pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pikantiškų salotų receptai su kepta duona

Pikantiškos salotos - jų pristatinėti nereikia, nes šias salotas yra ragavęs kiekvienas.

Primename jų receptą, kuris yra paprastas, o salotos labai gardžios. Jas galite patiekti su kepta duona.

Šių salotų skonis neatsiejamas nuo česnako, jo galite naudoti pagal skonį arba galite ir išvis jo nedėti.

Taip pat šiose salotose yra daug baltymų, jos yra sočios, todėl puikiai tiks ir pusryčiams.

Kiaušiniai yra kokybiškų baltymų šaltinis, juose gausu vitaminų B2, B12, D, A, E, taip pat seleno, geležies, cinko.

Pikantiškų salotų ingredientai

  • Kiaušiniai
  • Fermentinis sūris
  • Česnako skiltelės
  • Majonezas
  • Garstyčios

Pikantiškų salotų gaminimo eiga

  1. Kiaušinius ir fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Česnako skilteles išspauskite arba smulkiai sutarkuokite.
  3. Dubenyje sumaišykite visas salotų sudėtines dalis, viską išmaišykite.

Šitas paprastas, bet tikrai labai skanios salotos.

Kiti pikantiškų salotų receptai

Salotos su kuskusu, tunu ir mocarela

Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą. Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.

Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.

Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų.

Ingredientai:

  • Kuskusas
  • Salotų lapai
  • Apelsinas
  • Svogūnas
  • Konservuotas tunas
  • Mocarela

Šiltos daržovių salotos

Visas daržoves nulupkite, nuplaukite ir (pasitelkę kantrybę) supjaustykite kubeliais - jie turėtų būti maždaug 1 kubinio cm dydžio (tik svogūną pjaustykite dar smulkiau). Jei kantrybės neturite, tuomet tiks ir daržovių lazdelės. Suberkite į dubenį.

Atskirame mažame dubenėlyje sumaišykite aliejų, actą ir medų, kol gausite skystą tyrelę. Supilkite ją ant daržovių ir gerai rankomis permaišykite.

Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite ir vienu sluoksniu paskleiskite daržoves. Pabarstykite jas prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20-30 min porąsyk pamaišydami.

Daržovės turi būti iškepusios, tačiau dar išsaugojusios traškumą. Jei iškepusios salotos jums pasirodė kiek sausokos, tiesiog užpilkite dar šaukštą ar porą alyvuogių aliejaus.

Kol daržovės kepa, keptuvėje nuolat maišydami pakepinkite saulėgrąžas.

Ingredientai:

  • Morkos
  • Paprikos
  • Svogūnai
  • Alyvuogių aliejus
  • Vyno actas
  • Medus
  • Prieskoninės žolelės
  • Druska, pipirai
  • Saulėgrąžos

Salotos su lęšiais ir avinžirniais

Pirmiausia išsivirkite lęšius. Sudėkite juos, česnaką, šalavijus į storadugnį puodą, supilkite alyvuogių aliejų ir porą stiklinių šalto vandens. Palaukite, kol užvirs ir sumažinkite karštį iki minimalaus, kad vanduo vos burbuliuotų.

Virkite lęšius nuo 25 iki 35 min., kol jie bus vis dar birūs, tačiau išvirę. Leiskite jiems kiek pravėsti puode, o tada nusunkite, išrinkite česnako gabaliukus ir šalavijo lapelius, jų nebereikės.

Paruoškite padažą: grūstuvėje sutrinkite česnaką, 1/2 arbat. šaukšt, druskos ir kalendras bei kuminus. Mažame dubenėlyje sumaišykite gautą česnakų ir prieskonių pastą su tahini pasta, 1 valg. šaukš. citrinos sulčių ir alyvuogių aliejumi.

Paragaukite ir, jei trūksta, įdėkite dar druskos. Labai plonai supjaustytą raudonąjį svogūną sumaišykite su geru žiupsniu druskos ir likusiomis citrinos sultimis.

Sumaišykite salotas: į gilią lėkštę dėkite lęšius, avinžirnius, svogūnus ir užpilkite padažu bei kruopščiai išmaišykite.

Ingredientai:

  • Lęšiai
  • Česnakas
  • Šalavijai
  • Alyvuogių aliejus
  • Avinžirniai
  • Kalendros
  • Kuminai
  • Tahini pasta
  • Citrinos sultys
  • Raudonasis svogūnas

Salotos su daigintais avinžirniais

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis.

Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus. Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.

Ingredientai:

  • Morkos
  • Avinžirniai
  • Datulės
  • Petražolės
  • Riešutai
  • Citrinos sultys
  • Medus
  • Kuminai

Salotos su kepta duona ir daržovėmis

Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki kol skrebučiai taps traškūs.

Supjaustykite agurkus, paprikas, svogūną, pomidorus, susmulkinkite česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nepamirškite pagardinti salotų druska ir pipirais. Patiekite su česnakiniais skrebučiais.

Šių salotų variacijų daugybė, tad galite įtraukti ir kaparėlius, mėgstamas salotos, bazilikus, alyvuoges, mocarelos sūrį, ančiuvius, padažui naudojamas vyno actas, alyvuogių aliejus, Dižono garstyčios ir pan.

Ingredientai:

  • Batonas
  • Agurkai
  • Paprikos
  • Svogūnai
  • Pomidorai
  • Česnakai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska, pipirai

Salotos su brokoliais

Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą brinkinkite.

Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje. Špinatų lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite į stiklines taures.

Ant viršaus dėkite atšalusių brokolių, berkite riešutų, nusausintų razinų. Paruoškite užpilą: sūrį sutrupinkite ir su kitais ingredientais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Ingredientai:

  • Brokoliai
  • Razinos
  • Apelsinų sultys
  • Svogūnas
  • Migdolų drožlės
  • Špinatų lapeliai
  • Sūris
  • Citrinos sultys
  • Medus

Salotos su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis

Salotas Bolivines balandas sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 400 ml verdančio vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet nukaiskite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 5 min.

Paruoštas bolivines balandas sudėkite į dubenį ar lėkštę ir palikite atvėsti. Į kuo platesnį indą sudėsite - tuo greičiau atvės. Atvėsusias bolivines balandas sudėkite į dubenį.

Užpilas Į nedidelį stiklainėlį sudėkite aliejų, citrinos sultis, sirupą, susmulkintą česnaką, garstyčias ir prieskonius. Stiklainėlį uždenkite ir stipriai pakratykite - visi produktai tarpusavyje gerai susiplaks ir susijungs.

Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Pritaikykite savo skoniui: šiam receptui galite rinktis bet kurios rūšies bolivines balandas.

Aš naudojau baltą, tačiau puikiai salotose atrodo maišytų spalvų kruopos. Jei labai mėgstate saulėje džiovintus pomidorus, galite jų kiekį didinti.

Ingredientai:

  • Bolivinės balandos
  • Aliejus
  • Citrinos sultys
  • Agavų sirupas
  • Česnakas
  • Garstyčios
  • Prieskoniai

Cezario salotos su kepta duona

Kiaušinį išvirkite taip, kad būtų minkštas - apie 2 min. Salotų lapus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padėkite į šaldytuvą - išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresni ir traškesni.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, duoną supjaustykite kubeliais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, saikingai apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Į plakti skirtą dubenį sumeskite nuluptą kiaušinį, ančiuvius, supilkite citrinos sultis, įmaišykite pipirus ir Vorčesterio padažą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, tada, pildamos plonyte srovele palengva įmaišykite aliejų.

Lėkštę, į kurią dėsite salotas, galite patrinti česnako skiltele - valgant lydės pikantiškas kvapas, tada joje išdėliokite salotų lapus, suberkite duonos kubelius ir užtarkuokite ar sūrio drožtuku padrožkite sūrio.

Ingredientai:

  • Kiaušinis
  • Salotų lapai
  • Duona
  • Ančiuviai
  • Citrinos sultys
  • Pipirai
  • Vorčesterio padažas
  • Aliejus
  • Česnakas
  • Sūris

Salotos su vištiena ir persikų padažu

Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms). Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.

Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.

Ingredientai:

  • Vištiena
  • Persikai
  • Čili pipirai
  • Salotų lapai
  • Špinatai
  • Pomidorai
  • Agurkai
  • Balzaminis actas
  • Alyvuogių aliejus

Salotos su karštai rūkyta šlaunelių mėsa

Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu. Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis bei sūriu.

Padažas: Išspauskite citrinų ir apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele, lėtai pildami aliejų, kol sutirštės.

Ingredientai:

  • Obuoliai
  • Avokadai
  • Karštai rūkyta šlaunelių mėsa
  • Svogūnai
  • Gražgarstės lapeliai
  • Špinatai
  • Petražolės
  • Sūris
  • Citrinų sultys
  • Apelsinų sultys
  • Žaliųjų citrinų sultys
  • Medus
  • Aliejus