pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio sumuštiniai: populiarūs ir lengvai paruošiami receptai

Vieno kąsnio sumuštiniai - populiariausi vakarėlių ir ilgų susibūrimų patiekalai. Jų galima paruošti paties įvairiausio skonio - su mėsa, žuvimi, sūriu, vaisiais ir pan., o ir gaminti nesudėtinga. Vieno kąsnio sumuštiniai - pats geriausias sprendimas!

Surinkau pačius įvairiausius receptus: krepšeliai su pievagrybių įdaru, traškūs svogūnų žiedai, sumuštinukai su kumpiu, sūriu, lašiša ir pan., mocarelos lazdelės, bandelės su dešrele ir kiti.

Vieno kąsnio užkandžiai su silke

Vieno kąsnio sumuštinukai - neabejotinai populiariausias užkandis dideliame draugų ir šeimos susibūrime. Paruošti pilną šių užkandžių padėklą neatima daug laiko, todėl naujametiniam stalui galima sukurti ne vieną sumuštinukų derinį.

  • Sumuštiniai su silke ir marinuotais agurkais

Lavašo suktinukai su lašiša

Reikės:

  • Lavašas 1 vnt.
  • Lašišos filė (sūdyta) 150 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas
  • Lydytas sūrelis 2 šaukštai
  • Kalendros 1 šaukštas

Gaminimo eiga:

  1. Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
  2. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
  3. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
  4. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais. Skanaus!

Itališka bruschetta su lašiša ir parmezano sūriu

Kiti užkandžių variantai

  • Traškūs svogūnų žiedai
  • Krabų lazdelių salotos
  • Pomidoro griežinėliai su pikantiška mišraine
  • Krepšeliai su pievagrybių įdaru
  • Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
  • Tortilijos su vištiena
  • Dešros, mocarelos ir alyvuogių vėrinukai
  • Mocarelos sūrio lazdelės
  • Vieno kąsnio sumuštiniai su vytintu kumpiu
  • Mažos bandelės su dešrele
  • Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
  • Krabų lazdelės tešloje - niekada neatsibosta
  • Duonos lazdelės su vytintu kumpiu
  • Įdaryti kiaušiniai: šprotų, avokado ir sūrio įdaras
  • Sumuštinukai su kumpiu ir agurku
  • Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika
  • Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša
  • Balta mišrainė kitaip
  • Įdaryti pomidorai

Vieno kąsnio sumuštiniai alyvuogių "pingvinai"

Imame didžiąsias alyvuoges ir kiekvieną jų įpjauname viename šone. Šių alyvuogių vidų įdarome pasirinktu lydytu sūriu ar varškės kremus - tai bus pingvinų pilvukai. Morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais (2-3 mm storiu). Iš kiekvieno morkos gabalėlio išpjauname trikampėlį - ir taip suformuojame pingvinų kojytes. Likusius morkų kampučius dedame į mažąsias alyvuoges, buvusio kauliuko vietoje - tai bus pingvinų snapeliai. Galiausiai imame medinius smeigtukus ir veriame ant jų jau pasiruoštas dalis, apačią smeigiame į morką.

Rikotos sūrio ir vyšnių salsos sumuštinukai

Šaltajam metų sezonui ir naujametiniam vakarui praskaidrinti rinkitės išraiškinga tekstūra ir aromatu pasižyminčius produktus bei nebijokite derinti jų tarpusavyje. Pavyzdžiui, rūkyta antiena puikiai tinka valgyti kartu su slyvų ar svogūnų džemu, o rikotos sūrio ir vyšnių derinio - neišskirs niekas.

Gaminimo eiga:

  1. Į indą sudėkite nedideliais griežinėliais supjaustytus svogūnus ir užpilkite citrinų sultimis. Leiskite pastovėti bent 10 min.
  2. Svogūnus, vyšnias ir pusę puodelio alyvuogių aliejaus sumaišykite tarpusavyje ir pabarstykite druska.
  3. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis ir abi jos puses gausiai patepkite alyvuogių aliejumi.
  4. Riekeles paskrudinkite ant grilio ar keptuvės, kol švelniai paruduos, tačiau neleiskite joms sudegti.
  5. Palaukite kol atvės prancūziško batono riekelės ir ant vienos pusės dosniai užtepkite rikotos sūrio, pabarstykite druska.
  6. Sudėkite riekeles ant lėkštės ar padėklo ir ant viršaus uždėkite po šaukštelį paruoštos vyšnių salsos.

Grilyje keptos cukinijos ir vištienos sumuštinukai

Prieš imantis šventės organizavimo ir vieno kąsnio sumuštinių ruošimo darbų, paprašykite draugų jus informuoti apie specialius mitybos poreikius bei alergijas. Pavyzdžiui, vegetarams ir veganams turėsite paruošti užkandžius be gyvulinės kilmės produktų. Glitimo netoleravimas yra bene dažniausia mitybos problema, su kuria susiduriantys žmonės negali vartoti kepinių, kuriuose naudojami įprastiniai kviečių, miežių ir rugių miltai. Tokius draugus siūloma vaišinti vieno kąsnio daržovių sumuštinukais be duonos.

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų
  • ketvirčio puodelio vandens
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • šaukšto riešutų sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio žaliosios citrinos sulčių
  • puodelio suplėšytos keptos vištienos
  • 2 šaukštų smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
  • malto imbiero, kajeno paprikos miltelių, druskos ir pipirų
  • šviežios kalendros

Gaminimo eiga:

  1. Cukinijas supjaustykite centimetro pločio griežinėliais ir kepkite ant grilio tol, kol suminkštės.
  2. Į prikaistuvį pripilkite vandens, sudėkite rudąjį cukrų, sojų padažą, riešutų sviestą, žaliosios citrinos sultis, maltą imbierą ir kajeno paprikos miltelius.
  3. Maišykite kol užvirs, tada sumažinkite viryklės karštį.
  4. Leiskite troškintis iki sutirštės ir neišjungus viryklės palengva įmaišykite suplėšytą vištieną bei svogūnus.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir palaukite kol atvės.
  6. Per tą laiką ant padėklo išdėliokite keptą cukiniją.
  7. Ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po šaukštą mišinio ir papuoškite smulkintais kalendros lapeliais. Skanaus!

Vieno kąsnio sumuštinukai vaikams

Neretai į šventinius vakarėlius vykstantys tėveliai kartu pasiima ir savo atžalas. Nors tai garantuoja džiugesio ir mielo vaikų klegesio pripildytą vakarą, tačiau jaunieji svečiai paprastai yra išrankesni ir dalies paruoštų patiekalų net neparagauja. Sužavėti vaikų širdis ir užpildyti jų skrandžius padės kūrybiškos gana gerai pažįstamų patiekalų variacijos. Pasiūlykite jiems vieno kąsnio virtos dešros ir mocarelos sumuštinukus su pomidorais, uogienės ir riešutų sviesto sumuštinukus ar nedidelį picos užkandį, kuris primena užsimaskavusį vaflį.

Jums reikės:

  • puodelio plėšyto ar tarkuoto mocarelos sūrio
  • ketvirčio puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • pusė kilogramo tešlos vafliams kepti (jau pagamintos, šaldytos)
  • vytintos dešros Pepperoni
  • stiklainio pasirinkto picos padažo
  • džiovinto baziliko
  • džiovinto raudonėlio

Gaminimo eiga:

  1. Nedideliame dubenyje sumaišykite sūrius, baziliką ir raudonėlį.
  2. Įkaitinkite vaflių keptuvę, paeiliui į vieną vaflio formą dėkite gabalėlį tešlos, šaukštą sūrio mišinio, kelis gabalėlius dešros ir viską vėl uždenkite tešla.
  3. Vieną vaflį kepkite apie 4-5 minutes arba kaip nurodyta ant tešlos pakuotės.
  4. Iškeptus vaflius atsargiai išdėliokite ant medinės pjaustymo lentelės ir leiskite pravėsti.
  5. Kiekvieną vaflį perpjaukite į keturias dalis ir pateikite su šiltu picos padažu. Skanaus!

Agurkų suktinukai

  1. Daržovių skustuku agurką supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis.
  2. Svogūnų laiškus, česnaką, krapus, mėtas susmulkinkite. Agurkus ir marinuotus IKI agurkus sutarkuokite burokine tarka.