pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai blynai su grikių miltais: receptas ir įkvėpimai

Na koks gi savaitgalio rytas be lėkštės blynų? Kad ir kiek metų juos valgyčiau, nepamenu, kad būtų pabodę… Visokiomis formomis, visokiomis aplinkybėmis, visokiu oru, ir visais sezonais… Tačiau vasaros savaitgaliai ir blynai yra neatskiriamas duetas.

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip pasigaminti skanius ir sveikus lietinius blynus su grikių miltais. Šie blynai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie netoleruoja glitimo arba jo vengia.

Grikių miltų ypatumai

Grikių miltai yra rupūs ir juose nėra glitimo, todėl vien iš grikių neišsikepsite nei pyrago, nei lietinių. Kepdami lietinius, grikių miltus maišykite su speltų miltais. Siūlau grikių miltus „Malsena“ lygiomis dalimis maišyti su senųjų kviečių - speltų - miltais, nes vien iš visų grūdo dalių grikių miltų nieko neiškepsite.

Beata teigia, kad iš grikių miltų sėkmingai galima iškepti blynus, net iš vienų. Tiesiog reikia naudoti žalius, nekepintus grikius, ir juos pati susimala.

Pagrindinis receptas

Šie lietiniai niekuo nenusileidžia klasikiniams kvietinių miltų lietiniams, sakyčiau, net juos lenkia rupesne tekstūra ir sodresniu skoniu. Puikiai tiks tiek saldiems, tiek sūriems įdarams.

Ingredientai:

  • Visų grūdo dalių grikių ir speltų miltai „Malsena“
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Druska
  • Aliejus
  • Pienas
  • Vanduo

Paruošimas:

  1. Sumaišome visų grūdo dalių grikių ir speltų miltus „Malsena“, kiaušinius atskirai išplakame su cukrumi, druska, aliejumi ir pienu.
  2. Į gautą masę vis pamaišydami supilame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
  3. Tada po truputį pilame vandenį, kol gausime skystą tešlą.
  4. Tešlą paliekame pastovėti dešimt minučių, geriausia - pusvalandį.

Lietiniai blynai iš avižų pieno ir grikių

Tokie skanūs, kad galima ir vienus, be priedų gardžiai valgyti! Išbandykite, lengvai pagaminsite, patiks visai šeimai.

Ingredientai:

  • 200 g neskrudintų grikių
  • 250 ml avižų pieno
  • 1 a.š. cukraus, nebūtina
  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas:

  1. Iš vakaro užmerkiame neskrudintus grikius.
  2. Ryte vandenį nupilame, įpilame pieno (jo reikia tiek, kad tešla būtų pakankamai skysta, tad atitinkamai reguliuokite kiekį), dedame druskos, cukraus (nebūtina).
  3. Dedame šaukštą alyvuogių aliejaus ir sumalame maisto smulkintuvu.
  4. Kepame gerai įkaitintoje, nelimpančioje keptuvėje ant vidutinės kaitros.

Grikių miltų lietiniai su varškės ir maskarponės kremu

Jeigu norite pusryčiauti prabangiau, tai šis receptas yra kaip tik tai, ko norite.

Ingredientai:

  • 100 g kvietinių miltų
  • 200 g grikių miltų
  • 250 ml pieno
  • 50 ml vandens
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 150 g aviečių
  • 250 g maskarponės
  • 100 g tepamo ožkų sūrio
  • Žiupsnelio druskos

Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišykite sviestą su pienu, vandeniu ir kiaušiniais.
  2. Suberkite persijotus miltus, cukrų ir druską.
  3. Viską gerai išplakite ir palikite bent pusvalandžiui tešlą pastovėti.
  4. Liekite tešlą į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite plonus blynelius.
  5. Paruoškite kremą: maskarponę sutrinkite su ožkų sūriu ir keliomis uogomis.
  6. Skanaus!

Blynai be glitimo ir be pridėtinio rafinuoto cukraus

Blynai be glitimo ir be pridėtinio rafinuoto cukraus, minkšti, purūs ir lengvi. Idealiems vasaros pusryčiams, kai aplink kalnai uogų ir vaisių. Tik gamindami būtinai leiskite užmaišytai tešlai pabrinkti bent pusvalandį.

Ingredientai:

  • Grikių miltai
  • Migdolų miltai
  • Bananai
  • Kiaušiniai
  • Kefyras
  • Vanilė
  • Medus
  • Kokosų aliejus

Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišykite grikių ir migdolų miltus.
  2. Į blenderio indą sudėkite bananą, kiaušinį, kefyrą, vanilę, medų ir kokosų aliejų. Suplakite.
  3. Tada suberkite sausus ingredientus ir dar plakite, kol masė bus vienalytė ir glotni.
  4. Keptuvėje nepridegančiu dugnu įkaitinkite šaukštelį kokosų aliejaus ir suformuokite blynelius iš maždaug 2 šaukštų tešlos.
  5. Leiskite jiems kepti apie 2 minutes, tik tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės.
  6. Patiekite su sezono uogomis, galite pašlakstyti medumi arba klevų sirupu.

Viso grūdo „Spelta“ ir grikių miltų lietiniai blynai

Viso grūdo „Spelta“ ir grikių miltų lietiniai blynai - sveikas pasirinkimas šiandienai.

Ingredientai:

  • Speltų miltai
  • Grikių miltai
  • Pienas
  • Kiaušiniai

Paruošimas:

  1. Paimkite dubenį ir gerai sumaišykite speltų ir grikių miltus.
  2. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite arba išsukite elektriniu maišytuvu.
  3. Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę.
  4. Blynų tešlą į keptuvę pilkite, naudodamiesi samteliu.
  5. Vos iškepusius blynus iškart sulankstykite.

Įdaras

Man pačiai jie skaniausi su šiek tiek pakepintu morkų, cukinijų ir porų įdaru. Į lietinius dedame porą šaukštų įdaro, susukame ir dar iš abiejų pusių pakepame keptuvėje.

Morkų, cukinijų ir porų įdaras:

  • Morkas nuskutame, sutarkuojame šiaudeliais.
  • Porą supjaustome ir suverčiame į įkaitusią keptuvę su aliejumi, suberiame ir kmynus.
  • Kelias minutes pakaitiname, sudedame tarkuotas morkas.

Blynelius sukite taip: pirmiausia, sudėkite iškeptus šparagų daigus, tuomet keptus kiaušinių trupinius ir užbaikite su pjaustyto ožkos sūrio gabaliukais. Šparagų stiebus pakepinkite alyvuogių aliejuje, pabarstę druska ir pipirais.

Būtų įdomu sužinoti, kokie jūsų mėgstamiausi blynai? Mano vaikystės blynai labiau panašėjo į saldų omletą, nes į tešlą mama nepagailėdavo naminių kiaušinių, o miltų ten buvo gal vienas-du šaukštai… Iškepti per visą keptuvę, jie išsipūsdavo, o atsidūrę lėkštėje iškart subliūkšdavo. Bet skonis visada buvo vienodai nuostabus. Kas rytą tokius galėjau valgyti, ir jie nepabodo.