Kas nemėgsta skanių ir kvapnių naminių sausainių? Jie stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda, be to, juos paprasta ir greita paruošti. Atraskite mūsų išbandytus traškių sausainių receptus, kurie puikiai tinka saldžiam užkandžiui dienos metu. Patiko? Pasidalink!
Kaip Pagaminti Traškius Sausainius su Kremu?
Švelnūs, aromatingi kreminiai sausainiai - tai idėja gardžiai saldžiam užkandžiui prie kavos ar arbatos. Kad galėtumėte mėgautis gardžių sausainių koniu, pakanka vos kelių paprastų ingredientų, geros skoriterinės lentos ir kepimo kilimėlio , tešlai skirto kočėlo ir perforuotų formelių.
Sudedamosios dalys:
- 2 2/3 puodelio kvietinių miltų
- 150 g sviesto
- ¾ puodelio sugraus pudros
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sugraus
- 2 šaukštai 18% grietinėlės
Paruošimas:
- Šaltą sviestą sutrinkite su miltais, suberkite sugrų, vanilinį sugrų ir grietinėlę.
- Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
- Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 30 minučių palaikykite šaldytuve.
- Pasibaigus laikui, tešlą iškočiokite iki maždaug 0.5 cm storio. Išpjaukite norimas formas sausainių formelėmis.
- Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Dėkite sausainius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 10 minučių.
- Iškepusį pyragą sudėkite ant grotelių, kad atvėstų.
Avižinių Dribsnių Sausainiai - Skanūs ir Traškūs
Skanūs ir traškūs avižiniai sausainiai yra vieni iš lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų ir patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Avižiniai pyragėliai puikiai tinka kaip antrieji pusryčiai arba maistingas ir sveikas užkandis dienos metu.
Sudedamosios dalys:
- 200 g sviesto
- ¾ puodelio sugraus
- ¼ puodelio rudojo sugraus
- 1 kiaušinis
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės extract
- 1 puodelis kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis sodos
- 2.5 puodelio avižinių dribsnių
- žiupsnelis druskos
Paruošimas:
- Minkštą sviestą išsukite su sukrumi, kol taps lengvas ir purus.
- Įmaišykite rudąjį sugrų, kiaušinį ir vanilės extract. Mišinys.
- Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, soda, avižinius dribsnius ir druską.
- Trumpai išmaišykite, col ingredientai susijungs.
- Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėkite juos gana toli vieną nuo kito ant kepimo kilimėlio. Šaukštu švelniai suplokite sausainius.
- Įdėkite sausainių lakštej į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Palikite sausainius atvėsti ant grotelių.
Sviestinių Sausainių Receptas
Greitai ir labai paprastai paruošiami, be to, traškūs ir burnoje tirpstantys, sviesto konio ir nuostabaus vanilės kvapo sausainiai, kurių konis geriausiai dera su aromatinga arbata. Mūsų sviestiniai sausainiai gražiai atrodys ant jūsų Velykų stalo, šalia babkos, aguonų pyrago ar mazurkos . Tereikia apsirūpinti formelėmis ir velykinėmis formelėmis , kurių dėka galėsite paruošti kiaušinių ar zuikučių formos pyragus.
Sudedamosios dalys:
- 3 puodeliai kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 trynys
- ¾ puodelio sugraus pudros
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sugraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės extract
Paruošimas:
- Sviestą sutrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį, powdered sugar, vanilinį sugrų ir vanilės with extract.
- Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
- Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve.
- Tešlą iškočiokite maždaug 3-4 mm storio. Sausainių formelėmis išpjaukite norimas formas.
- Sudėkite sausainius ant kepimo kilimėlio arba kepimo popieriumi išklotos skardos, dėkite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Atvėsintus sausainius galima papuošti, pavyzdžiui, su glazūra ir sugraus pabarstukais.
Patarimas: Žvilgtelėkite į FA žurnalą: Desertas stiklinėje. 5 paprasti receptai, kuriame pateikiame skanių paprastų ir greitai paruošiamų desertų receptų.
Lengvas ir Patikrintas Kokosinių Sausainių (Magdalenų) Receptas
Magdalenos - tai švelnūs, greitai paruošiami ir Skanūs sausainiai, kilę iš Prancūzijos ir turintys kriauklės form . Šiems sausainiams paruošti prireiks praktiškų kepimo reikmenų, pavyzdžiui , gero kiaušinių praktiklio arba specialios formos, kad sausainiai įgytų būdingą kriauklės form. Atraskite mūsų išbandytą gardžių kokosinių sausainių with a prescription !
Sudedamosios dalys:
- 120 g sviesto
- 4 kiaušiniai
- 0.5 puodelio sugraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio sugraus
- 1 puodelis kvietinių miltų
- ¼ puodelio bulvių krakmolo
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1/3 puodelio kokoso drožlių
Paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Kiaušinius su sukrumi ir vaniliniu Cukierrumi suplakite plaktuvu. Sudėkite sviestą, išmaišykite.
- Į kiaušinių masę įmaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Švelniai išmaišykite skoriterine mentele .
- Įdėkite kokosų drožlių, gift with the išmaišykite card.
- Tešla pripildykite keksiukų formeles iki ¾ jų aukščio.
- Dėkite sausainius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 12 minučių.
- Atvėsusius pyragėlius apibarstykite sugraus pudra, sumaišyta su kokoso drožlėmis.
Imbierinių Meduolių Receptas
Skaniai prieskoniais kvepiantys imbieriniai sausainiai yra neatsiejama Kalėdų dalis . Gražiai papuošti, kalėdinėmis formelėmis išgauti Kalėdų senelių, baublių ar snieguolių pavidalo sausainiai - jie visada yra geidžiamiausia Kalėdų eglutės ar Kalėdų stalo puošmena . Atraskite mūsų meduolių su glajumi recipą ir patys įsitikinkite, kaip lengva ir smagu juos pasigaminti ir papuošti!
Sudedamosios dalys:
- 100 g sviesto
- 3 puodeliai miltų
- 1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos
- 0.5 puodelio sugraus pudros
- 1 valgomasis šaukštas kakavos
- 1 valgomasis šaukštas imbierinių meduolių prieskonių
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai medaus
Ingredientai m eduolių glaistui:
- 1 puodelis sugraus pudros
- 2 šaukštai verdančio vandens
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Ø dubenį suberkite miltus, soda, powdered cukraus, kakavą ir meduolių prieskonius. Sumaišykite.
- Ø sausus ingredientus įmuškite kiaušinius, sudėkite atvėsintą sviestą ir Med. Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
- Suvyniokite Tesla maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 1 Valand.
- Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki maždaug 3-4 mm storio. Iškirpkite įvairių formų meduoliukus naudodami sausainių formeles.
- Sudėkite meduolius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Dėkite sausainius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 10 minučių.
- Sumaišykite sugar verdantį vandenį ir citrinos sultis, kad gautųsi vientisa glaze. Jei per skysta, įberkite Siek tiek cukraus pudros, jei per tiršta - įpilkite vandens.
- Atvėsusius meduoliukus papuoškite glajumi. Kad būtų lengviau dekoruoti saldumynus, yra dekoravimo priemonių, pavyzdžiui, glazūros įrankių arba dekoravimo šablonų , kuriuos galima naudoti norint suteikti meduoliams fantastiškai patrauklią išvaizda.
Traškūs sausainiai iš 3 ingredientų
Šiandien gaminu labai skanius, traškius sausainius, kur tešla minkoma tik iš 3 ingredientų… Šių sausainių receptą radau internete ir kepu juos pirmą kartą! Ir dabar kepsiu juos dažnai. Iš toliau nurodyto ingredientų kiekio išeina 16 sausainių. Jei norite kepti daugiau sausainių, tereikia padvigubinti arba patrigubinti ingredientų kiekį.
Gaminimo eiga:
- Į dubenį persijokite miltus ir sudėkite šaltą, tiesiai iš šaldytuvo imtą, mažais gabalėliais supjaustytą sviestą.
- Kad būtų lengviau dirbti, tešlą padalinkite į kelias lygias dalis.
- O dabar pradėkite kočioti kiekvieną gabalėlį po vieną. Jį reikia iškočioti į stačiakampį sluoksnį… Pirmiausia iškočiokite kočėlu, tada, kur reikia, ištempkite/prispauskite pirštais, stengdamiesi suteikti stačiakampę formą. Tešla prilips prie stalo paviršiaus, bet tai dar gerai…
- Dabar vizualiai, akimis, padalinkite iškočiotą sluoksnį į 4 dalis ir 3/4 dalių pabarstykite cukrumi, plonu sluoksniu.
- Ir tada pradėkite kočioti į virvelę, būtent ta kryptimi, kuria buvo palikta be cukraus.
- Pagamintas žvynelius (maždaug dviejų pirštų storio) dar šiek tiek susukame, kad siūlė gerai priliptų, ir supjaustome maždaug 5 cm ilgio „batonėliais“.
- Sausainiai kepami orkaitėje gana žemoje temperatūroje (160-170 laipsnių) apie 40 minučių. Jei temperatūrą padidinsite, sausainiai apdegs.
Rekomenduoju visiems, kurie mėgsta kepti (ir nemėgsta), bent kartą iškepti šiuos sausainius.
Kiti receptai
Avižiniai sausainiai su spanguolėmis
- Spanguoles apie 40 min.
- ...
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Tiekite su arbata ir kava.
Avižiniai sausainiai su sėklomis
- Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes.
- ...
- Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti.
- Iš masės šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
Sausainiai su riešutais ir razinomis
- Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
- Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską.
- Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų ir sviestą iki purios masės. Į ją dalimis, nuolat maišant suberkite miltus.
- Razinas nuplikykite karštu vandeniu ir palikite 2-3 min. brinkti.
- Į gautą masę sudėkite sutrintus bananus, avižinius dribsnius ir nusausintas bei miltuose apvoliotas razinas. Gerai išmaišykite.
- Kabinkite šaukštu tešlą, o kitu šaukštu nubraukite ją ant skardos. Taip gausite netaisyklingus rutuliukai. Kepdami jie išsiplės, todėl tarp sausainukų paliekame tarpelius.
- Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės palikite atvėsti, kad sukietėtų.
- Visai atvėsusius sausainius sudėkite į sandarų indą.
Avižiniai sausainiai be miltų
- Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija - su ventiliatoriumi.
- Dubenėlyje išmaišome riešutų sviestą, kad neliktų jokių gumuliukų. Dedame avižas, cinamoną ir pilame klevų sirupą. Viską išmaišome.
- Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenį su kitais ingredientais. Gerai išmaišome.
- Gautą masę padaliname į šešias dalis ir rankomis voliojamerutuliukus. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad išeitų sausainių forma. Kepame 12 minučių, kol apskrus.
- Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių.
- Virš garų vonelės išlydome šokoladą ir merkiame sausainių dalį. Dedame ant kepimo popieriaus.
- Deserto viršų galite apšlakstyti šokaladu, kaip nuotraukoje ir puošti skaldytais riešutais, kuriuos prieš tai būtina pakepinti.
- Rekomenduojame laikyti sandarioje dežutėje 3-4 dienas.
Patarimai: Šiam receptui būtini greito paruošimo dribsniai, tad ieškokite šio užrašo ant pakuočių. Tiek gaminant šokoladą, tiek jį lydant reikia garų vonelės. Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu.
Sausainiai su bananais
- Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą.
- Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Suberkite miltus į tešlą, dar kartą gerai išmaišykite.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu suformuokite iš tešlos apskritus paplotėlius, nepamirškite tarp sausainių palikti tarpo. Įkaitinkite orkaitę iki 175°С temperatūros. Kepkite sausainius 15-20 min., kol kraštai gražiai paruduos.
Kulinaro patarimas. Avižiniai sausainiai bus gražesni, jei juos formuosite sausainių formele: padėkite formelę ant skardos, įkrėskite tešlos, paspauskite pirštais, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.
Greiti sausainiai
Kai neturiu daug laiko, bet labai noriu pasimėgauti kuo nors skanaus, kepu šiuos sausainius. Jo skonį galima keisti priklausomai nuo to, kokių produktų turite namuose. Eksperimentavau su džiovintais vaisiais, aguonomis, sezamo sėklomis ir kokoso drožlėmis. Šis receptas manęs nenuvylė kiekvieną kartą.
Patarimas : sausainių skonis priklauso nuo tešlos storio, todėl kuo ploniau kočiosite, tuo sausainiai bus traškesni. Receptas reikalauja augalinio aliejaus, bet galite jį pakeisti sviestu. Po minkymo turėtumėte gauti elastingą tešlą. Nustoja lipti prie rankų - pakanka maišyti. Įjunkite orkaitę. Įkaitinkite iki 180 laipsnių. Dabar reikia iškočioti tešlą. Galite kepti minkštą, tada sluoksnis turi būti 5 mm.
Ingredientai:
- Miltai: 200.00 g (150 gr. kvietinių ir 50 gr.
- Cukrus: 4.00 valg. š.
- Cinamonas: 0.25 arbat. š.
- Soda: 0.50 arbat. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.