Jei ieškote idėjos, ką pasigaminti skanaus iš vištienos su nedaug ingredientų, tai šis receptas kaip tik Jums. Kadangi liūdėjusiai skardinei ananasų kitų planų neturėjau, tad pirmiausiai nusprendžiau, kad vištiena būtinai bus su ananasais. Ir nors kinietiška vištiena tikrai nieko nenustebinsi, šeimos pageidavimas buvo būtent gaminti vištieną, tad teko nemenkai pasukti galvą ką pagaminti iš turimų produktų. O toliau viskas ėjosi savaime. Paskaičiau keletą receptų internete, sukaupiau žinias ir paleidau fantaziją į darbą. Ir gavosi labai paprastas, bet tikrai skanus patiekalas.
Traški vištiena su ananasais saldžiarūgščiame padaže
Šiandien gaminta traški vištiena su ananasais saldžiarūgščiame padaže gavosi išties labai gardi. Produktai neįmantrūs, gaminimo eiga nėra labai sudėtinga, o daugiausiai laiko pareikalavo vištienos gabalėlių kepimas.
Norint, kad vištiena būtų traški - labai svarbu į keptuvę jų nepridėti per daug, kepdami keptuvėje vištienos gabalėliai turi nesiliesti vienas su kitu.
Ingredientai:- 500g vištienos (naudojau krūtinėlę)
- 100ml sojos padažo
- 2-3 valg. š. bulvių krakmolo
Ant pjaustytos vištos krūtinėlės filė gabalėlių užpilame sojų padažo, įspaudžiame česnako skilteles ir išmaišome. Beriame bulvių krakmolą ir dar kartą išmaišome. Kepame įkaitintame aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Beriame pjaustytą porą ir trumpai pakepiname. Beriame kubeliais pjaustytus konservuotus ananasus ir vis pamaišydami kaitiname iki užvirimo. Ją patiekiau su kiaušiniu ir poru pakepintais ryžiais.
Vištiena su konservuotais ananasais
Pietūs, kuriuos paruošti užtenka ~20 minučių, o iš skonio atrodo, kad virtuvėje praleidote gerą valandą?
Ingredientai:- Vištienos krūtinėlė - 500g.
- Konservuoti ananasai
- Saldžioji paprika
- Trinti pomidorai - 100ml.
- Sojos padažas
- Prieskoniams - druska, česnakų granulės, čili pipirai, saldžioji rūkyta paprika, vištienos meduje mišinys.
- Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir paprieskoniuoti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir ant nedidelės ugnies truputį apkepinti mėsą.
- Kol kepa vištiena, susmulkinti saldžią papriką ir iš skardinės "sužvejoti" ananasų gabaliukus. Būtina paragauti ir įsitikinti, kad skanūs.😉
- Į keptuvę ant vištienos suberti smulkintą papriką, ananasų gabaliukus, supilti trintus pomidorus ir sojos padažą.
- Šiame žingsnyje galima ir papildomai paprieskoniuoti: galima įberti česnakų granulių ir čili. Papildomai druskos geriau nedėti, jos užteks iš sojos. Uždengti dangtį, sumažinti ugnį ir vis pamaišant leisti pasitroškinti apie 7 minutes.
- Viskas, kvapni ananasinė vištiena pagaminta!
Vištienos salotos su ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais - tai sotus ir gardus patiekalas, kuris maloniai nustebina netikėtu saldžiarūgščiu skonių deriniu. Kreminė tekstūra, švelni vištiena, traškūs agurkėliai ir gaivūs ananasai sukuria puikų balansą.
Ingredientai:- Vištienos krūtinėlė - 700 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Konservuoti ananasai - 400 g
- Fermentinis sūris - 170 g
- Graikiniai riešutai - 100 g
- Majonezas - pagal skonį
Pasiruošiame visus ingredientus. Vištienos krūtinėlės filė išverdame ir supjaustome kubeliais. Kiaušinius išverdame ir sutarkuojame burokine tarka. Sūrį taip pat tarkuojame burokine tarka. Konservuotų ananasų skystimą nusunkiame, o ananasus susmulkiname. Graikinius riešutus smulkiai supjaustome arba lengvai pasmulkiname blenderiu. Visgi riešutai turi likti stambesniais gabaliukais, bus skaniau.
Į dubenį dedame vištieną, kiaušinius, ananasus, sūrį ir graikinius riešutus. Dedame majonezo ir viską išmaišome.
Kinietiška vištiena su ananasais
Ingredientai Vištienai:- 500g vištienos (naudojau krūtinėlę)
- 1 šaukštas vyno acto
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 4 šaukštai aliejaus kepimui
- 2 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai ryžių acto
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 skardinė (565 g) ananasų griežinėlių arba gabalėlių (skystį pasilikti!!!)
- 1 paprika
- 1 šaukštas tarkuoto imbiero
- Į vidutinio dydžio dubenį supilkite druską, vyno actą bei supjaustytą 2 cm storio gabalėliais vištieną. Gerai išmaišykite. Palikite marinuotis kol pasiruošite kitus ingredientus.
- Supilkite ananasų skystį, sojų padažą, ryžių actą, cukrų ir krakmolą į vidutinio dydžio dubenį. Maišykite, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.
- Prieš kepant vištieną, į dubenį, kuriame marinavosi vištiena, supilkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite vištienos gabalėlius. Paskirstykite, kad gabalėliai kuo mažiau liestųsi vienas su kitu.
- Neliesdami kepkite kol apačia apskrus, maždaug 2 minutes. Apverskite ir taip pat apkepkite iš kitos pusės. Vištieną sudėkite į didelę lėkštę ir palikite atvėsti.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės kaitros ir suberkite supjaustytus ananasus bei paprikas. Sudėkite imbierą. Leiskite jiems pasitroškinti 1-2 minutes, kol ananasai karamelizuosis, o paprikos pradės pūslėtis. Kelis kartus pamaišykite.
- Pasiruoštą padažą pamaišykite, kad nusėdęs krakmolas išsimaišytų ir supilkite į keptuvę. Kepkite, kol padažas visiškai sutirštės.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite vištieną.