Mėgstame saldumynus bet kokia forma! Todėl, kaip ir dera "Formos fabrikui", turime vienaragių, meduolių namelių, žvaigždžių, kačių, dviračių, ananasų ir net fotoaparatų formų formelių sausainiams.
Mes nesprendžiame, kokios formos saldumynas jums tinka, mes tik padedame jį iškepti, todėl turime įvairiausių formų išpjaustytų formelių :)
Iškepę svajonių formos sausainius, nepamirškite jų papuošti! Tai padaryti jums padės specialūs dekoravimo šablonai ir sausainių antspaudai.
Saulutei vis labiau šildant, kviečiame išsikepti lengvus morkų sausainius.
Jei ieškote kalėdinių raštų, peržiūrėkite mūsų kalėdinių sausainių formelių ir štampų asortimentą. Nepamirštame ir Velykų, turime atitinkamų velykinių formų.
Prieš Velykas viena iš populiariausių prekių mūsų parduotuvėje tampa Velykinio avinėlio forma. Ne tik dėl galimybės iškepti avinėlio formos skanėstą, bet ir todėl, kad su tokiu papuošimu Velykinis stalas atrodo įspūdingai.
Taigi, pateikiame keletą receptų, kaip iškepti skanius ir mielus sausainius:
Imbieriniai sausainiai
Šilti, žiemos skonio kupini imbieriniai sausainiai. Receptas itin lengvas ir patikrintas - puikiai tinkantis naudoti su sausainių formelėmis.
Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
Supilkite medų ir sudėkite citrinos žievelę (jei naudojate).
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius.
Lėtai įmaišykite miltų mišinį į drėgnąją masę išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą.
Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm.
Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais arba kakava - tai palengvins sausainių formavimą.
Kepkite 190C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 8-9 min.
Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje.
Jei tešla limpa prie formelių - nepagailėkite miltų ar kakavos. Norėdami išvalyti sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius.
Vegetariški sausainiai šunims
Jei skanėstus šeimai mėgstate gaminti patys, iškepkite skardą naminių sausainių ir šunims. Jokių specialių produktų nereikia - tinka visi „žmogiški“, tik suderinti specialiai šunims.
Draugas tikrai apsidžiaugs radęs tokių po egle. Tiesa, skanėstai yra skanėstai - tik po keletą per dieną. Jei šuo nealergiškas vištienai, šitie sausainiai jam turėtų patikti.
Reikės:
- 1 v. š.
- Iš vištienos išvirkite sultinį (jei virdami įdėsite daržovių, sultinio užteks ir sriubai, ir augintiniui).
Atvėsintą vištieną smulkiai sukapokite peiliu arba susmulkinkite virtuvės kombainu. Suberkite ją į miltus ir trintos anglies mišinį.
Jei sultinys neriebus, įpilkite šaukštą aliejaus, įmeskite kapotų petražolių ir įpilkite sultinio.
Sultinį pilkite dalimis ir maišykite tešlą, kol ji taps minkšta, bet pakankamai tvirta kočioti.
Iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, išspauskite norimų formų sausainius ir kiškite į 180 kaitrumo orkaitę.
Kepkite 25-30 min., kol sausainiukai taps kieti.
Kvapnūs vegetariški sausainiai - gera alternatyva saldumynams nuo stalo.
Moliūgai - šunims tinkama daržovė. Jie natūraliai reguliuoja žarnyno veiklą - mažina viduriavimą arba padeda užkietėjus viduriams.
Nebijokite ir cinamono - tai katėms ir šunims saugus prieskonis.
Reikės:
- 5 v. š.
- 2 v. š.
- 1 v. š.
- 1 a. š.
- 1-2 v. š.
Pirmiausia pasiruoškite moliūgo tyrę. Supjaustykite moliūgą stambesniais gabaliukais ar riekelėmis, pašalinkite sėklas, išdėliokite aliejumi pašlakstytoje skardoje ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį, kol moliūgas suminkštės.
Į miltus berkite kapotas moliūgo sėklas, įberkite cinamono, įdėkite žemės riešutų sviesto, moliūgo tyrės, įpilkite aliejaus ir lengvai paplaktą kiaušinį.
Viską gerai sumaišykite ir minkykite tešlą, kol ši nelips prie rankų.
Iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą ir formuokite jums patinkančios formos sausainius.
