Viduklės koldūnai su mėsa ir spirgučių padažu
Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad kviečiame jų pabandyti pasigaminti ir namuose.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3Aug 4 Nostalgiškieji varškės virtinukai
Varškės virtinukai tikrai nėra mano išradimas - esu tikra, kad vaikystėje kiekvienam iš mūsų juos teko ragauti mamos ar močiutės virtuvėse. Man tai tikrų tikriausia kelionė laiko mašina bent dešimt metų atgal ir patys tobuliausi lėto savaitgalio pusryčiai.
Ingredientai:
- 130g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 400g 9% varškės
- 1 v. šaukštas cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 40g sviesto
- 3 v. šaukštai su kaupu grietinės
Eiga:
Visus virtinukams skirtus ingredientus sumaišau (tešla turi nelipti prie pirštų ir gan lengvai formuotis). Ant miltuoto paviršiaus rankomis iškočioju varškės "dešreles", pjaustau į nedidelius gabalėlius ir dedu į puodą su užvirusiu vandeniu. Verdu porą minučių, kol virtinukai iškyla į paviršių. Trumpam virtinukus perkeliu į kitą dubenį.
Keptuvėje ištirpinu sviestą ir grietinę, į padažą sukratau virtinukus ir išmaišau. Valgau su cukrumi, uogiene. Galima valgyti ir nesaldžiai.

Chinkaliai - puikieji gruziniški koldūnai
Gruziniški chinkaliai primena koldūnus, tačiau išsiskiria forma, dydžiu ir jų viduje susikaupiančiu sultiniu, kurį reikia išsiurbti prieš valgant likusią chinkalio dalį. Dalinamės patarimais ir gudrybėmis, kaip pagaminti pačius skaniausius chinkalius bei siūlome išbandyti puikius receptus: lengvai paruošiamos tešlos ir kelių įdarų variantus.

Skanieji šaltanosiai - virtinukai su mėlynėmis
Nuostabaus skonio virtinukai. Tinka valgyti su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Gaivu ir labai skanu. Beje, ruošti galima ne tik su mėlynėmis, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos, pvz., vyšnios, serbentai ar avietės. Uogas galima nauti ne tik šviežias, bet ir šaldytas, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti, kad pasišalintų vandens perteklius ir virtinukai išliktų standūs.
