pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Plaktos Grietinėlės, Kondensuoto Pieno ir Varškės Kremo Receptas

Švelnus baltai rožinis debesėlis - varškės pyragas! Mes neįtrauksime įmantrių produktų ir orkaitės! Argi ne puiku? Pradėkime! Su tokiu kondensuoto pieno kiekiu pyragas išeina vidutiniškai saldus.

Ingredientai

  • Plakta grietinėlė
  • Kondensuotas pienas
  • Varškė
  • Želė (pageidautina aviečių skonio)
  • Želatina
  • Sausainiai
  • Šviežios uogos, vaisiai, baltasis šokoladas, mėtų lapeliai, konditerinės dražė (papuošimui)

Gaminimo Eiga

  1. Paruoškite ingredientus.
  2. Spyruoklinę formą išklokite kepimo popieriumi. Sulaužytus sausainius išdėliokite ant formos dugno ir šonų.
  3. Virtuvinio kombaino dubenyje gerai išplakite varškę su kondensuotu pienu.
  4. Žele ir želatiną ruoškite pagal instrukcijas ant pakuotės, imdami po 75 ml. vandens.
  5. Grietinėlę išplakti iki minkštų putų.
  6. Varškės mišinį padalinkite per pusę.
  7. Vienoje pusėje supilkite paruoštą aviečių želė, pirmiausia sumaišykite su nedideliu kiekiu varškės. Įmaišykite pusę plaktos grietinėlės.
  8. Paskirstykite lygiu sluoksniu ant sausainių.
  9. Antrąją varškės pusę sumaišykite su likusia grietinėle ir želatinos tirpalu.
  10. Ištepkite antrąjį sluoksnį.
  11. Uždenkite pyragą plėvele ir laikykite šaldytuve bent 5-6 valandas, kad varškės kremas nusistovėtų.
  12. Išimkite pyragą iš šaldytuvo prieš pat arbatos laiką. Papuoškite pagal savo fantaziją šviežiomis uogomis, vaisiais, baltuoju šokoladu, mėtų lapeliais ir konditerinėmis dražė.

Gaivus ,mažai kaloringas ,vasariškas tortukas.

Kiti Receptai Su Kondensuotu Pienu

Serbentų Tortas Su Kondensuotu Pienu

  1. Pirmas sluoksnis serbentų, serbentų kremui skirtus produktus daliname per pusę.
  2. Pamerkiame 2 šaukštus želatinos, tris kart daugiau vandens nei želatinos, reikalui esant galima pilti dar truputį.
  3. Išplakame 150 ml grietinėlės, pilame kondensuotą pieną, ragaujame.
  4. Brinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pravėsusią, plakdami pilame į serbentų masę. Atsargiai, po truputį įmaišome grietinėlę. Turi gauti purus, spalvingas, saldžia rūgštis kremas.
  5. Į torto formą, aš naudoju 24 cm, klojame kietą paduką, į šonus statome bortelį iš kepimo popieriaus juostos, aukštesnės juostos, nei formos kraštai, nes tortas iš šios normos išeina gan aukštas :)
  6. Po to dedame pirmą biskvitą, sudrėkiname sirupu ir pilame serbentų kremą. Statome į šaldytuvą stingti.
  7. Toliau pamerkiame 1 šaukštą su trupučiu želatinos. Išplakame 350 ml.

Braškinis Tortas Su Mascarpone ir Kondensuotu Pienu

  1. Pamerkiame želatiną ,pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos.
  2. Sausainius susmulkiname,sviestą ištirpiname ir pilame ant sausainių masės ,dedame kondensuotą pieną ir išmaišome.
  3. Į tortinę dedame sausainių masę ir spausdami išlyginame.Naudojau 24 cm. tortinę. Dedame į šaldytuvą sustingti.
  4. Braškių masę išmaišome su jogurtu ,dedame kondensuotą pieną ,citrinos sultis ir silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną.
  5. Paruoštą masę pilame ant sustingusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą .Laukiame kol braškių sluoksnis sustings ir ruošiame Mascarponės sluoksnį.
  6. Mascarponę ištriname ,pilame grietinėlę ,dedame vanilę ir kondensuoto pieno pagal skonį.Silpna srovele ,maišydami pilame ištirpintą želatiną .Paruoštą Mascarponės ,grietinėlės sluoksnį pilame ant sustingusio braškių kremo.

Kremas Tortui Su Grietinėle ir Kondensuotu Pienu

  • Grietinėlę maišome su kondensuotu pienu ,dedame citrinos sultis ir maišydami pilame ant garų vonelės ištirpintą,pravėsusią želatiną.
  • Grietinėlės plakti nereikia.

Medaus Tortas

  1. Skirtingai nei kituose medaus torto receptuose ,šiame kaitiname tik medų .Dedame medų į puodelį ir kaitiname kol pradės kunkuliuoti .Po 5-7 min.
  2. Po truputį sijodami pilame miltus ir maišome .Turi gautis maždaug grietinės tirštumo tešla.
  3. Išėmus tešlą iš šaldytuvo palaikome kambario temperatūroje kol sušils.
  4. Imkite 24 cm. skersmens torto formą ,atsegame šonus ir ant pado tiesiame kepimo popieriaus lakštą.Užspaudžiame tortinės šonus.Popierius nejuda ir yra patogu tepti tešlą.Dedame apie 2 v.š tešlos ir plonai tepame silikoniniu teptuku arba šaukštu.
  5. Dedame į orkaitę ir kepame apie 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos.Žiūrėkite ,kad nesudegtų .
  6. Iškepusį lakštą išimkite ir klokite kitą popieriaus lapą. Galite naudoti tuos pačius lapus. Pravėsusį lakštą nuimame.
  7. Kremui išbrinkiname želatiną.
  8. Plakdami pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną .Išplakę kremą statome į šaldytuvą ,kad truputį apstingtų .
  9. Lakštus pertepkite kremu .Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.Kremą prieš sluoksniavimą padalinkite lygiomis dalimis.Aš sunaudojau 5 lakštus.Galite pridėti žele gabaliukų arba vaisių.Tortą reikia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje, tik po to dėti į šaldytuvą .Kad atskleistų savo skonį Medutis turi subręsti.Šviežiai pagaminto valgyti nereikėtų.
  10. Šonams ir viršui išplakame grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Aptepame torto šonus , viršų ir apibarstome trupiniais. Puoškite pagal savo fantaziją ir skonį .