pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų Blynai Be Miltų: Lengvi ir Gardūs Receptai

Jeigu manote, kad be miltų ir kiaušinių blynai būna tik „sveikuoliški“ ir neskanūs - šie greiti cukinijų blynai gali pakeisti nuomonę. Šis receptas ne tik taupo laiką, bet ir leidžia mėgautis blynais be sunkumo jausmo. O jei dar pagardinsite mėgstamu padažu ar šviežiomis žolelėmis - turėsite patiekalą, kurį valgys ne tik sveikuoliai. Receptas sukurtas taip, kad tiktų net tada, kai šaldytuve - beveik nieko. Ir svarbiausia - šis receptas nereikalauja jokių išskirtinių įgūdžių ar produktų. Viską galima keisti pagal tai, ką turite - vietoje avižų naudokite tarkuotą sūrį, vietoje petražolių - krapus ar net baziliką.

Keto Cukinijų Blynai

Paprasti ir nesudėtingi Keto receptai tampa dažnu "ką valgyti" pasirinkimu, nes reikia tik kelių ingredientų, kelių minučių gaminant ir galite mėgautis. Vienas iš tokių receptų yra cukinijų blynai, ypač tinkantys vasaros pabaigoje, kai daržuose pridera cukinijų!

Ingredientai:

  • 300 g cukinijų
  • 2-3 kiaušiniai
  • 50 g migdolų miltų
  • 5 g (apie 1 a.š.) kokosų miltų (nebūtina)
  • Druskos, pipirų, 0.5 a.š. kepimo miltelių, aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Stambia tarka sutarkuokite cukinijas, įberkite druskos ir palikite 5 min. pastovėti, kad išsiskirtų vanduo.
  2. Tuomet cukinijas labai gerai nuspauskite, kad nuvarvėtų sultys. Jeigu jos nedidelės, tarkuokite su visa žievele.
  3. Į cukiniją dėkite 2 kiaušinius, miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite - tešla turi būti vidutinio tirštumo, krentanti nuo šaukšto. Jei tešla atrodo per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį.
  4. Blynų masę dėkite šaukštu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kiekvieną pusę - maždaug po dvi minutes. Jei kepant tešla plėsis į šonus, su mentele pristumkite tešlą atgal ir formuokite apskritimą.
  5. Patiekite su grietine arba jogurtu.

Cukinijų blynai su sūriu

Ingredientai:

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • ~ 10 valgomieji šaukštai miltų
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • Saujelė smulkintų krapų
  • Druska, šviežiai malti juodieji pipirai
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Cukiniją nulupame ir sutarkuojame burokine trintuve. Jeigu vandeninga - nuspaudžiame.
  2. Kiaušinius išplakame ir supilame į cukinijos tarkius, dedame sūrį, krapus, smulkiai tarkuotą svogūną, išspaustą česnaką.
  3. Į cukinijos tarkius dedame po šaukštą miltų ir maišome, kol užmaišome vidutinio tirštumo tešlą. Paskaniname druska, pipirais.
  4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepame cukinijos blynelius.

Kiti variantai ir patarimai

  • Gaminant cukinijų blynelius, galima išbandyti įvairiausius priedus - į tešlą įtarkuoti morką, svogūnų laiškų, česnakų, varškės ar sūrio. Blyneliai kas kartą gausis vis kitokie!
  • Tarkuokite cukiniją stambia tarka ir lengvai pasūdykite. Palikite 5-10 min.
  • Jei norite traškumo - kepkite orkaitėje 200 °C, ant kepimo popieriaus.
  • Norite saldesnės versijos?

Prie tokio sotaus patiekalo puikiai tiks aromatingas mėtų padažas. Sumalkite 10 mėtų lapelių, išspauskite 1 česnako skiltelę, sumaišykite su natūraliu jogurtu.