Orkaitėje kepta kalakutiena su obuoliais, vynuogėmis, moliūgais
Share
Ypač skani ir sultinga, bet daug dėmesio bei laiko nereikalaujanti kalakutienos file 🙂
Apie pusę kilogramo kalakutienos krūtinėlės file užpilu maždaug puse pakelio skysto „Santa Marija” teriyaki marinato ir palieku pasimarinuoti. Labai patogu, nes tas marinavimas gali trukti nuo valandos iki paros ar netgi dar daugiau.
Teriyaki marinatas man siūlosi su saldesnėmis daržovėmis ar vaisiais – tiesiog, man čia bulvės ar burokėliai nelabai dera. Taigi, šalia dėlioju mano mėgstamus paukštienos palydovus: moliūgą (šį kartą buvo nedidukas sviestinis), mėlynąsias vynuoges, obuolius.
Šauname į 200 laipsnių orkaitę 30 minučių. Per tą laiką pasiruošiame norimus vaisius: vynuoges pasmulkiname mažesnėmis kekėmis, obuolius supjaustome, jei dideli, o jei mažesni – tiesiog dėsime visus, prieš tai šiek tiek subadę odelę šakute. Po pusvalandžio viską (ir kalakutienos file) papurškiame ar patepame alyvuogių aliejumi ir vėl šauname orkaitėn dar 15-20 minučių. Viskas 🙂 Viskas turėtų labai gražiai iškepti ir apskrusti, bet neperkepti ir neišsausėti.
Kalakutienos „paturbinimui” naudojau medų su čili 🙂 Padeda gražiai apskrusti, suteikia šiek tiek dilgčiojimo skonio receptoriams 🙂 Žinoma, jei norisi, galima šiek tiek medaus ir čiliuko atskirai.
- Jeigu turite didesnį kepimo indą ir daugiau/ didesnį moliūgą, tai ir dėkite jo daugiau. Jau iškeptą jį puikiai galime panaudoti mišrainėms arba, mano mėgstamiausias būdas – greitai sriubai, pridėjus šiek tiek lęšių, sultinuko (arba likusio padažiuko nuo šio kepimo), žemės riešutų sviesto ar dar ko nors..
- Vynuoges siūlau rinktis be kauliukų. Kai kas klausia, ar žalios tinka.. Na, tinka, bet tos mėlynai raudonos – nepralenkiamos saldumu, plona odele, skoniu 🙂
- Kalakutienos „paturbinimui” naudojau medų su čili 🙂 Padeda gražiai apskrusti, suteikia šiek tiek dilgčiojimo skonio receptoriams 🙂 Žinoma, galima šiek tiek medaus ir čiliuko atskirai.
Reikalingi ingredientai:
Blauzdos2 vntBulvės6 vntMorkos1 vntSvogūnai1 vntDruska ir pipiraipagal skonįPrieskoniai paukštienaipagal skonįRafinuotas aliejuspagal skonįRaudonėlispagal skonįBazilikaspagal skonįVanduopagal skonįGarstyčiospagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Paruoškite ingredientus.2. Kalakutienos blauzdeles gerai nuplaukite, išskinkite mažas plunksnas, jei jų liko, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.
Reklama3. Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir pipirus, paukštienos prieskonius ir garstyčių sėklas, viską išmaišykite ir tolygiai paskirstykite per visą paukščio paviršių.
4. Dubenį su blauzdelėmis atsargiai apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, o geriausia – nakčiai.
Kalakutienos kulšelės orkaitėje
Kalakutiena yra dietinė ir skani mėsa. Iš jos gaminami labai skanūs patiekalai. Parodysime receptą, kaip kepti kalakutų blauzdeles orkaitėje. Palepinkite save ir savo šeimą skaniais pietumis ar vakariene! Gaminimo būdas gana paprastas, mėsa turi būti marinuota ir kepta orkaitėje. Kalakutiena yra sultinga, bet kartu ir dietinė. Kaip garnyrą paruoškite daržoves. Marinavimui galite naudoti bet kokių prieskonių ir žolelių pagal skonį. Sunkiausia išlaukti laiko, nes paukštis kepa apie dvi valandas, o seilės pradeda tekėti su pirmaisiais aromatais iš orkaitės.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama
