pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greita 5 Dienų Dieta: Receptai Ir Patarimai

Šiais laikais daugelis ieško būdų, kaip greitai numesti svorio. Viena iš populiariausių - 5 dienų dieta. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą tokių dietų, įskaitant kefyro dietą ir laiptelių dietą, pateiksime receptų ir patarimų.

Kefyro Dieta: Greitas Būdas Pasijusti Lengviau

Kefyro dieta - tai 5 dienos su kefyru, kuria žavisi ir sveikuoliai, ir tie, kurie nori greito rezultato be ilgalaikių pasekmių.

Kodėl Verta Išbandyti Kefyro Dietą?

Kefyras - ne tik baltymų šaltinis, bet ir natūralus probiotikas, galintis daryti stebuklus žarnynui. Ieškant natūralių būdų sumažinti pūtimą ir pagerinti virškinimą, kefyro dieta gali būti puikus pasirinkimas.

Kaip Atrodo 5 Dienų Kefyro Dieta?

Štai pavyzdinis kefyro dietos planas:

  • Pusryčiai: stiklinė kefyro su šaukštu avižų arba linų sėmenų.
  • Pietūs: virtos arba troškintos daržovės be mėsos. Kefyras - kaip gėrimas.
  • Vakarienė: tik kefyras, apie 400-500 ml.
  • Užkandžiai: obuolys, agurkas arba kelios morkų juostelės. Jei norisi, dar truputis kefyro.

Be to, stengiamasi gerti daug vandens - apie 2 litrus per dieną. Kavos atsisakoma, bet išgeriama puodelis žolelių arbatos.

Kefyro Dietos Privalumai Ir Trūkumai

Privalumai:

  • Kefyras pašalina iš organizmo šlakus bei toksinus.
  • Suteikia sotumo jausmą.
  • Pagreitina medžiagų apykaitą.
  • Padeda pašalinti organizme susikaupusį vandenį ir druskas.
  • Subalansuoja kalcio kiekį.
  • Teigiamai veikia žarnyno mikroflorą.

Trūkumai:

  • Nustojus laikytis dietos ir neapribojus suvartojamo maisto kiekio, numesti kilogramai gali grįžti.
  • Nepatariama laikytis žmonėms, kurie skundžiasi padidėjusiu skrandžio rūgštingumu.

Užsienio Dietologės Komentaras

Londono klinikinė dietologė dr. Emily Harrow teigia: „Kefyras - tai vienas seniausių fermentuotų pieno produktų pasaulyje, ir daugelis žmonių jį nepelnytai pamiršta. Tinkamai vartojamas, jis gali prisidėti prie sveikos žarnyno mikrofloros, o tai tiesiogiai veikia ne tik virškinimą, bet ir imuninę sistemą bei odos būklę.“

Laiptelių Dieta: 5 Dienos Iki Tobulos Figūros

Laiptelių dietos metodika suteikia galimybę atsikratyti nuo 3 iki 8 kilogramų vos per 5 dienas. Kiekviena nauja diena - naujas dietos etapas.

Dietos Etapai - Laipteliai

  1. Valomasis etapas: Organizmo valymas.
  2. Atkuriamasis etapas: Tinkamos skrandžio ir žarnyno būklės užtikrinimas.
  3. Energijos suteikiantis etapas: Energijos atsargų papildymas.
  4. Statybinis etapas: Pagalba organizmui deginti riebalus, nepaliečiant raumenų masės.
  5. Riebalų deginimo etapas: Lieknėjimo proceso užbaigimas.

5 Dienų Trukmės Laiptelių Dietos Valgiaraštis

  1. 1 diena, valomasis etapas: Kilogramas obuolių, ne mažiau 1 litro vandens ir 6-8 aktyvintos anglies tabletės.
  2. 2 diena, atkuriamasis etapas: Litras neriebaus kefyro ir apie 600 gramų liesos varškės.
  3. 3 diena, energijos suteikiantis etapas: 2 šaukštai medaus, 300 gramų razinų, džiovintų vaisių kompotas be cukraus ir vanduo.
  4. 4 diena, statybinis etapas: 500 gramų paukštienos (kalakutiena, vištiena) su žalumynais.
  5. 5 diena, riebalų deginimo etapas: Šviežių vaisių ir daržovių tiek, kiek norite, ir apie 200 gramų vandenyje virtų avižinių dribsnių.

Kiti 5 Dienų Dietos Variantai

Štai dar keli 5 dienų dietos pavyzdžiai:

5 Dienų Dieta (1 variantas)

  1. 1 diena: 1 stiklinė virtų ryžių
  2. 2 diena: 6 virtos bulvės
  3. 3 diena: 1,5 kg obuolių
  4. 4 diena: 1 kg pusriebės varškės
  5. 5 diena: sultys

Visas dienos porcijas padalinkite į tris dalis: pusryčius, pietus ir vakarienę. Visas dienas be jokių apribojimų gerkite mineralinį vandenį, arbatą (be cukraus).

5 Dienų Dieta (2 variantas)

  • 7:00 - arbata be cukraus.
  • 9:00 - salotos iš dviejų vidutinio dydžio morkų su augaliniu aliejumi.
  • 11:00 - 200 g virtos jautienos arba vištienos.
  • 13:00 - obuolys.
  • 15:00 - kiaušinis.
  • 17:00 - obuolys.
  • 19:00 - 10 vnt. džiovintų slyvų.
  • 21:00 - stiklinė kefyro.

Receptai Įvairioms Dietoms

Lęšių Sriuba

Ingredientai:

  • Lęšiai
  • Česnako skiltelės
  • Svogūnas
  • Imbierų šaknis
  • Cinamonų lazdelė
  • Gvazdikėlis
  • Pipiras
  • Kardamonas
  • Ciberžolė
  • Laurų lapai
  • Aitrioji paprika
  • Plakta grietinėlė
  • Kepiniai kmynai
  • Aliejus
  • Druska

Gaminimas:

  1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite.
  2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną, ciberžoles, laurų lapus, smulkintus česnakus, imbierus, aitriąją papriką ir apie 10 min. pavirkite. Tada cinamonų lazdelę ir laurų lapus išgriebkite, į sultinį supilkite lęšius ir dar 15 min. pavirkite.
  3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus krėskite po šaukštą plaktos grietinėlės ir kepintų kmynų.

Moliūgų Ir Ryžių Blynai

Ingredientai:

  • Moliūgų sėklos
  • Moliūgas
  • Ryžiai

Gaminimas:

  1. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu).
  2. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.

Vištiena Su Daržovėmis Ir Kuskusu

Ingredientai:

  • Kuskusas
  • Vištiena
  • Paprikos
  • Kalendros
  • Karis
  • Morkos
  • Svogūnai
  • Cukinija
  • Moliūgas

Gaminimas:

  1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais.
  2. Daržoves ir vištieną supjaustykite kubeliais. Aliejuje apkepkite morkas su likusiais svogūnais ir paprika. Po to sudėkite smulkintą vištą, papriką, cukiniją, moliūgą.

Lašiša Su Česnakais Ir Citrinomis

Ingredientai:

  • Lašišos filė
  • Česnakai
  • Citrina
  • Svogūnai
  • Krapai
  • Alyvuogių aliejus
  • Žuvies prieskoniai
  • Citrinpipiriai

Gaminimas:

  1. Lašišos filė supjaustykite gabaliukais. Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų.
  2. Tuomet sudėkite žuvies gabaliukus į skardą, išklotą kepimo folija. Ant kiekvieno gabaliuko dėkite supjaustytų česnakų ir labai plonų citrinų griežinėlių.
  3. Berkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir krapus. Galiausiai viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Uždenkite viršų kepimo folija ir kepkite apie 20 minučių.

Svarbu Atsiminti

Prieš pradedant bet kokią dietą, svarbu pasikonsultuoti su gydytoju ar dietologu, kad įsitikintumėte, jog ji jums tinka ir nepakenks jūsų sveikatai.