pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šaldyto Jogurto Ledai: Gaivūs Receptai Jūsų Virtuvei

Visi mes mėgstame kartas nuo karto pasimėgauti dubenėliu ledų. Turbūt nėra geresnio būdo savęs palepinimui, kaip dubenėlis šaltų, skanių ledų. Tačiau kaip mėgautis ledais nesijaudinant dėl pridėtinio cukraus? Bet leduose iš parduotuvės pilna pridėtinio cukraus, skonio stipriklių ir maisto dažiklių. Tad kodėl nepasigaminus šalto jogurto skanėstų patiems namie?

Nors nuo įprastų ledų kiek skiriasi konsistencija, tačiau mes namuose jį vis tiek tituluojame ledais iš jogurto. Juo labiau, kad šaldytų uogų ledai iš jogurto labai gardūs ir vaikai jų paragavę nenusivils.

Tikra interneto sensacija - šaldyto jogurto kąsneliai aplieti šokoladu, su riešutų sviestu ir sezoninėmis uogomis. Be jokių abejonių sveikas skanėstas - šaldytų uogų desertu iš jogurto vaikus drąsiai galime vaišinti tiek per šventes, tiek paprastą dieną. Štai kaip pasigaminti šaldytą jogurtą! Tai naminio šaldyto jogurto receptas yra toks paprastas ir yra aštrus bei kreminis, tik su 3 ingredientais.

Pagrindiniai Ingredientai ir Jų Privalumai

Graikiškas jogurtas yra labiausiai paplitęs pagrindas dėl savo tirštos tekstūros ir didelio baltymų kiekio. Medus, klevų sirupas, agavų nektaras ar cukrus yra tinkami saldikliai. Rekomenduojame čia naudoti riebų graikišką jogurtą, kad gautumėte kremiškiausią tekstūrą ir geriausią skonį.

  • Graikiškas jogurtas: Jame gausu baltymų ir probiotikų.
  • Sunkus kremas: Grietinėlės derinys su jogurtu yra svarbus norint gauti kreminės tekstūros.
  • Granuliuotas cukrus: Galite jį pakeisti bet kuriuo mėgstamu natūraliu saldikliu! Medus, agavų sirupas ir klevų sirupas veikia gerai.
  • Vanilės ekstraktas (nebūtina): Jis suteikia malonų skoniui atspalvį.

Šaldyto Jogurto Ledų Receptai

Receptas su Uogomis

Gerai sušaldytas uogas ar vaisius tiesiai iš šaldiklio sudedame į virtuvės kombainą ir pasmulkiname apie 20-30 sekundžių (visai į košelę sumalti nereikia). Supilame jogurtą bei cukrų arba medų arba agavos sirupą ir leidžiame kombainui viską išmaišyti iki vienalytės tirštokos masės. Paragaujame ar užtenka saldumo, jei reikia įdedame papildomai.

Sutrinkite braškes iki vientisos masės arba galite smulkiai supjaustyti, sumaišykite su jogurtu, sultimis, vanilės ekstraktu ir mėlynėmis. Tuomet supilkite į specialias formeles ir šaldykite šaldiklyje apie valandą. Visada galite įdėti daugiau ar kitokių vaisių, priklausomai nuo to, ką labiau mėgstate. Mes nenaudojome jokių saldiklių, nes vaisiai ir taip yra saldūs. Dabar tereikia įdėti užpildytas formeles į šaldiklį ir palaukti, kol kietai sušals.

Šokoladu Aplieti Jogurto Kąsneliai

Geriausia naudoti tirštą natūralų graikišką jogurtą. Pasaldiname pagal poreikį medumi. Jei naudojame kiek skystesnį jogurtą, jį galima patirštinti ir pasaldinti trintu bananu. Kepimo popieriumi ištiesiame lėkštę ir ant jo dedame po šaukštelį jogurto. Ant viršaus užliejame truputį riešutų sviesto ir pabarstome druska. Garų vonelėje išlydome šokoladą su kokosų aliejumi. Sušalusius kąsnelius panardiname į šokoladą ir išgriebiame šakute, leidžiame pertekliui nuvarvėti. Šokoladu aplietą kąsnelį dedame atgal ant lėkštės ir grąžiname į šaldymo kamerą ar šaldytuvą.

Ledai su Mango ir Kokosų Grietinėle

Į blenderio indą supilkite kokosų grietinėlę, suberkite šaldytus mangus ir medų. Viską išplakite iki vientisos kremiškos masės. Matcha arbatos miltelius padalinkite į 8 ledų formeles. Iki viršaus pripilkite paruoštos masės. Šaldykite apie 4-5 valandas.

Jogurto ir Braškių Ledai su Marmuriniu Efektu

Į blenderį supilkite jogurtą, vanilę ir medų, ir išsukite viską, kol susimaišys. Atidėkite šios masės 1+½ stiklinės į šalį. Į ledų formeles palaitomis pilkite baltos (jogurto) masės ir rožinės (jogurto su braškėmis) masės, padarydami „marmurinį” efektą. Jei norite, pabaigoje dar galite valgomuoju peiliu švelniai pamaišyt abi mases, kad jos dar labiau susimargintų.

Gaminimo Būdai

Puiku, jei turite ledų gaminimo aparatą naminiam šaldytam jogurtui: tai mūsų rekomenduojamas būdas gaminti šį receptą. Bet jūs taip pat galite tai padaryti naudodami virtuvės kombainą!

  1. Energingai išplakite jogurtą, grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. Jogurto mišinį užšaldykite ledų gaminimo aparate. Arba galite 3 valandas užšaldyti silikoniniuose ledo kubelių padėkluose, tada ištraukti kubelius ir sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
  3. Ant viršaus uždėkite priedų ir patiekite.

Ledų Gaminimo Aparatas vs. Virtuvės Kombainas

Gaminant šaldytą jogurtą ledų gaminimo aparate, palyginti su virtuvės kombainu, yra keletas privalumų ir trūkumų!

Būdas Privalumai Trūkumai
Ledų gaminimo aparatas Geriausia kreminė tekstūra, greitesnis procesas Reikia specialaus aparato
Virtuvės kombainas Nereikia specialaus aparato Ilgesnis procesas, mažiau kreminė tekstūra

Patarimai ir Gudrybės

  • Naminį šaldytą jogurtą geriausia valgyti ką tik pagamintą.
  • Likučius laikyti šaldytuve iki 1 savaitės.
  • Sušaldžius per naktį tekstūra tampa labai ledinė ir kieta, todėl prieš išskobdami leiskite atitirpti ant stalo bent 30 minučių.

Patiko mūsų receptas? Labai norėtume pamatyti, kaip jums sekėsi gaminti šaldyto jogurto skanėstus.