pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Marinuoti agurkai su svogūnais ir krapais

Marinuoti agurkai su svogūnais ir krapais - tai puikus būdas išsaugoti agurkus žiemai. Šis receptas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, o rezultatas - traškūs ir kvapnūs agurkėliai, kurie puikiai tiks prie įvairių patiekalų.

Ingredientai

Ingredientai nurodyti trilitriniui stiklainiui. Jei darote kituose stiklainiuose - komponentus atitinkamai sumažinkite ar padidinkite.

Agurkams

  • Šiek tiek agurkų
  • 3 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
  • 3 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas čili pipirų

Marinatui (1 litrui)

  • 1 L vandens
  • 100 ml acto
  • Šaukštas druskos
  • Šaukštas cukraus
  • 3 lauro lapeliai
  • 5 kvapieji pipirai

Paruošimo būdas

  1. Agurkų galiukus nupjaukite.
  2. Pamirkykite agurkus pasūdytame vandenyje kelias valandas.
  3. Krapus pasmulkinkite, svogūnus supjaustykite griežinėliais.
  4. Į stiklainį įdėkite čili.
  5. Agurkus nuplaukite ir sudėkite į stiklainį, sluoksniuodami su svogūnais, krapais.
  6. Užpilkite neverdančiu marinatu.
  7. Stiklainius sudėkite į 90 laipsnių temperatūros puodą su vandeniu, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir taip kaitinkite 10-15 min.
  8. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite ataušti.

Alternatyvus receptas

Šis receptas skirtas didesniam kiekiui agurkų marinuoti, naudojant 3 litrų stiklainį.

Ingredientai

  • 2 kilogramai agurkų (nedideli)
  • 100 gramų cukraus
  • 75 gramai krienų
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 3 gramai garstyčių (grūdeliai)
  • 150 gramų svogūnų (nedideli)
  • 6 stiklinės acto (su vandeniu 1:6, 1,5%)
  • 35 gramai druskos
  • 10 vienetų kvapiųjų pipirų

Paruošimo būdas

  1. Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais.
  2. Agurkai užpilami verdančiu marinatu.
  3. Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska).
  4. Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais.
  5. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
  6. Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje.
  7. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų.
  8. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinato proporcijos

Šioje lentelėje pateikiamos marinato proporcijos, naudojamos abiejuose receptuose:

Ingredientas Pirmas receptas (1 litrui vandens) Antras receptas (pagal skonį)
Vanduo 1 litras Priklauso nuo stiklainio talpos
Actas 100 ml 1 dalis acto 6 dalims vandens
Druska 1 šaukštas Pagal skonį
Cukrus 1 šaukštas Pagal skonį
Lauro lapeliai 3 vienetai 2 vienetai (3 litrų stiklainiui)
Kvapieji pipirai 5 vienetai 10 vienetų (3 litrų stiklainiui)
Garstyčių grūdeliai Nenaudojami 3 gramai (3 litrų stiklainiui)