Reikalingi ingredientai:
Kalakutienos krūtinėlė
300~400 gramų
Grietinė
200 gramų
Druska
Malti juodieji pipirai
1~2 žiupsneliai
Kietasis sūris
50 gramų (geriausia parmezanas)
Aliejus
1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
1. Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Jei turite gerą keptuvę, kalakutienos gabalėlius apkepkite be aliejaus. Jei mėsa prilimpa prie keptuvės, naudokite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Mėsos gabaliukus apkepkite ant stiprios ugnies.
Kalėdinis kalakutienos krūtinėlės kepsnys
Jei šventėms norite iškepti kalakutienos, bet nenorite kepti viso kalakuto, kuo puikiausias pasirinkimas būtų kalakutienos krūtinėlės kepsnys. Kad iškepęs kepsnys būtų sultingas, nes kepdama kalakutienos krūtinėlė linkusi sausėti, nakčiai mėsą užmerkite į sūrymą.
Kalakutienos mėsą labai mėgstu, o pamačiusi didžiausią straipsnį apie jos naudingumą Rimi kalėdiniame žurnale “Druska ir pipirai” iš karto pagalvojau, kad šios žiemos šventės mūsų namuose tikrai nepraeis ir be kalakutienos. Būdama Rimi daržovių skyriuje šalia mėsos dar prigriebiau ir mažųjų šviežių morkyčių, iškeptos šalia kepsnio jos labai gražiai atrodo ir jų nereikia pjautyti. Ten pat užmačiau ir mažųjų Lietuvos ūkininko užaugintų bulvyčių. Žiemą visada pasigendu nedidelių kokybiškų atskirai sufasuotų nedidelių bulvyčių, kurios ypač tinka prie šventinio kepsnio, net nežinojau, kad prekybos centre tokių esama. Kadangi šalia mėsos stengiuosi patiekti tiek pat ar net dar daugiau daržovių, tai radusi miniatiūrinių daržovių ypač apsidžiaugiau. Tik neišsigąskite pamatę ilgą šio recepto ingredientų sarašą, patiekalą pasiruošite tikrai greitai, o visus ingredientus rasite vienoje vietoje, greitai po darbo užbėgę į prekybos centrą. Na o visą šį šventinį patiekalą vainikuoja tradicinis kalėdinis šviežių spanguolių padažas, jo receptą su įvairiomis variacijomis esu surašiusi net dviejose savo knygose: “Sezoninė Virtuvė” ir “Gero maisto dienoraštis. Žiema”. Manau, taip ruošta kalėdinė kalakutienos krūtinėlė tikrai patiks neriebaus ir sveikesnio maisto mėgėjams.
Spausdinti
Kalakutienos krūtinėlė su medumi, saldus padažas
Šis mėsos patiekalas tikrai patiks mažiesiems. Kalakuto mėsos švelnumas ir švara pridedama prie išskirtinio ir saldaus medaus padažo, atgaivinančio patiekalą. Kaip garnyrą rekomenduojame keptas bulves ar keletą baklažanai, kuris labai naudingas medui.