiruošti gaminimui reikalingus ingredientus.
  2. Pradžioje minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi išsuk iki baltumo.
  3. Į dubenį sudėti varškę.
  4. Prie varškės sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų.
  5. Rankiniu trintuvu viską gerai pertrinti, kad neliktų varškės gumuliukų.
  6. Trinta varškė turi būti vientisa, kreminės konsistencijos.
  7. Tada suberk varškę ir toliau suk, kol pasidarys vientisa masė.
  8. Tuomet sutrupink sausainius ir įberk į masę bei užpilk kondensuotu pienu.
  9. Viską gerai sumaišyk.
  10. Tuomet berk pasirinktas uogas: braškes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, avietes, šilauoges (galite ir kitas - pagal metų sezoną).
  11. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.
  12. Ant dugno dėti sausainių sluoksnį.
  13. Paskleisti per visą dugną varškės sluoksnį.
  14. Vėl išdėlioti sausainių.
  15. Tuomet vėl aptepti varškės kremu ir išdėlioti avietes. (Jeigu naudojama uogienė, tuomet tiesiog paskleisti ploną sluoksnį ant torto.
  16. Išdėlioti dar vieną sausainių sluoksnį.
  17. Ir tuomet jau sudėti likusį varškės kremą.
  18. Viršutinis sluoksnis - sausainių.
  19. Jeigu norisi didesnio deserto, labai lengvai galima ingredientų kiekius padvigubinti ir deserto užteks dideliam kiekiui žmonių pavaišinti.

Glajus (nebūtinas)

Jei norite papuošti tortą glajumi, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Glajui paruošti sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  2. Prie sviesto suberti cukraus pudrą.
  3. Tuomet suberti kakavą.
  4. Galiausiai sudėti grietinę.
  5. Viską labai gerai išmaišyti šluotele.
  6. Glajus bus tirštas.

Torto užbaigimas

  1. Sutvirtėjusį tortą išimti iš formos ir aptepti plonu sluoksniu paruoštu glajumi (jei naudojate).
  2. Apteptą tortą vėl perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kad sausainiai suminkštėtų.
  3. Papuošti pagal norus ir patiekti.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas - jeigu ieškote lengvai paruošiamo ir gardaus deserto, šis varškės tortas su sausainiais yra puikus pasirinkimas. Tobulas pasirinkimas šventiniam Velykų stalui.

Varškės nauda

Varškė - kalcio šaltinis, taip pat joje randama šiek tiek kalio, magnio, vitaminų A, D ir B12. Kaip ir visuose rauginto pieno produktuose, varškėje gausu gerųjų bakterijų, palaikančių gerą virškinimo sistemos veiklą ir imunitetą. Trumpai tariant, varškę galima valgyti kasdien, tačiau nereikia pamiršti, kad svarbu įvairi ir subalansuota mityba.

Pasak mityba besidominčios tinklaraštininkės Indrės Trusovės, varškė yra būtent tas baltyminis produktas, kurio naudingąsias medžiagas organizmas įsisavina geriau nei mėsos ar žuvies. „Varškės baltymai yra „ilgo veikimo“, todėl šiuos produktus galima valgyti ir vakare. Pavalgius net miegant raumenys ir toliau bus aprūpinami baltymais. Varškėje gausu ir nepakeičiamųjų aminorūgščių, kurios ypač reikalingos virškinimui ir nervų sistemai".

Kiti receptai su varške

I.Trusovė dalijasi keliais receptais, ką skanaus gaminti iš naudingosios varškės.

Varškės sausainiai

Ingredientai (10 sausainių):

  • 200 g varškės
  • 1 didelis bananas
  • 100 ml tiršto kokosų kremo
  • 20 g kokoso drožlių
  • 80 g razinų
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 80 g avižinių miltų
  • Juodojo šokolado ir riešutų, papuošimui

Gaminimas:

  1. Pirmiausia sutrinkite bananą su kokosų kremu.
  2. Visus birius ingredientus sumaišykite ir įmaišykite į banano ir kokosų kremo masę. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 minučių.
  3. Šlapiomis rankomis formuokite sausainius ir kepkite juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  4. Iškepusius ir dar šiltus sausainius apliekite tirpintu juoduoju šokoladu ir apibarstykite smulkintais riešutais.

Varškės apkepas

Ingredientai (8 asm.):

  • 400 g pusriebės varškės
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 100 g graikiško jogurto
  • 100 ml augalinio gėrimo (labai tinka kokosų gėrimas)
  • 300 g tarkuotų obuolių
  • 4 kiaušiniai
  • 20 g kokoso drožlių
  • 40 g migdolų
  • 15 g linų sėmenų
  • 5 g kepimo miltelių
  • Klevų sirupo (pagal skonį)

Gaminimas:

  1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir juos išplakite iki standžių putų, tuomet atskirai suplakite trynius kartu su klevų sirupu.
  2. Lėtai supilkite trynius į baltymus ir sumaišykite. Sudėkite visus likusius ingredientus, išmaišykite ir palikite 20 minučių pastovėti, kad išbrinktų avižos.
  3. Kepkite varškės apkepą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Varškės tortas (be kepimo)

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 370 g graikiško jogurto
  • 1 valg. šaukšt. kakavos
  • 60 ml klevų sirupo
  • 20 g želatinos
  • Citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus
  • Šilauogių uogų, migdolų drožlių, šokolado (papuošimui)

Gaminimas:

  1. Pirmiausia paruoškite želatiną pagal instrukciją.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus skirtus papuošimui, supilkite į norimą formą ir įdėkite į šaldytuvą stingti. Tortas visiškai sustings maždaug per 4 valandas.
  3. Puoškite tortą mėgstamomis uogomis, riešutais ar šokoladu - nepamirškite improvizuoti.