pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek Laiko Virti Putpeles Kiausinius: Viskas, Ką Turite Žinoti

Spalio 14-ąją minima Pasaulinė kiaušinių diena, skirta atkreipti dėmesį į jų naudą organizmui, ypatingą skonį ir paprastą paruošimą. Virti kiaušiniai - vienas populiariausių ruošimo būdų.

Putpelių Kiaušinių Nauda

Putpelių kiaušiniuose yra daugiausia biologiškai aktyvių medžiagų. Aminorūgštys, geležis, cinkas, fosforas, magnis, manganas, kalis, vitaminai B1, B2, B12 ir A - tai komponentai, dėl kurių putpelių kiaušiniai yra neįtikėtinai sveikas produktas. Ekspertai pataria putpelių kiaušinius valgyti tiems, kurie nevalgo mėsos, taip pat žmonėms, kurių gyvenimas susijęs su nuolatiniu fiziniu krūviu.

Be to, šis produktas reikalingas ir lieknėjimui - kiaušiniai nepridės papildomų kalorijų, bet sustiprins organizmą naudingomis medžiagomis. Gydytojai taip pat pataria jų kasdien duoti vaikams - vienam ar dviem mažyliams, o vyresni vaikai gali suvalgyti iki trijų kiaušinių. Nėščioms moterims taip pat patariama valgyti 2-3 putpelių kiaušinius per dieną.

  • Stiprina imuninę sistemą
  • Skatina protinę veiklą
  • Tinka alergiškiems žmonėms

Jie yra puikus baltymų šaltinis, be to, juose gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas B12, riboflavinas ir selenas. Palyginant su vištos kiaušiniais, putpelių kiaušiniai turi dvigubai daugiau geležies ir riboflavino, trečdalį daugiau vitamino B12 bei daugiau riebalų ir baltymų, taačiau vištos kiaušiniai turi daugiau cholino nei putpelių. Putpelių kiaušiniuose gausu vitaminų A, B1, B2, B12, magnio, kalio, fosforo, geležies ir kitų mikroelementų. Dėl vitaminų sudėties putpelių kiaušiniai labai pagerina medžiagų apykaitą.

Žali putpelių kiaušiniai gerina vyrų potenciją. Putpelių kiaušinių trynyje yra daugiau maistingųjų medžiagų nei vištų kiaušiniuose. Todėl produktas rekomenduojamas žmonėms, kurie ilgai sirgo arba buvo operuoti. Šie kiaušiniai naudingi ir vaikams, nes jų nauda smegenims ir gebėjimui mokytis yra įrodyta. Moterims taip pat patiks putpelių kiaušinių kosmetinės savybės - iš jų galima gaminti drėkinamąsias veido kaukes.

Kaip Virti Putpelių Kiaušinius?

Kiek laiko virti kiaušinius - priklauso nuo to, kokiu pavidalu norite juos valgyti. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo atstovė, sako, kad virti kiaušiniai - vienas populiariausių ruošimo būdų.

Putpelių kiaušiniai verdami ne ilgiau nei 1-2 minutes. Tačiau D.Urbonavičiūtė patarė juos virti įdėjus į šaltą vandenį. Kai vanduo užvirs, išjunkite kaitrą. Jeigu norite minkštai virtų kiaušinių, išgriebkite juos iškart iš vandens. Jeigu pageidaujate kietai virtų kiaušinių, dar 1 minutę palaikykite vandenyje.

Paprastai minkštai virtiems putpelių kiaušiniams pakanka 2-3 minučių, o kietai virtiems - apie 4-5 minutes. Virimo laikas turi būti tiksliai nustatytas, kad išvengtumėte pervirimo, kuris gali sugadinti tekstūrą ir skonį.

Virimo laikas pagal norimą kiaušinio tekstūrą:

  • Skysti tryniai: 5 sekundės po užvirimo
  • Minkšti tryniai: 1 minutė po užvirimo
  • Kieti tryniai: 2 minutės po užvirimo

Nepamirškite, kad proceso pabaigoje indą su kiaušiniais reikia greitai nukelti nuo ugnies ir pakišti po šalto vandens srove, užpilti juo puodą ir palikti 5-10 minučių.

Anot jos, klaida, kurią daro dažnas, virdamas kiaušinius, - į verdantį vandenį juos deda tiesiai iš šaldytuvo. Prieš verdant, kiaušinius šiek tiek reikėtų palaikyti kambario temperatūroje. Iš šaldytuvo ištraukto kiaušinio ir verdančio vandens temperatūra stipriai skiriasi, o dėl temperatūrų skirtumo kiaušinių lukštai dažnai įskyla.

Kiti Kiaušinių Paruošimo Būdai

  • Virimas garuose: minkštai - 6 minutės, pusiau kieti - 10 minučių, kieti - 12-15 minučių.
  • Marinuoti sojos padaže: išvirtus kiaušinius nulupkite, sudėkite į marinatą ir laikykite šaldytuve apie 3 valandas.

Kaip Nulupti Virtus Putpelių Kiaušinius?

Dėl gana storos kiaušinių plėvelės po lukštu kartais juos sunku nulupti. Putpelės kiaušinį sėkmingai nulupsite, jei spausdami pavoliosite jį lėkštėje ir sutraiškysite visą lukštą. Tuomet lengvai jį „nuvyniosite“. Jei reikia nulupti daugiau kiaušinukų vienu metu, atvėsinkite juos šaltu vandeniu, nupilkite jį. Uždengę puodą, kuriame jie virė, gerai papurtykite, kad visi kiaušiniai sudužtų, ir vėl užpilkite šaltu vandeniu. Taip kiaušinius lengvai nulupsite.

Putpelių Kiaušiniai Velykoms

Kadangi putpelių kiaušiniai savo išvaizda primena nudažytus kiaušinius, žmonės per Velykas dažnai jų papildomai nedažo, nes jie puikiai atrodo ir natūralūs.

Patiekalai Su Putpelių Kiaušiniais

Putpelių kiaušiniai yra puikus ingredientas salotoms, sumuštiniams ar net omletams. Jie taip pat gali būti naudojami kaip Kaimiški kiaušiniai įvairiems tradiciniams patiekalams ruošti. Vienas iš populiariausių būdų yra jų naudojimas salotose. Be to, putpelių kiaušiniai puikiai tinka sumuštiniams ar užkandžiams.

Burokėlių sultyse marinuoti putpelių kiaušiniai receptas

Ingredientai:

  • 150 ml vandens
  • 150 ml obuolių acto
  • 1 nedidelis burokėlis
  • 10 g druskos
  • 60 g cukraus
  • 2 gvazdikėliai
  • keli juodųjų pipirų žirneliai
  • keli lauro lapai

Gaminimas:

  1. Burokėlį nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sudedame į puodą kartu su kitais produktais ir užverdame. Marinatą kaitiname 5 minutes ir paliekame atvėsti. Atvėsusį nukošiame.
  2. Putpelių kiaušinius išverdame, nulupame, sudedame į sterilų stiklinį indą ir užpilame šiltu marinatu.
  3. Kiaušinius galima valgyti jau po dviejų valandų. Kiaušiniai bus švelniai marinuoti ir itin aromatingi, o laikant ilgiau, skonis stiprės. Po dviejų valandų indą sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Taip marinuotus kiaušinius šaldytuve galime laikyti kelias savaites. Skanaus!