pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Plovo receptas paprastai

Plovas - skanus patiekalas, kilęs iš Vidurinės Azijos šalių. Laikui bėgant jis tapo pažįstamas ir mūsų regionui. Tai skanus ir sotus patiekalas, kurio užteks visai šeimai.

Paprastai plovas ruošiamas ant laužo, kazane - sunkiame, iš ketaus pagamintame puode apvaliu dugnu. Tačiau nenusiminkite, jei tokių galimybių neturite, plovą galite pasigaminti ir namuose. Reikės didelio puodo su storu dugnu (gaminant ant viryklės) arba elektrinio daugiafunkcinio puodo.

Prieskoniai plovui

Prieš pradėdami nagrinėti receptus, stabtelėkime ties prieskoniais. Svarbiausias plovo prieskonis yra kuminas. Plovui, pagal šį receptą, kumino reikės apie 1 valgomąjį šaukštą. Jeigu neturite kitų prieskonių - nieko tokio. Klasikiniu variantu laikomas ziraTačiau kai kuriems ji gali pasirodyti pernelyg nuobodi.

Jei norite ją pagardinti, galite pagardinti įprastais prieskoniais: juodaisiais pipirais. Jei norite gilesnio skonio, turėtumėte rinktis mišrios paprikos. Citrusinių vaisių ir aštraus skonio kalendros ir ryškių bei sudėtingų skonių: šafranas.

mėgstantys aštriau gali naudoti aitriąją papriką arba jos miltelius. Žinoma galite naudoti ir plovo prieskonių mišinį. Jei nenorite pirkti daugybės skirtingų prieskonių ir abejojate, ar sugebėsite juos derinti, rinkitės paruoštus plovo prieskonių mišinius.

Jeigu turite - maltos paprikos, čiobrelių, šafrano, poros lauro lapų, kardamono…tačiau galima apsieiti ir be jų ). Jeigu nusprendėte pirkti plovo priemonių mišinius iš prekybos centrų - būtinai perskaitykite jų sudėtį.

Ingredientai

Plovui reikės:

  • 500 g kiaulienos šoninės arba sprandinės
  • 500 g ryžių
  • 5 svogūnų
  • 5 morkų
  • 1 galvutės česnako
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų (~0,5 a.š.), lauro lapų (2 vnt.)
  • Kumino (~1 v.š.), saldžiosios arba aitriosios paprikos miltelių, ciberžolės (~1 a.š.), koriandros (~1 a.š.). raugerškio
  • Vandens

Gaminame plovą

Pirmiausia pasiruošiame visus ingredientus. Mėsą pjaustome maždaug graikinio riešuto dydžio gabalais. Svogūną pjaustome pusžiedžiais, morkas - lazdelėmis. Česnaką nuvalome, nuplauname. Ryžius perplauname šaltu vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus, užpilame šiltu vandeniu ir paliekame pastovėti apie valandą.

Į puodą pilame aliejų, jį gerai įkaitiname, dedame mėsą ir kepame ant stiprios ugnies kol mėsa apskrus. Dedame svogūnus ir kepame kol suminkštės ir pagels. Dedame morkas ir kepame kol jos suminkštės.

Viso šio proceso metu ugnies nemažiname, tačiau puodo turinį maišome. Tada į puodą dedame visus prieskonius: druską, pipirus, lauro lapus, kuminą ir kt. Minutę pakaitiname ir užpilame karštu vandeniu. Vandens reikės tiek, kad apsemtų puodo turinį. Paliekame virti puse valandos ant silpnos ugnies.

Praėjus laikui paragaujame ar netrūksta druskos, skystimas puode turi būti truputį per sūrus.

Nuo ryžių nupilame vandenį, sudedame juos į puodą ir paskirstome tolygiai. Į vidurį dedame česnako galvutę, įspaudžiame, kad matytūsi tik kotelis. Pilame karšto vandens tiek, kad apsemtų ryžius maždaug 1 centimetru (jeigu ryžių nemirkėte, vandens reikės du ar net tris kartus daugiau).

Ant stiprios ugnies kaitiname kol ryžiai sugers vandenį, tada uždengiame dangtį, ugnį sumažiname iki minimalios ir kaitiname apie 20 minučių. Praėjus laikui ugnį išjungiame ir paliekame plovą pastovėti dar 10 minučių. Išimame česnako galvutę ir plovą sumaišome.

Norint pasigaminti skanų plovą, svarbu pasirinkti tinkamus prieskonius.