Šiandien jums pasakysime, kaip paruošiamas neįtikėtinai gražus ir kvapnus obuolių pyragas „Rožės“. Desertas, kuris papuoš bet kurį šventinį stalą. Jei ieškote vietnamietiško deserto, geriau nei šios lengvai pagaminamos ir įspūdingai atrodančios obuolių rožės nerasite.
Obuolių Rožės
Ingredientai:
- Sluoksniuota tešla
- Obuoliai
- Abrikosų džemas
- Žaliosios citrinos sultys
Gaminimo eiga:
- Perpjaukite žaliąją citriną per pusę ir išspauskite sultis. Į nedidelį prikaistuvį įpilkite šiek tiek vandens, supilkite žaliosios citrinos sultis ir užvirinkite.
- Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite šerdis. Obuolių puseles skersai supjaustykite 2 mm storio riekelėmis.
- Jas maždaug 30 sek. pavirkite vandens ir žaliosios citrinos sulčių mišinyje.
- Perpjaukite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą per pusę ir gautas puseles sudėkite išilgai, kad išeitų viena pailga tešlos juosta. Persidengiančius tešlos lakštų galus sulipinkite.
- Aptepkite tešlą abrikosų džemu.
- Maždaug 10 obuolio riekelių išdėliokite ant sluoksniuotos tešlos juostos taip, kad persidengtų. Dėliokite taip, kad obuolio riekelės kyšotų maždaug 1 cm virš tešlos.
- Užlenkite maždaug 1 cm tešlos ant obuolio riekelių ir susukite tešlą taip, kad išeitų rožės žiedo formos pyragaitis.
- Įdėkite rožę į apvalią aliumininę kepimo formą (6-7 cm skersmens) arba į keksiukų kepimo formą.
- Išdėliokite kepimo formas su obuolių rožėmis ant kepimo akmens.
- Išimkite kepimo formas iš EGG kepsninės ir palikite pravėsti.
Klasikinis Obuolių Pyragas
Dar vienas sodrus, drėgnas, gražus ir lengvai pagaminamas obuolių pyrago receptas.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 100 ml aliejaus
- 160 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2-3 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
- 6-7 obuoliai
- 200-250 g aviečių
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Išklokite kepimo popieriumi 22 cm skersmens formą.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Įberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, gerai išmaišykite.
- Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite su citrinos sultimis.
- Dalį obuolių sumaišykite su tešla, taip pat suberkite avietes. Sukrėskite tešlą į formą. Viršuje dėliokite raštus iš obuolių skiltelių.
- Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Skanaus!
Obuolių Pyragas "Rožės" su Plikytu Kremu
Pagrindas:
- Minkštas sviestas
- Miltelinis cukrus
- Vanilinis cukrus
- Kiaušinis
- Malti migdolai
- Miltai
Kremas:
- Krakmolas
- Cukrus
- Vanilinis cukrus
- Tryniai
- Pienas
- Grietinėlė
- „Karvutės“ saldainiai
Papuošimui:
- Obuoliai
- Citrinų sultys
- Miltelinis cukrus
Gaminimo eiga:
- Gaminame pagrindą: Minkštą sviestą ištriname su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį, suberiame maltus migdolus, miltus ir tešlą gerai išminkome. Tešla labai minkšta, todėl jei minkysite rankomis, įberkite dar šiek tiek miltų. Išminkytą tešlą vis pabarstydami miltais sudedame į 22-24 cm skersmens formą ir rankomis suformuojame vienodo storio pagrindą.
- Gaminame kremą: Krakmolą sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Rankine šluotele įmaišome trynius ir įpilame šiek tiek pieno ir grietinėlės mišinio. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, ir supilame likusį pieno ir grietinėlės mišinį. Nuolat maišydami pakaitiname. Suberiame sutrupintus „Karvutės“ saldainius. Kaitiname, kol kremas sutirštėja, o saldainiai ištirpsta.
- Kol kremas vėsta, atšalusią tešlą formoje subadome šakute ir pridengiame kepimo popieriumi. Užberiame žirnių ar pupelių ir lengvai paspaudžiame, kad kepant tešlos kraštai kuo mažiau pasislinktų žemyn. Išimtą iš orkaitės pagrindą gerai ataušiname.
- Nuo švariai nuplautų obuolių bulvių skustuku nuskutame įvairaus ilgio ir pločio juostelių, užgriebdami dalį žievelės. Pradėdami nuo vidurio, įvairiai sukdami ir kaišiodami obuolių atplaišas, formuojame rožių žiedlapius ir „sodiname“ juos į plikytą kremą. Vis palaistome citrinos sultimis, kad obuoliai mažiau ruduotų.
- Iškepusio ir pravėsusio pyrago paviršių pabarstome milteliniu cukrumi.
Obuolių Pyragas su Vynu ir Amaretti
Receptas iš Paola Bacchia knygos „Istria”. Į pyrago tešlą įmaišoma pusė stiklinės balto vyno, obuoliai pašlakstomi brendžiu ir pabarstomi amaretti sausainiais…
Ingredientai:
- Obuoliai
- Amaretti sausainiai
- Baltas vynas
- Brendis
- Vyšnių uogienė
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C.
- Iš visų nurodytų ingredientų sumaišykite tešlą. Eiga nėra labai svarbi, tiesiog sumaišykit iki vientisos konsistencijos.
- Į paruoštą kepimo formą supilkite pusę kiekio tešlos. Ant jos sudėliokite pusę kiekio obuolių skiltelių, jas kur ne kur pabarstykite puse kiekio sviesto gabaliukų. ant viršaus išbarstykite razinas ir rankomis sutrinkite amaretti sausainius (visiškai OK, jei liks didesnių gabalėlių, nesistenkit sutrinti iki trupinių).
- Tada sudėliokite likusias obuolių skilteles, pakaišiokite į tarpus likusio sviesto gabalėlius.
- Mažame indelyje sumaišykite džemą su brendžiu ir šia mase ištepkite obuolių sluoksnį.
- Pabaigoje supilkite likusią tešlą.
- Kepkite pyragą žemesnėje orkaitės dalyje apie 1 val 15 min., arba kol gražiai parus ir tešla bus pilnai iškepusi.
Obuolių Pyragas "Rožės" su Cinamonu ir Cukrumi
Ingredientai:
- Kvietiniai miltai
- Cukraus pudra
- Druska
- Sviestas
- Kiaušinis
- Kieti obuoliai
- Cinamonas
- Cukrus
- Citrinos sultys
- Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia turite paruošti obuolius. Geriausia naudoti kietus, kad kepimo metu jie geriau išlaikytų savo formą. Kruopščiai nuplaukite obuolius ir perpjaukite kiekvieną per pusę, pašalinkite sėklas.
- Sudėkite obuolių skilteles į patogų indą ir užpilkite cinamonu bei cukrumi ir supilkite pusės citrinos sultis. Taip pat nepamirškite apie pakelį vanilinio cukraus, jis suteiks pyragui subtilaus skonio. Švelniai sumaišykite obuolius, kad skiltelės nesulūžtų, ir atidėkite 3 valandoms.
- Norint paruošti tešlą, pirmiausia reikia išsijoti kvietinius miltus ir sumaišyti su cukraus pudra. Įberkite žiupsnelį druskos. Tada sumaišykite miltus su minkštu sviestu. Jis turėtų būti kambario temperatūros. Į miltų masę įmuškite vieną kiaušinį ir išminkykite elastingą tešlą. Jei tešla gaunasi labai lipni, įmaišykite dar šiek tiek persijotų miltų.
- Po pusvalandžio tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais išteptą kepimo formą. Iš tešlos suformuokite kraštus. Tešlą subadykite šakute, kad kepimo metu ji nepakiltų. Po to tešlą užtieskite kepimo popieriumi.
- Iš obuolių skiltelių suformuokite tvarkingas rožes. Apibarstykite jas bulvių krakmolu ir tolygiai išdėliokite ant apkeptos tešlos. Apipilkite išsiskyrusiomis sultimis iš dubens, kuriame mirko obuoliai, ir gausiai apibarstykite cinamonu.
- Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.