Kepta Dorada su Petražolių Padažu
Pietums ar vakarienei puikiai tiks kepta dorada. „Doradai pamarinuoti tiks įprasti prieskoniai ir priedai: aliejus, druska, pipirai, citrinos sultys bei rozmarinai.
Žuvį galima kepti su druska, ant grotelių bei troškinti garuose. Dorados garnyrui puikiai tinka šviežios salotos arba grilintos daržovės, prie jų galima naudoti švelnų jogurto pagrindo padažą su krapais ir šviežiais agurkais“, - rekomenduoja „Rimi“ atstovas.
Prieš dedant žuvį ant grilio, jis pataria ją pusvalandžiui išimti iš šaldytuvo, nuvalyti ir nusausinti virtuviniu popieriumi. Taip ant žuvies liks mažiau skysčio ir ji neprilips prie grotelių.
Be to, geriausia kepti doradą žuvį su galva ir uodega - tai bene geriausias būdas mėgautis traškia, sūria oda ir sultinga, švelnia jos mėsa.
Gaminimo Eiga
- Nuplaukite doradas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įpjaukite žuvies odą keliose vietose.
- Doradas iš vidaus ir išorės įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
- Į žuvies vidų sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną, česnako skiltelę ir čiobrelių šakeles.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Dėkite doradas į skardą ir kepkite 20-25 minutes, kol žuvis taps lengvai atsiskirianti nuo kaulo.
- Paruoškite daržoves (pvz., ridikėlius, briuselio kopūstus): nuplaukite, supjaustykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje arba apkepkite keptuvėje, kol suminkštės.
- Paruoškite petražolių padažą: smulkiai sukapokite petražoles, svogūną, kaparėlius ir česnaką. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais.
Samosai su Aženo Slyvomis ir Ožkų Sūriu
Samosai su Aženo slyvomis ir ožkų sūriu patiekiami karšti ir traškūs. Nepamirškite apšlakstyti šviežių citrinų sultimis.
Ingredientai
- 200 g Aženo slyvų be kauliukų
- 150 g šviežio ožkų sūrio
- 1 svogūno
- 1 citrinos
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Šviežiai maltos kalendros
- Druskos
- Pipirų
Gaminame
Aženo slyvas supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su šviežiu ožkos sūriu. Supjaustykite svogūną ir kalendrą, tada sudėkite į ožkos sūrio ir slyvų mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
Ant švaraus darbinio paviršiaus sulenkite filo tešlos lakštus per pusę išilgai, tada ant vieno galo uždėkite dalį Aženo slyvų ir ožkos sūrio mišinio. Tada tešlą sulenkite į trikampį, taip, kad įdaras būtų viduje ir užlenkite kraštelius.
Kulinarija su Granatų Sultimis
Granatai, pasižymi ryškiomis rubino raudonumo seklytėmis ir aštriai saldžiu skoniu. Tai yra universalus vaisius, suteikiantis gaivumo įvairiems patiekalams.
Nesvarbu, ar esate patyręs virėjas, ar kulinarijos entuziastas, išmokę naudoti granatų sultis, gaminant maistą, jūsų kulinariniai kūriniai pakylės į visiškai naują lygį.
Nuo pikantiškų salotų iki dekadentiškų desertų - granatų sultys siūlo malonų aitrumo ir saldumo balansą, kuris sujaudina skonio receptorius.
Ką Reikia Žinoti Apie Įvairias Granatų Veisles
Granatai yra įvairių veislių, kurių kiekviena turi savo unikalių savybių ir skonį. Panagrinėkime kai kurias populiarias granatų veisles, kurias mėgsta virėjai profesionalai ar megėjai.
Gaivios Pomidorų ir Duonos Salotos „Panzanella”
Tradicškai, Italijoje, šios salotos buvo gaminamos sudžiūvusią duoną sunaudoti.
Bulvių Salotos su Aloniso Tunu
Šių labai skanių ir paprastai pagaminamų salotų paslaptis - ALONISO delikatesinis tunas ir šviežios bulvės.
Ingredientai (4-5 Porcijoms)
- 6-7 šviežių vidutinio dydžio bulvių
- 1-2 indelių ALONISO tuno file
- 2 kietai virtų kiaušinių (supjaustyti griežinėliais išilgai)
- 1 agurko
- 4 žiupsnelių smulkiai supjaustytų petražolių
- 2 smulkiai supjaustytų svogūnų
- Keletą vyšninių pomidorų
- 1 šaukšto kaparėlių
- Kelių juodųjų alyvuogių su kauliukais
Užpilas
- Švelnaus Manaki veislės alyvuogių aliejus GEMMA
- 2 šaukštų garstyčių (švelnių ar aštrių jūsų pasirinkimas)
- Druskos ir pipirų
Paruošimo Eiga
Kruopščiai nuplaukite ir nušveiskite bulves. Išvirkite dideliame kiekyje vandens. Išgriebkite iš vandens ir palikite pastovėti apie 10 min. Kai bulvės atvės tiek, kad galima liesti - pašalinkite bulvių odeles.
Sumuštiniai su Aloniso Tuno Užtepėle
Sumuštiniai su tunu yra daugelio mėgstamas ir greitai paruošiamas užkandis. Artėjant vasarai vis dažniau piknikus rengiame lauke.
Kaip smagu kartu paruošti ką nors skanaus. O ruošdami, užkandžiaujame suneštais užkandžiais. Sumuštiniai su ALONISO tuno užtepėle tikrai pradžiugins jus ir jūsų draugus. Garantuoju, kad jie pirmieji dings nuo užkandžių stalo.
Ingredientai (Dviem 3 Sluoksnių Sumuštiniams)
- Indelio ALONISO tuno užtepėlės
- 1 šaukšto majonezo
- 1/2 citrinos sulčių
- 1 šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų
- 1/2 šaukšto smulkiai supjaustytų petražolių
- 2 salotų lapų
- 2 plonomis skiltelėmis supjaustytų pomidorų
- 3 baltos duonos skrebučių
Eiga
Švelniai sumaišykite tuną su majonezu, citrinos sultimis, svogūnais ir petražolėmis. Pakepkite skrebučius iki švelniai paruduos. Ant pirmo skrebučio uždėkite salotas. Tada ant salotų uždėkite pomidorus. Ant pomidorų paskleiskite tuno užtepėlės mišinį.
Avinžirnių Salotos su Feta Sūriu
Vos keli ingredientai, o rezultatas - stebėtinai gardus! Šios avinžirnių salotos su feta sūriu yra puikus pasirinkimas: lengvai pagaminamos, spalvingos ir kupinos skonio!
Ingredientai
- Konservuoti avinžirniai
- Feta sūris
- Agurkai
- Pomidorai
Padažui
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
- Citrinų sultys
Gaminimas
- Pasiruoškite salotų padažą: sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.
- Nuplaukite konservuotus avinžirnius ir gerai nusausinkite.
- Agurką ir pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supjaustykite kubeliais feta sūrį. Susmulkinkite rausvą svogūną ir petražoles.
- Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
Kiti Receptai
- Padažui: Kuo smulkiau susmulkinti žoleles, čili pipirą bei česnaką. Užpilti dosniu kiekiu alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek acto ir įmaišyti druskos pagal skonį.
- Į batatų puseles dėti tuno įdarą ir patiekti su padažu.
Mėsos Įdaras
- Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintus česnakus, svogūną, jautienos faršą ir prieskonius (jų dėti pagal skonį).
- Kai faršas apskrunda, supilti pomidorus. Kaitinti, kol nugaruoja skystis ir lieka pakankamai tirštas mėsos įdaras.
Tuno Įdaras
- Tuno įdarui susmulkinti svogūną ir petražoles, sumaišyti visus ingredientus.
- Įpilti šiek tiek aliejaus ir šiek tiek acto bei druskos pagal skonį.