Krevetės yra populiarus jūros gėrybių ingredientas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Vienas iš įdomesnių būdų - virti krevetes aluje. Šiame straipsnyje rasite receptų ir patarimų, kaip tai padaryti.
Krevetės Aluje: Receptas
Šis receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti skanias krevetes aluje.
Ingredientai:
- 500 gramų krevečių be kevalo
- 300 gramų alaus
- 1 vienetas raugintų agurkų
- 2 vienetai citrinų
- 3 skiltelės česnako
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto čili pipiro
Paruošimo būdas:
- Krevetes užpilti alumi.
- Česnakus supjaustyti gabalėliais, agurkus - smulkiais kubeliais.
- Iš vienos citrinos išspausti sultis.
- Į krevetes sudėti česnakus, agurkus, čili, supilti citrinos sultis ir pavirti 5-10 min.
Kiti Receptai su Krevetėmis
Be krevečių virimo aluje, yra daugybė kitų būdų, kaip skaniai paruošti šias jūros gėrybes. Pateikiame keletą įdomių receptų:
Krevetės su Avokadais ir Jūros Kopūstais
Ingredientai:
- 1 vienetas avokado
- 50 gramų jūros kopūstų
- Šiek tiek majonezo
- Šiek tiek marinuotų krevečių be kevalo
- Šiek tiek tešlos (krepšeliai kepti)
Paruošimo būdas:
Sutriname avokadą, išmirkytus jūros kopūstus, viską sumaišome su majonezu ir sudedame į krepšelius.
Krevetės su Makaronais
Ingredientai:
- 1 vienetas citrinų
- 4 skiltelės česnako
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų petražolių
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/4 stiklinės baltojo vyno
- 450 gramų virtų makaronų
- 450 gramų krevečių be kevalo
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1/3 arbatinio šaukštelio čili pipirų
Paruošimo būdas:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
Krevetės su Daržovėmis ir Majonezu
Ingredientai:
- 2 skiltelės česnako
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 50 gramų majonezo
- 250 gramų krevečių be kevalo
- Šiek tiek žalumynų
Paruošimo būdas:
Šaldytas krevetes pašildyti. Pomidorus supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su krevetėmis. Į majonezą įspausti česnakus ir sudėti į salotas, išmaišyti.
Krevetės su Konservuotais Kukurūzais ir Kumpiu
Ingredientai:
- 340 gramų konservuotų kukurūzų
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 1 sauja salotų
- 150 gramų virtų krevečių be kevalo
- Šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 300 gramų rūkyto kumpio
Paruošimo būdas:
Kumpį supjaustome juostelėmis, pomidorus - skiltelėmis. Salotų lapus suplėšome. Į dubenį sudedame salotas, kumpį, pomidorus, krevetes, kukurūzus. Apibarstome prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir citrinos sultimis.
Krevetės su Pomidorais ir Sūriu
Ingredientai:
- 200 gramų krevečių be kevalo
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 150 gramų sūrio
- Šiek tiek majonezo
- Šiek tiek traškučių
- Šiek tiek žalumynų
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo būdas:
Krevetes išvirti, sūrį sutarkuoti, supjaustyti kubeliais pomidorą, dėti majonezo, berti druskos, pipirų ir išmaišyti.
Krevetės su Avokadu ir Grietine
Ingredientai:
- 1 vienetas avokado
- 0.5 vieneto citrinų
- 1 skiltelė česnako
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek krevečių be kevalo
- Šiek tiek druskos
- 70 gramų grietinės
Paruošimo būdas:
Avokadą nulupi, pašalini kaulą.
Krevetės su Alyvuogėmis ir Kiaušiniais
Ingredientai:
- 20 vienetų juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 3 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai majonezo (arba pikantiškas padažas)
- 200 gramų krevečių be kevalo
- 1 vienetas pekino kopūstų
Paruošimo būdas:
Daržoves supjaustyti, kiaušinius kietai išvirti ir pjaustyti išilgai griežinėliais.
Krevetės su Kinkanų Vaisiais
Ingredientai:
- Šiek tiek cukraus
- 1 skiltelė česnako
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
- 10 vienetų džiovintų obuolių skiltelių
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 10 vienetų karališkųjų krevečių be kevalo
- Šiek tiek druskos
- 1 vienetas žaliųjų citrinų
- 12 vienetų kinkanų
Paruošimo būdas:
Sausoje keptuvėje sudėkite kinkanus, apibarstykite cukrumi ir apskrudinkite. Po to įpilkite šiek tiek vandens ir 5 min.
Krevetės su Brendžiu ir Česnaku
Ingredientai:
- 2 skiltelės česnako
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų petražolių
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 1.5 valgomojo šaukšto majonezo
- 300 gramų krevečių be kevalo
- 1.5 valgomojo šaukšto brendžio
Paruošimo būdas:
Krevetes sumaišyti su majonezu, brendžiu, išspaustu česnaku ir petražolėmis. Nupjauti pomidorų viršūnėles ir išskobti pomidorų vidų.
Krevetės su Šparagais ir Grietine
Ingredientai:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 100 gramų krevečių be kevalo
- Šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- 600 gramų šparagų
Paruošimo būdas:
Šparagai nuplaunami ir išverdami. Miltai pakepinami svieste ir atskiedžiami šparagų nuoviru. Supilama grietinė, suberiama druska, cukrus, viskas gerai išmaišoma.
Krevetės su Kiaulienos Širdimis ir Avokadu
Ingredientai:
- 1 vienetas avokado
- 1 vienetas aitriosios paprikos
- 50 gramų majonezo
- 150 mililitrų grietinėlės
- 150 gramų virtų krevečių be kevalo
- Šiek tiek druskos
- 1 vienetas kiaulienos širdžių
- 12 vienetų baltos duonos riekių
Paruošimo būdas:
Duoną paskrudinti. Krevetes susmulkinti smulkintuvu kartu su grietinėle. Avokadą susmulkinti su aitriąja paprika. Kiaulių širdį išvirti ir susmulkinti su su majonezu.
Krevetės su Kiaušiniais ir Kriaušėmis
Ingredientai:
- Šiek tiek krapų
- 4 vienetai kriaušių
- 4 vienetai virtų kiaušinių
- 100 gramų majonezo
- 300 gramų virtų krevečių be kevalo
- 30 mililitrų konjako
- 2 valgomieji šaukštai kečupo
Paruošimo būdas:
Kiaušinius smulkiai supjaustyti. Smulkintus kiaušinius sumaišyti su krevetėmis, krapais ir majonezu, sumaišytu su kečupu ir konjaku.
Krevetės su Kalmarais ir Sūriu
Ingredientai:
- 1 vienetas agurkų
- Šiek tiek krapų
- 50 gramų kukurūzų
- Šiek tiek petražolių
- Šiek tiek majonezo
- 50 gramų krevečių be kevalo
- 100 gramų kalmarų
- 70 gramų sūrio
Paruošimo būdas:
Kalmarus išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirtus, atvėsintus kalmarus ir agurkus supjaustyti šiaudeliais. Sūrį sutarkuoti, žalumynus sukapoti. Visus ingredientus sudėti sluoksniais, užpilti citrinos sultimis ir majonezu.
Krevetės su Braškėmis ir Avokadu
Ingredientai:
- 1 vienetas avokado
- Šiek tiek bazilikų
- 2 vienetai citrinų
- Šiek tiek cukraus
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
- 3 valgomieji šaukštai aviečių acto
- 1 stiklinė natūralaus jogurto
- 8 vienetai virtų krevečių be kevalo
- 300 gramų braškių
- Šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
Paruošimo būdas:
Braškes perpjauti per pusę. Nuo vienos citrinos nutarkuoti žievelę.
Krevetės su Mėsa ir Mango
Ingredientai:
- Šiek tiek mango (1/4)
- 4 vienetai kiaulienos kumpio
- 2 valgomieji šaukštai majonezo
- 200 gramų krevečių be kevalo
- 50 gramų sviesto
- Šiek tiek prieskonių (kepsnių)
- 100 gramų Čedaro sūrio
Paruošimo būdas:
Papildomai reikės: 1 pakelio Gallina Blanca sūrio padažo. Mėsą išmušti, paprieskoniuoti ir pakepti ant 20 g sviesto.
Krevetės su Daržovėmis ir Ryžiais
Ingredientai:
- 1 vienetas agurkų (švieži)
- Šiek tiek krapų
- 3 vienetai morkų
- 1 vienetas ryžių
- Šiek tiek majonezo
- 1 pakelis krevečių be kevalo
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek prieskonių
Paruošimo būdas:
Papildomai reikės: nesaldžių kreprelių. Ryžius išvirkite. Morkas išvirkite ir supjaustykite kubeliais, agurką taip pat.
Tigrinės Krevetės Tempura Tešloje
Ingredientai:
- 400 gramų tigrinių krevečių be kevalo
- 0.5 vieneto tempura tešlos (maišeliuose)
Paruošimo būdas:
Tešla - tai tiesiog maišelio miltelius sumaišome su vandeniu, kol gausis tirštoka tešla. Man išėjo maždaug pusė pakelio tos tešlos.
Tigrinės Krevetės su Daržovėmis ir Sėklomis
Ingredientai:
- 0.5 vieneto agurkų
- 6 vienetai vyšninių pomidorų pastos
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 1 sauja batono skrebučių
- Šiek tiek balzaminio acto
- 100 gramų tigrinių krevečių be kevalo
- 50 gramų "Džiugo" pieno
- Šiek tiek garstyčių padažo
- Šiek tiek gražgarsčių
- 1 valgomasis šaukštas pakepintų sezamo sėklų
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Krevetės su Daržovėmis ir Kokosų Pienu
Ingredientai:
- 1 skiltelė česnako
- 1 arbatinis šaukštelis medaus
- 2 vienetai morkų
- 1 vienetas paprikų
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų spagečių
- 200 gramų krevečių be kevalo
- 200 mililitrų kokosų pieno
Paruošimo būdas:
Susmulkintą česnaką apkepti su smulkinta paprika, morka, svogūnu bei poru. Įdėti šaukštelį medaus, sudėti krevetes, užpilti kokosų pienu, sudėti virtus makaronus ir troškinti apie 15 min. Patiekti šiltą.
Krevetės picai
Ingredientai:
- Tešlai:
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės vandens
- 50 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 7 gramai sausų mielių
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- Įdarui:
- 200 gramų krevečių be kevalo
- 150 gramų mocarelos sūrio
- 100 mililitrų pomidorų padažo
- 1 sauja kaparėlių
- Pabarstymui:
- Šiek tiek petražolių
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Taisyklės ruošiant krevetes
- Pagrindinė krevečių paruošimo taisyklė: kuo mažiau terminio apdorojimo, tuo subtilesnis krevečių skonis.
- Krevetės atitirpdomos šaldytuve, kuo lėčiau bus atitirpdytos tuo bus sultingesnės.
- Nelupkite krevečių prieš verdant ar kepant, lukštas apsaugos minkštą minkštimą nuo išdžiūvimo.
- Jei norite šviežių krevečių, tiesiog troškinkite kelias minutes, kol iškeps: mažąsias - 1-2 minutes, dideles - 3-4.
Krevetės su Tabasco padažu
Ingredientai:
- 400 gramų krevečių
- 5 valgomieji šaukštai tabasko padažo
- 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų
- 1 vienetas žaliųjų citrinų
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo būdas:
Jei krevetės šaldytos, atitirpinti. Nusausinti. Krevetes apiberti čili, apšlakstyti padažu. Kepti grilyje po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Krevetės su mangais
Ingredientai:
- 2 vienetai mangų
- 80 gramų tigrinių krevečių be kevalo
- 1/3 valgomojo šaukšto obuolių acto
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
- 1 žiupsnelis smulkintų bazilikų
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Paruošimo būdas:
Mangus nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Krevetės su svogūnais ir alumi
Ingredientai:
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- Šiek tiek kvietinių miltų (2/3)
- Šiek tiek alaus (šaltas, 1/3)
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 400 gramų krabų lazdelių
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas:
Dubenyje sumaišyti susmulkintas krabų lazdeles, svogūną, citrinos sultis ir išplaktus kiaušinius. Pagardinti druska ir pipirais.