pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveiki Saldumynai Vaikams: Receptai Ir Idėjos

Saldumynai - neatsiejama vaikystės dalis. Tačiau šiuolaikiniai tėvai vis dažniau ieško sveikesnių alternatyvų, kurios ne tik patenkintų mažųjų smaližių norus, bet ir būtų draugiškos sveikatai. Per didelis cukraus vartojimas vaikams gali sukelti energijos svyravimus, sutrikdyti dėmesio koncentraciją, paveikti miegą ar net didinti nutukimo ir dantų ėduonies riziką.

Natūraliai saldūs, be pridėtinio cukraus - puikus pasirinkimas vaikams.

Sveiki Užkandžiai Ir Saldėsiai Vaikams: Receptai

Šiame straipsnyje rasite keletą puikių receptų, kaip pasigaminti sveikus ir skanius saldumynus savo vaikams. Šie receptai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai, nes juose naudojami tik natūralūs ingredientai.

1. Avižos su riešutų sviestu (sveikas desertas)

Avižos su riešutų sviestu - tai tikra pusryčių klasika, kurią gamintis jau, tikriausiai, bandė daugelis. Avižos su riešutų sviestu - tai puikus variantas pusryčiams, kuriam negalėsite atsispirti. Pusiau saldaus šokolado drožlės ir kreminis žemės riešutų sviestas šiam receptui suteikia autentišką šokolado ir žemės riešutų sviesto skonį.

Viskas, ko jums reikia yra avižos, proteinas ir migdolų pienas ir dar keletas smulkių ingredientų skonio pagerinimui užtikrinti, kad pagamintumėte sveiką maistą, paversiantį jūsų gerą rytą puikiu.

Recepto sportuojantiems maistinė vertė
  • Kalorijos: 574 kcal
  • Angliavandeniai: 50 g
  • Baltymai: 40 g
  • Riebalai: 24 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 10 min.
  • Porcijų kiekis: 1 porcija
Sveiko recepto ingredientai
  • ½ stiklinės avižų
  • 1 šaukštas proteino miltelių
  • ⅔ stiklinės nesaldinto vanilės skonio migdolų pieno
  • 1 šaukštas pusiau saldaus šokolado drožlių
  • 2 šaukštai natūralaus žemės riešutų sviesto
Sveikuoliško deserto paruošimas

Sumaišykite visus ingredientus stiklainyje ar kitokiame inde. Sandariai uždarykite ir palaikykite šaldytuve per naktį arba mažiausiai 4 valandas. Pridėkite norimus priedus ir mėgaukitės patiekalu, tiek šaltu, tiek karštu. Avižos su riešutų sviestu - tai tinkamas pusryčių variantas tiek savaitgalį, tiek įprastą darbo dieną.

2. Purūs varškėčiai (receptas sportuojantiems)

Purūs varškėčiai - ar iškart pagalvojote apie vaikystę? Siūlome sugrįžti į ją, nes tai naudingas ir skanus patiekalas! Varškė juk vienas iš valgomiausių produktų tarp sportuojančių, todėl siūlome ją suvartoti skaniai ir saldžiai.

Sveikuoliško deserto maistinė vertė
  • Kalorijos: 494 kcal
  • Angliavandeniai: 42 g
  • Baltymai: 30 g
  • Riebalai: 24 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 20 min.
  • Porcijų kiekis: 4 porcijos
Purių varškėčių ingredientai
  • 500 g pusriebės varškės
  • 1 kiaušinis
  • 3 sutarkuoti obuoliai (vidutinio dydžio) be odelės
  • 150 g kvietinių ar kitokių miltų
  • 3 šaukštai graikiško jogurto
  • 3 šaukštai stevios ar kitokio saldiklio
  • 1 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 3 šaukšteliai kokosų aliejaus (skirto kepimui)
  • 3 šaukštai graikiško jogurto
Sveiko patiekalo paruošimas

Visus ingredientus suminkome rankomis ir suformuojame apvalius paplotėlius. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame varškėčius apie 8 minutes, juos vis apverčiant. Įdėjus į keptuvę, paliekame tarpelius tarp varškėčių, nes jie kepant išsipūs. Serviruojame su graikišku jogurtu, džemu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, cinamonu… Įjunkite fantaziją!

Recepto ingredientų alternatyvos:

  • Galite pusriebę varškę keisti liesa, sutaupysite kalorijų, bet varškėčiai gausis sausesni.
  • Vietoje kvietinių miltų, galite dėti bet kokius kitus miltus, žinoma, atsargiai su riešutų miltus, juos reikia miksuoti su kvietiniais ar avižų miltais tam, kad varškėčiai suliptų.
  • Vietoje graikiško jogurto galite naudoti natūralų jogurtą ar kefyrą.
  • Vietoje stevios galite įdėti ir paprasto cukraus ar kito saldiklio. Taipogi papildomam saldumui gauti, įdėkite banano arba juo papuoškite jau paruoštus varškėčius.
  • Vietoje kokosų aliejaus galite naudoti ghee sviestą ar kitą mėgstamą aliejų kepimui.

3. Proteininiai blynai

Proteininiai blynai - tai visiems žmonėms, nesvarbu, sportuoja jie ar ne, atpažįstamas patiekalas. Kiekvienas esame girdėję apie baltyminius blynus, o turbūt daugelis ir ragavę. Tad dabar atėjo puiki proga išsiaiškinti šio patiekalo receptą ir pasigaminti patiems! Šie baltyminiai blynai savo vienoje porcijoje turi virš 20 gramų baltymų, tačiau tas yra įprasta. Kas neįprasta yra tai, kad šių proteininių blynų tešlos pagrindą, sudaro miltai be glitimo, kiaušinio baltymas ir proteino milteliai.

Šis tešlos pagrindas turi mažai angliavandenių.

Baltyminių blynų porcijos maistinė vertė
  • Kalorijos: 163 kcal
  • Angliavandeniai: 15 g
  • Baltymai: 22 g
  • Riebalai: 1 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min.
  • Porcijų kiekis: 2 porcijos
Ingredientai proteininiams blynams
  • 4 didelių kiaušinių baltymai
  • 1 šaukštas proteino
  • ½ stiklinės nesaldinto migdolų pieno
  • 1 šaukštas kokosų miltų
  • 1 stiklinė mėlynių
  • Muskato riešutai (pagal skonį)
Baltyminių blynų paruošimas

Įkaitinkite keptuvę. Gerai sumaišykite kiaušinius su migdolų pienu iki vientisos masės. Pridėkite proteino miltelius, miltus ir muskato riešutų. Maišykite kol tešla taps vientisa. Įdėkite uogas. Ištepkite keptuvę aliejumi. Supilkite į keptuvę tešlą, o suformavę blynelius, kepkite. Apverskite, kai pamatysite į viršų kylančius burbuliukus. Apkepkite proteino blynelius iš abiejų pusių.

Proteininiai blynai - tai skanioji klasika, tad pasigaminkite ir mėgaukitės!

4. Baltyminiai prancūziški skrebučiai

Baltyminiai prancūziški skrebučiai yra skirti tiems, kas nori paįvairinti savo racioną kažkuo ypatingu ir neįprastu. Proteininiai prancūziški skrebučiai yra universalus užkandis, todėl jam pagaminti gali būti naudojami vis kiti alternatyvūs produktai. Maišant ir derinant įvairius priedus, nuolat galėsite pasigaminti unikalų užkandį.

Sveikuoliško recepto porcijos maistinė vertė
  • Kalorijos: 443 kcal
  • Angliavandeniai: 44 g
  • Baltymai: 36 g
  • Riebalai: 14 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 25 min.
  • Porcijų kiekis: 1 porcija
Recepto sportuojantiems ingredientai
  • 1 šaukštas proteino miltelių
  • ½ stiklinės kiaušinio baltymų
  • 1 šaukštas cinamono
  • 3 riekės kvietinės duonos
Sveiko patiekalo paruošimas

Dideliame dubenyje sumaišykite proteino miltelius ir kiaušinių baltymus. Pridėkite cinamoną ir gerai sumaišykite. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies. Keptuvei įkaitus, pamirkykite abi duonos riekės puses mišinyje ir padėkite kepti. Kepkite kol susidarys traškus sluoksnis, t. y. kiekvieną pusę kepkite po 1-2 minutes. Patiekite iškart su jūsų pasirinktais priedais.

5. Kakaviniai rutuliukai (sveikas desertas)

Kakaviniai rutuliukai skirti visiems žmonėms, kurie ieško tobulo skonio užkandžių savo aktyviam ir intensyviam gyvenimo būdui. Taip pat ir tiems, kurie nori pasimėgauti saldumynu, tačiau nenori pakenkti savo figūrai. Tuomet šie kakavos ir cinamono baltyminiai užkandžiai skirti būtent jums, tereikės juos pasigaminti.

Sveikuoliško deserto maistinė vertė
  • Kalorijos: 298 kcal
  • Angliavandeniai: 29 g
  • Baltymai: 16 g
  • Riebalai: 13 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 30 min.
  • Porcijų kiekis: 6 porcijos
Sveikuoliško recepto ingredientai
  • 2 šaukštai proteino miltelių
  • 1 stiklinė avižų
  • 1 žiupsnelis cinamono
  • ¼ stiklinės nesaldintų kakavos miltelių
  • ½ stiklinės žemės riešutų sviesto
  • ¼ stiklinės medaus
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto
Deserto paruošimas

Į didelį dubenį supilkite proteino miltelius, avižas, cinamoną ir kakavos miltelius bei lengvai išmaišykite. Į mišinį supilkite žemės riešutų sviestą, medų ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite rankomis. Iš mišinio suformuokite kamuoliukus ir sudėkite juos ant lėkštės ar padėklo. Prieš patiekdami, kamuoliukus 20-30 minučių palaikykite šaldytuve.

6. Sveikuoliškas tinginys

Sveikuoliškas tinginys - tai sveikesnė ir ne ką mažiau skanesnė įprasto tinginio alternatyva. Tikrai atsiras žmonių, kuriems ši baltyminė deserto versija bus netgi skanesnė už originalą!

Sveikuoliško tinginio porcijos maistinė vertė
  • Kalorijos: 110 kcal
  • Angliavandeniai: 5 g
  • Baltymai: 4 g
  • Riebalai: 8 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+2 val. laikyti šaldytuve)
  • Porcijų kiekis: 10 porcijų
Ingredientai sveikuoliškam tinginiui
  • 200 g becukrių sausainių
  • 2 šaukštai riešutų sviesto
  • 3 šaukštai nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 3 šaukštai graikiško jogurto
  • 30 g proteino miltelių (receptui geriausiai tiktų šokolado skonio)
  • ½ šaukšto kakavos
  • 1 šaukštas kokoso drožlių
  • saldiklis
Sveiko tinginio paruošimas

Dubenyje ištirpiname kokosų aliejų. Į kokoso aliejaus masę sudedame sulaužytus ar sutrintus sausainius ir viską išmaišome. Į gautą masę sudedame likusius ingredientus, t. y. riešutų sviestą, graikišką jogurtą, proteino miltelius, kakavą, kokoso drožles bei saldiklį ir viską gerai sumaišome. Konsistencija turi būti nei per skysta, nei per tiršta. Geriausia, kad gauto masės klampumas būtų panašiai toks, kaip ir tikrojo tinginio. Gautą masę perkeliame į plastikinį maišelį ir suformuojame tinginio formą. Įdedame maišelį su tinginio mase į šaldytuvą ir palaikome ten apie 2 val., kad sustingtų. Geriausia būtų palikti gaminį šaldytuve per naktį, kad jis pilnai sustingtų.

Sveiko recepto ingredientų alternatyvos:

  • Vietoje graikiško jogurto galima naudoti įprastą jogurtą arba varškę.
  • Konsistencijai reguliuoti, galite keisti visų ingredientų proporcijas. Saldikliai ar skonio lašeliai nėra būtini. Vietoje jų galite pridėti riešutų ar džiovintų vaisių.
  • Vietoje becukrių sausainių galite naudoti įprastus sausainius.

Sveikuoliškas tinginys jau paruoštas ir laukia tavęs. Jeigu šis receptas patiko, pasidalink juo su draugais ir tegul šį sveikuoliško tinginio manija sklinda kuo plačiau!

7. Naminiai batonėliai (sveikuoliškas desertas)

Šie naminiai batonėliai pagaminami greitai, tačiau vienintelis trūkumas yra tas, kad reikės laukti, kol jie pagaliau sustings. Atkreipkite dėmesį, kad batonėliai turi daug gerųjų riebalų, kurie yra gaunami iš riešutų. Tad naminiai batonėliai yra gana kaloringi. Tačiau kaip ir visais kitais atvejai, kas per daug, tas nesveika, tad nereikėtų persistengti skanaujant šio recepto rezultatu!

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai
  • Kalorijos: 221 kcal
  • Angliavandeniai: 4 g
  • Baltymai: 11 g
  • Riebalai: 17 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+2 val. laikyti šaldytuve)
  • Porcijų kiekis: 9 porcijos
Ingredientai naminiams batonėliams
  • 100 g migdolų miltų
  • 50 g proteino miltelių (receptui geriausiai tiktų šokolado skonio)
  • 20 g tirpinto kokosų aliejaus
  • 50 g migdolų pieno
  • 120 g riešutų sviesto
  • 35 g juodo šokolado
  • saldiklis
Sveiko patiekalo paruošimas

Sumaišome miltus su proteino milteliais. Įmaišome riešutų sviestą, aliejų bei migdolų pieną ir viską gerai sumaišome. Turi gautis lipni masė. Įmaišome šokoladą, kurį arba tarkuojame arba supjaustome gabaliukais, dedame saldiklį. Įdedame po truputį masės ant kepimo popieriaus. Prieš tai ją galite pabarstyti migdolų miltais, kad mažiau priliptų. Suformuojame batonėlius ir dedame 2 val. laiko į šaldytuvą.

Recepto ingredientų alternatyvos:

  • Galite migdolų miltus keisti kokosų miltais arba šias dvi miltų rūšys pamaišyti.
  • Didesniam saldumui išgauti, galite dėti ne saldiklį, o medų, klevų sirupą arba trintas datules.
  • Papildomam traškumui ir skoniui išgauti, galite įdėti džiovintų vaisių, sėklų, o vietoje migdolų pieno gali puikiai tikti ir paprastas vanduo.

Naminiai batonėliai jau pagaminti. Skanaus!

8. Bananiniai sausainiai

Bananiniai sausainiai - tai idėja jūsų sveikesniam saldumynų stalui. Šie sausainiai yra be glitimo, be laktozės, be pridėtinio cukraus ir be kiaušinių, o jų skonis itin gardus! Kviečiame išbandyti patiems ir įsitikinti, kad sveika gyvensena gali mus aprūpinti ne tik sveiku, maistingu, bet ir labai skaniu desertu!

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai
  • Kalorijos: 250 kcal
  • Angliavandeniai: 9 g
  • Baltymai: 7 g
  • Riebalai: 20 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+10 min. kepti orkaitėje)
  • Porcijų kiekis: 12 porcijų
Ingredientai bananiniams sausainiams
  • 2 labai prinokę bananai (su juodais taškeliais)
  • pusė stiklinės riešutų sviesto
  • 1 stiklinė migdolų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 žiupsnelis druskos
  • sauja smulkintų graikinių riešutų
  • sauja kokoso drožlių
  • sauja gabalėliais smulkinto juodojo šokolado
Paruošimas

Bananus susmulkiname su šakute ar blenderiu ir sumaišome su riešutų sviestu, kol gausis vientisa masė. Dideliame dubenyje dedame migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską bendrai išmaišome su bananų ir riešutų sviesto mase. Suberiame likusius produktus, t. y. kokoso drožles ir smulkintojo juodojo šokolado gabalėlius. Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos dedame po šaukštą masės. Viduryje spaudžiame po banano griežinėlį ar riešutą. Apie 20 min. kepame 180 o C temperatūroje.

Ingredientų alternatyvos:

  • Papildomai dar galite įdėti džiovintų vaisių (pavyzdžiui, razinų), truputį vanilės.
  • Vietoje migdolų miltų galite rinktis bet kokius kitus miltus, tačiau geriausiam skoniui pasiekti, rekomenduojame rinktis būtent riešutų miltus.
  • Recepte naudojami graikiniai riešutai, tačiau jūs galite eksperimentuoti su kitais savo mėgstamais riešutais, pvz. anakardžiais, migdolais.
  • Kokosų drožlės kaip ir cinamonas ar juodas šokoladas, nėra būtinas ingredientas, bet tai prideda papildomų skonio natų.

Bananiniai sausainiai jau paruošti. Juos mėgautis galite su bet kokiu gėrimu, pvz. kava ar arbata. Šių sausainių atsiskleidžiantis skonis ir gardumas tikrai nepaliks abejingų. O svarbiausia yra tai, kad šiais neįprastais sausainiais mėgautis galite be jokio sąžinės graužimo ar abejonių.

9. Chia pudingas

Chia pudingas - tai skystas desertas iš chia (čija) sėklų, kuris primena jogurtą. Šis skanus gėrimas idealiai tinka pusryčiams arba tuomet, kai norisi nenuodėmingai saldaus deserto. Chia sėklos turi daug skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jas vartojant apsisaugosite nuo širdies ligų ir diabeto, pagerinsite virškinimą. Tad šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas!

Porcijos chia pudingo maistinė vertė
  • Kalorijos: 435 kcal
  • Angliavandeniai: 28 g
  • Baltymai: 7 g
  • Riebalai: 35 g
  • Pagaminimo trukmė: apie 5 min. (+2 val. laikyti šaldytuve)
  • Porcijų kiekis: 2 porcijos
Ingredientai chia pudingui
  • 3 šaukštai chia sėklų
  • 1 šaukštas kokoso drožlių
  • 200 ml augalinio pieno
  • 100 g mėgstamų vaisiai
Chia pudingo paruošimas

Užpilkite chia sėklas augaliniu arba įprastu pienu ir palikite 2 val. arba visai nakčiai, kad jos išbrinktų. Kai chia sėklas užpilate - palaukite 10 min. ir tuomet jas pramaišykite. Po išmaišymo jau galite ramiai palikti stovėti užpiltas chia sėklas šaldytuve. Kai sėklos pastovės ir išbrinks, tuomet ant viršaus dedame mėgstamų vaisių, uogų, kokoso drožlių ar kitų mėgstamų pagardų. Mes gamindami naudojome bananus ir šaldytas uogas.

Ingredientų alternatyvos:

  • Jeigu trūksta saldomo, tuomet papildomam saldumui galite dėti medaus, saldiklio arba tiesiog rinktis saldesnius vaisius, pvz. bananą, vynuoges.
  • Šokolado mylėtojai prieš arba po chia sėklų brinkinimo gali įdėti kakavos, nes tai suteiks šokoladinio skonio.
  • Chia pudingui paruošti, galima naudoti bet kokį augalinį pieną, pvz. migdolų, kokosų. Augalinio pieno pasirinkimas priklauso nuo to, kuris iš jų jums yra skaniausias ir mėgstamiausias.

Patarimai Renkantis Saldumynus Vaikams

Skaitykite etiketes. Saldumynai - ne apdovanojimas. Duokite pavyzdį. Įtraukite vaikus į gamybą. Sveiki, skanūs, lengvi ir energijos suteikiantys - tokie turėtų būti kiekvieno moksleivio užkandžiai.

  • Nors vaikams įprastai siūlomas pieniškas šokoladas, kokybiškas juodasis šokoladas (70 % kakavos ir daugiau) - puikus kompromisas.
  • Tik keli ingredientai - riešutai, datulės, kakava, avižos - ir turite maistingus, energijos kupinus saldumynus.
  • Naudojant bananus, obuolius, cukinijas ar moliūgus, galima iškepti skanius ir saldžius keksiukus be rafinuoto cukraus.

Sveiki Užkandžiai Į Mokyklą

Prasidėjus mokslo metams retai kada turime laiko kasdienei maisto ruošai, tad skubėdami dažniausiai pasirūpiname vaisiais, daržovėmis ir sumuštiniais. Kaip užkandėlių gamybos procesą suplanuoti, palengvinti ir ką gaminti, kad vaikų mitybą papildytume reikalingiausiomis medžiagomis?

Šokoladams užkandžių dėžutėje - ne vieta

Cukrus skatina hiperaktyvumą, tad vaikui gali būti sunkiau susikaupti pamokose. Be to, saldumynai didina tikimybę ateityje susirgti diabetu, turėti antsvorio.

Sveika alternatyva nesveikiems saldėsiams

Vaikams, kaip ir suaugusiems, svarbi medžiagų įvairovė, tad užkandžių dėžutėje turėtų būti daržovių, vaisių, grūdinės kultūros patiekalų. Puiki idėja gaminti užtepėles, salotas paįvairinti riešutais bei džiovintais vaisiais, kuriuose yra daug vitaminų bei mineralinių medžiagų, gerųjų riebalų.

Blynai arba belgiški vafliai taip pat bus sveikesni, jei vietoje kvietinių pasirinksite viso grūdo miltus, o kad būtų gardžiau, įbersite nesaldintos kakavos: vaikams juk patinka viskas, kas kvepia šokoladu! Norintiesiems sotesnių užkandžių, mėgstamą traškią vištieną galima paruošti greitai, lengvai ir be miltų: pavoliojant vištienos gabalėlius kiaušinyje ir viso grūdo avižose. Žinoma, nepamirškite ir paprastų, bet vaikų mėgstamų užkandžių - morkų, agurkų šiaudelių, obuolių, kriaušių, mėgstamų riešutų.

5 Sveiki Užkandžiai - Skanu Ir Greita!

Maisto gamyba gali būti puikus būdas praleisti sekmadienio valandą kartu su savo vaiku - leiskite mokinukui pačiam pasirinkti ingredientus sausainiams, suplanuoti kiekvienos savaitės dienos užkandį. Taip sutaupysite laiko ir išvengsite rytinės įtampos.

Avižinių dribsnių keksiukai su bananais ir datulėmis

Šiuos keksiukus galima valgyti ir kasdien! Papuošus uogomis, vaisiais, kokosų drožlėmis, jie niekada nepabos! Purūs, maistingi, suteikiantys sotumo jausmą.

Reikės:
  • Puodelio viso grūdo kvietinių ar kitų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Žiupsnelio malto cinamono
  • 1 puodelio avižų
  • 1 puodelio smulkintų datulių
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus
  • 2 prinokusių bananų
  • 1 didelė batato tyrės
  • Pusės puodelio graikinių riešutų

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių, paruoškite keksiukų formeles - ištepkite kokosų aliejumi arba sviestu. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Įpilkite avižas ir maišykite. Bananus, batatų tyrę, kokosų aliejų sutrinkite ir sumaišykite su sausais ingredientais, suberkite riešutus. Paruoštą mišinį išpilstykite į keksiukų formeles ir kepkite apie 45 min.

Pūstų ryžių skanėstas

Pamenate pūstų ryžių paplotėlius? Taip, vaikystės skonis… Palepinkite jais ir savo vaikus, tik dar kiek paįvairinkite šį užkandį uogomis ir riešutais.

Reikės:
  • 2 šaukšto mėgstamo riešutų kremo
  • 2 šaukšto medaus arba datulių pastos
  • 1 prinokusio banano
  • 2 šaukšto kokosų aliejaus
  • 100 g „goji“ uogų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 200 g karijų
  • 3 puodelių pūstų ryžių

Mažame puodelyje sumaišykite riešutų sviestą, medų, trintą bananą ir kokosų aliejų. Pakaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišykite. Abrikosus ir riešutus šiek tiek susmulkinkite, sumaišykite su pūstais ryžiais, „goji“ uogomis. Užpilkite skysta šilta mase, sudėkite į norimą formą, suspauskite, laikykite šaldytuve 2-3 valandas šiek tiek paslėgtus. Pjaustykite norimo dydžio, vyniokite į kepimo popierių, kad būtų patogiau valgyti ar įdėti į užkandžių dėžutę.

Bananų duona-keksas

Vaikams šį keksą patiks ne tik gaminti, bet ir valgyti. Paruošite greitai, lengvai, o valgys visa šeima.

Reikės:
  • 5 bananų
  • 4 šaukšto skysto medaus
  • 3 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 100 g avižinių miltų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių