pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptos Krutinėlės Juostelės: Receptas

Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, - receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Šįkart vištieną supjausčiau juostelėmis, marinavau kefyre (jis suteikia toookio minkštumo!) ir gausioje saujoje prieskonių. Apvoliojau stambiuose, labai lengvuose panko džiūvėsėliuose ir tarkuotame kietajame sūryje, kepiau (priartėjome prie sveikesniosios dalies) - orkaitėje! O kol viskas kepė, sumaišiau gaivų grietinės padažą.

Ir dar! Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį - būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė
  • Kefyras
  • Panko džiūvėsėliai
  • Kietasis sūris
  • Prieskoniai (pagal skonį)
  • Bulvės
  • Alyvuogių aliejus
  • Česnakas
  • Grietinė (30 proc.)
  • Krapai

Marinatas

  • Kefyras
  • Išplakti kiaušiniai
  • Garstyčios
  • Prieskoniai:
    • 1 arb. š. druskos
    • 1 arb. š. saldžiosios paprikos
    • 1 arb. š. česnako miltelių
    • ½ arb. š. svogūnų miltelių
    • ½ arb. š. džiovinto baziliko
    • ¼ arb. š. kajeno pipirų
    • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Traškus sūrio apvalkalas

  • 5 valg. š. panko džiūvėsėlių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 arb. š. tarkuoto kietojo sūrio

Bulvės

  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ¼ arb. š. druskos
  • 6 valg. š. smulkinto česnako
  • 6 valg. š. prieskonių (pagal skonį)

Grietinės padažas

  • 1 stiklinės (250 ml) „DVARO“ grietinės, 30 proc.
  • 1 arb. š. smulkintų krapų
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • ½ arb. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. garstyčių
  • 1 valg. š. sojų padažo
  • ½ valg. š. ryžių acto
  • ½ arb. š. česnako

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite marinatą: didesniame dubenyje sumaišykite kefyrą, išplaktus kiaušinius, garstyčias ir visus prieskonius.
  2. Sudėkite vištienos juosteles ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų marinate.
  3. Paruoškite mišinį traškiam sūrio apvalkalui.
  4. Paruoškite bulves. Bulves nuskuskite arba gerai nušveiskite. Supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į didelį dubenį. Ten pat supilkite alyvuogių aliejų, suberkite išspaustas česnako skilteles ir prieskonius.
  5. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
  6. Imkite po vieną pamarinuotą vištienos juostelę, marinato perteklių nuvarvinkite. Apvoliokite džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių. Išdėliokite ant kepimo popieriaus.
  7. Į skardelę subėriau skiltelėmis pjaustytų prieskoniais gardintų bulvių skiltelių, nes būtent taip mūsų mintyse atrodo pilna porcija.
  8. Kol vištiena ir bulvės kepa, paruoškite padažą. Grietinę, kapotus krapus ir visus likusius padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
  9. Patiekite.

Traškios vištienos juostelės - lengvai pikantiškos, bet subalansuoto skonio, jos patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Patiekiamos su švelniu, šiek tiek saldžiu padažu, šios juostelės puikiai tiks tiek karštos, tiek atvėsusios.

Alternatyvus paruošimo būdas

  1. Marinuotai vištienai sumaišyti trintą česnaką su jogurtu ir druska. Supjaustyti vištienos krūtinėlę maždaug 3 cm pločio juostelėmis, sudėti į jogurto masę, išmaišyti ir palikti marinuotis bent 20 min arba per naktį.
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, džiūvėsėlius, rūkytą papriką, česnako granules, kajeno pipirus, drusk ir pipirus - tai bus apvoliojimo mišinys. Kitame mažame dubenėlyje išplakti kiaušinį ir pagardinti druska bei pipirais.
  3. Nupurtyti nuo kiekvienos vištienos juostelės perteklinį jogurtą, tada panardinti ją pirmiausia į kiaušinį, o po to į sauso mišinio dubenį.
  4. Šiek tiek papurkšti alyvuogių aliejaus ant oro gruzdintuvės krepšelio dugno ir sudėti vieną sluoksnį vištienos juostelių. Apipurkšti aliejumi ir vištienos viršų, tada kepti 200 °C temperatūroje 15 min, apverčiant vištieną maždaug po pusės kepimo laiko. Kartoti procesą kol visos vištienos juostelės bus iškeptos (kepti reikės keliais etapais).
  5. Tuo metu mažame dubenėlyje sumaišyti visus ingredientus medaus ir garstyčių padažui ir atidėti.

Patarimai

Jei stoviniuoti prie keptuvės nenorite ir renkatės mažiau nuodėmingus užkandžius, vištienos juosteles kepkite 200 laipsnių orkaitėje, maždaug 15-18 minučių.

Prie šio gardaus užkandžio puikiai tinka patys įvairiausi padažai - saldžiarūgščiai, aitrūs ar švelnūs jogurtiniai, kuriuos pasiruošite vos per minutę. Tereikia jogurtą pagardinti mėgstamais prieskoniais, kapotais šviežiais žalumynais, žiupsneliu druskos.