pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Suktinukai: Receptai ir Idėjos

Kiaulienos suktinukai - tai puikus patiekalas, tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam šeimos vakarui. Ši nebrangi ir lengvai paruošiama kiaulienos dalis gali virsti ne tik sultingais šašlykais - bet ir labai universaliais suktinukais su šviežiomis traškiomis daržovėmis. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus.

Kiaulienos Suktinukai su Feta Sūriu

Kiaulienos suktinukai su feta sūriu - tai elegantiškų pietų ar vakarienės pagrindinis patiekalas, kuris sužavės jūsų šeimą ir svečius savo subtiliu skoniu ir nepriekaištinga išvaizda. Šis receptas jungia švelnios kiaulienos išpjovos minkštumą su sūraus fetos sūrio charakteriu, sukurdamas harmoningą skonių derinį, kuris ilgai išliks atmintyje. Kiaulienos išpjova, būdama liesa mėsos dalis, puikiai sugeria prieskonius ir išlieka sultinga kepimo metu, o fetos sūris suteikia malonų kreminį akcentą kiekviename kąsnyje.

Šis receptas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas atrodo taip, lyg būtų pagamintas profesionalaus šefo rankomis. Norėdami, kad suktinukai būtų dar minkštesni, rekomenduojama mėsą „pamušti" iki plonesnių kepsnelių. Smeigtukai padės suktinukams išlaikyti formą, o jei naudosite medinius smeigtukus, patartina juos prieš tai mirkyti vandenyje - taip jie bus stabilesni kepant orkaitėje. Kepimo indą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi, kad suktinukai nepriliptų ir būtų lengviau valyti. Prieš pjaustydami mėsą, ją geriau 10 minučių palaikyti šaldytuve - taip bus lengviau supjaustyti plonais vienodo storio gabalėliais. Baigus kepti, suktinukus rekomenduojama palikti pastovėti apie 5 minutes, kad skoniai geriau pasiskirstytų.

Kiaulienos Sprandinės Suktinukai su Daržovėmis

Kulinarijos šefės Jolitos Tamoševičienės siūlomi kiaulienos suktinukai su daržovėmis bus tikras gardėsis, kurį lengvai iškepsite ir ant grotelių, ir orkaitėje. Juos ruošite tikrai dar ne kartą, nes jie tiesiog skanūs - sultinga ir minkšta kiauliena puikiai dera su traškiomis daržovėmis. Didelis šio recepto privalumas ir tai, kad šie kiaulienos suktinukai vargu ar gali nusibosti. Naudokite vis kitas daržoves - pavyzdžiui, dar išnaudokite besitęsianti smidrų sezoną. Aštrumo suteikite su keliais griežinėliais aitriosios paprikos ar geltonąjį svogūną pakeiskite raudonuoju. Leiskite fantazijai pasireikšti ir su padažu - galite kiaulieną pamarinuoti, pavyzdžiui, meduje su garstyčiomis. Bus labai skanu ir prieš vyniojant daržoves mėsą patepti pesto padažu - tuomet iš išorės teliks mėsą apšlakstyti aliejumi, kepant tepti marinatu nebereikės. Viskas priklauso nuo jūsų noro ir turimų produktų - o kulinariniai keliai čia begaliniai.

Receptas: Spalvingi Kiaulienos Suktinukai su Daržovėmis

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės:

  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • 1 šaukšto kečupo
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 geltonosios paprikos
  • 1 didelės morkos
  • 1 svogūno
  • 1 cukinijos
  • Druskos, pipirų, šviežių petražolių

Gaminame:

  1. Supjaustykite kiaulienos sprandinę į 8 plonas riekeles. Kiekvieną iš jų išmuškite mėsos muštuku. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Paprikas, morką, cukinijas supjaustykite siauromis juostelėmis, o svogūną - žiedais.
  3. Ant kiekvienos sprandinės riekelės uždėkite daržovių porciją, susukite į tvirtą ritinėlį. Jei norite, sutvirtinkite prieš tai vandenyje pamirkytais dantų krapštukais.
  4. Sumaišykite aliejų, sojų padažą ir kečupą.
  5. Jei kepate ant grilio: suktinukus padėkite ant įkaitinto grilio, kepkite 15-20 minučių, kartą apverčiant ir dažnai patepant marinatu.
  6. Jei kepate orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Sudėkite suktinukus ant grotelių, po jais padėkite kepimo skardą su vandeniu. Aptepkite suktinukus marinatu ir kepkite 20 minučių, per tą laiką dar du kartus papildomai patepant marinatu.
  7. Prieš patiekiant išimkite dantų krapštukus. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su šviežiomis salotomis.

Kiaulienos Sprandinės Suktinukai su Mėsos Įdaru ir Daržovėmis

Dažniausiai suktinukai sutvirtinami mediniu iešmeliu arba siūlu, pirmiausiai apkepami keptuvėje, o vėliau troškinami ant lėtos ugnies. Zrazai paplitę Lietuvoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje. Labai nustebau sužinojusi faktą, kad galimai šis patiekalas į lietuvių virtuves atkeliavo iš Italijos, pačios kunigaikštienės Bonos Sforcos iniciatyva. Taigi, nutariau šeimai pietums pagaminti kiaulienos sprandinės suktinukus su mėsos įdaru ir daržovėmis.

Receptas: Kiaulienos Sprandinės Suktinukai su Įdaru

Pagaminsite 14 suktinukų.

Užtruksite apie 1 val.

Reikės:

Suktinukams:

  • 700 g kiaulienos sprandinės
  • 700 g maišytos smulkintos kiaulienos 50 proc. ir jautienos 50 proc.
  • 2 didelių morkų
  • 2 didelių svogūnų
  • Druskos pagal skonį
  • 2 a. š. juodųjų pipirų
  • 1 a. š. česnako granulių
  • 2 lauro lapų
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. maltos mėsos prieskonių (mėgiamų)
  • Miltų, apvolioti suktinukams
  • Aliejaus, kepimui
  • 500 ml sultinio
  • 1 v. š. grietinės
  • 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, svogūnų laiškų

Baravykų padažui:

  • 2 saujelių džiovintų baravykų
  • 1 svogūno
  • 1 v. š. sviesto
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio baltųjų pipirų
  • Žiupsnis malto muskato
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 a. š. kukurūzų miltų

Gaminame suktinukus:

  1. Kiaulienos sprandinę supjaustome riekelėmis, išmušame virtuviniu plaktuku. Pabarstome druska, pipirais, česnako granulėmis.
  2. Į smulkintą kiaulieną ir jautieną mušame kiaušinį, beriame žiupsnį druskos, pipirų, maltos mėsos prieskonių. Masę gerai išmaišome.
  3. Daržoves nulupame, nuplauname. Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkintas daržoves, pabarstome druska, pipirais ir pakepiname, kol šios suminkštės.
  4. Imame sprandinės gabalėlį, plonu sluoksniu ant viršaus paskleidžiame smulkintą kiaulienos ir jautienos masę. Šaukšteliu ant viršaus dedame kepintų daržovių (šiek tiek daržovių pasiliekame troškinimui).
  5. Susukame suktinukus į ritinėlį. Rekomenduočiau persmeigti mediniais iešmeliais, kad kepant suktinukai neišsilankstytų ir neiširtų.
  6. Suktinukus apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol šie gražiai apskrus.
  7. Suktinukus sudedame į puodą. Beriame po žiupsnį druskos ir pipirų, lauro lapų. Sudedame kepintų daržovių likutį. Užpilame sultiniu. Troškiname apie 35 min. Pabaigoje įmaišome šaukštą grietinės. Pabarstome smulkintais žalumynais.

Gaminame džiovintų baravykų padažą:

  1. Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti apie 30 min.
  2. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame svogūno gabalėlius, pakepiname, keletą minučių.
  3. Sudedame baravykus, pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu. Po kelių minučių į keptuvę supilame grietinėlėje išmaišytus kukurūzų miltus.

Kiti Kiaulienos Suktinukų Receptai ir Įdarai

Įdarui galite naudoti įvairius ingredientus, pavyzdžiui:

  • Saulėje džiovintus pomidorus
  • Špinatus
  • Sūrį (parmezaną, fetą, mocarelą)

Taip pat galite eksperimentuoti su padažais ir marinatais, kad suteiktumėte suktinukams dar daugiau skonio.

Receptas: Kiaulienos Suktinukai su Šonine ir Daržovėmis

Reikės:

  • Apie 1,5 kg kiaulienos nugarinės (10-11 suktinukų)
  • Druskos
  • Maltų pipirų
  • Miltų apvoliojimui

Įdarui:

  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 100 g smulkinto parmezano
  • Žiupsnis cukraus ir druskos

Padažui ir troškinimui:

  • 1v.š. riebios grietinės
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • 1v.š. miltų
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Saujelė krapų
  • Lauro lapų
  • Universalaus prieskonių mišinio
  • Žiupsnis cukraus

Gaminimas:

  1. Nugarinę nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 1 cm storio riekelėmis. Ant lentelės tiesiame maistinę plėvelę ir plonai išmušame.
  2. Barstome druska, pipirais.
  3. Nuvalome ir susmulkiname daržoves įdarui. Svogūną supjaustome, o morkas sutarkuojame. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepiname morkas su svogūnais. Pomidorų padažą, cukrų, druską ir česnaką dedame ant galo. Parmezaną dėsime vėliau.
  4. Ant išmušto nugarinės griežinėlio dedame įdaro, barstome parmezanu, šonus užlenkiame kaip vokelį ir susukame. Sutvirtiname mediniu smeigtuku, kad neiširtų.
  5. Suktinukus apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje iš visų pusių kol gražiai apskrus. Apkepintus suktinukus dedame į puodą ir įpilame truputį vandens. Vandens tiek, kad vos apsemtų suktinukus. Dedame tarkuotą morką, smulkintą svogūną, lauro lapus, galite pabarstyti universaliu prieskonių mišiniu. Pabaigoje dėkite česnaką ir krapus. Troškiname apie 40 min.