pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Itališki virtinukai įdaryti mėsa, varške arba špinatais

Viduklės koldūnai su mėsa ir spirgučių padažu

Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad kviečiame jų pabandyti pasigaminti ir namuose.

Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Aug 4 Nostalgiškieji varškės virtinukai

Varškės virtinukai tikrai nėra mano išradimas - esu tikra, kad vaikystėje kiekvienam iš mūsų juos teko ragauti mamos ar močiutės virtuvėse. Man tai tikrų tikriausia kelionė laiko mašina bent dešimt metų atgal ir patys tobuliausi lėto savaitgalio pusryčiai.

Ingredientai:

  • 130g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 400g 9% varškės
  • 1 v. šaukštas cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 40g sviesto
  • 3 v. šaukštai su kaupu grietinės

Eiga:

Visus virtinukams skirtus ingredientus sumaišau (tešla turi nelipti prie pirštų ir gan lengvai formuotis). Ant miltuoto paviršiaus rankomis iškočioju varškės "dešreles", pjaustau į nedidelius gabalėlius ir dedu į puodą su užvirusiu vandeniu. Verdu porą minučių, kol virtinukai iškyla į paviršių. Trumpam virtinukus perkeliu į kitą dubenį.

Keptuvėje ištirpinu sviestą ir grietinę, į padažą sukratau virtinukus ir išmaišau. Valgau su cukrumi, uogiene. Galima valgyti ir nesaldžiai.

Chinkaliai - puikieji gruziniški koldūnai

Gruziniški chinkaliai primena koldūnus, tačiau išsiskiria forma, dydžiu ir jų viduje susikaupiančiu sultiniu, kurį reikia išsiurbti prieš valgant likusią chinkalio dalį. Dalinamės patarimais ir gudrybėmis, kaip pagaminti pačius skaniausius chinkalius bei siūlome išbandyti puikius receptus: lengvai paruošiamos tešlos ir kelių įdarų variantus.

Skanieji šaltanosiai - virtinukai su mėlynėmis

Nuostabaus skonio virtinukai. Tinka valgyti su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Gaivu ir labai skanu. Beje, ruošti galima ne tik su mėlynėmis, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos, pvz., vyšnios, serbentai ar avietės. Uogas galima nauti ne tik šviežias, bet ir šaldytas, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti, kad pasišalintų vandens perteklius ir virtinukai išliktų standūs.