pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Raudono Aksomo Keksiukai: Receptas ir Įkvėpimas

Nustebink mylimą žmogų arba patį save ir pasigamink valentininius Red Velvet keksiukus. Jiems gyvumo suteikia išraiškingo skonio vyšnių įdaras, o sūrio kremas harmoningai sujungia aksominį skonį.

Keksiukų Ingredientai ir Paruošimas

Štai ko reikės norint pagaminti šiuos nuostabius keksiukus:

Keksiuko tešlai:

  • 180 g miltų
  • 140 g cukraus
  • 120 g kefyro
  • 80 g saulėgrąžų aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š. kakavos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. sodos
  • ¼ a.š. druskos

Vyšnių įdarui:

  • 250 g vyšnių (šaldytų)
  • 4 v.š. apelsinų sulčių
  • 2 a.š. cukraus

Kremui:

  • 300 g kreminio sūrio
  • 120 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską, sumaišykite.

Su mikseriu iki purumo išplakite sviestą. Suberkite cukrų ir supilkite aliejų.

Ąsotėlyje sumaišykite pasukas/kefyrą su actu ir maistiniais dažais. Dažų dėkite tiek, kad gautųsi ryški raudona spalva.

Tešlą tolygiai paskirstykite tarp dviejų kepimo formų.

Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės.

Iškeptus biskvitus 5 minutes palikite formose, tuomet išimkite, nulupkite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.

Kremui kambario temperatūros sūrį ir sviestą išplakite mikseriu. Berkite cukraus pudrą, vanilę, šaukštą pieno, plakite iki vientisos masės.

Keksiukų Puošimas ir Patiekimas

Surinkite tortą: ant lėkštės dėkite vieną biskvitą.

Ant kremo dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspausti.

Tortą palaikykite šaldytuve, kol sustings ir palikite visiškai atvėsti.

Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį.

* paprastai biskvitas visada kepdamas iškyla ir iškepa su „kuprele”. Tą „kuprelę” visuomet nupjaunu ir atidedu papuošimams ar tiesiog užkandžiui su arbata.

Pastabos ir Patarimai

Miltų ir kakavos mišinį būtina persijoti, kad nebūtų jokių gabaliukų.

Kremui labai svarbu, kad sūris ir sviestas būtų kambario temperatūros, kad kremas būtų vientisas, be gumuliukų.

Pagal orginalų receptą cukraus pudros reiktų žymiai daugiau. Aš dėjau tik puodelį, nes dėti pusę kilogramo ar net daugiau cukraus pudros, niekaip nekilo ranka.

Amerikiečiai tortą dažniausiai daro iš dviejų storų biskvitų. Galite taip daryti ir Jūs, net kremo galima tada tepti mažiau. Aš norėjau plonesnių sluoksnių, todėl supjausčiau į keturis dalis, o kremo pasidariau daugiau.

Štai dar vienas receptas, kurį galite išbandyti:

  1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome sviestą, cukrų bei druską iki vientisos masės.
  3. Sudedame kiaušinį, kiaušinio trynį, maistinius dažus, vanilinį cukrų, supilame aliejų, kefyrą bei gerai išmaišome.
  4. Tada į tešlą suberiame miltus, kakavą bei sodą ir švelniais judesiais įmaišome į tešlą.
  5. Kai tešla gaunasi vientisa, dedame į keksiukų formeles (du trečdalius tūrio) bei kepame maždaug 18-20 minučių, kol visiškai iškeps.
  6. Po to puošiame pagal savo fantaziją.

Patarimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai.

Taigi, jei norite nustebinti savo artimuosius ar tiesiog pasimėgauti ypatingu desertu, raudono aksomo keksiukai su vyšnių įdaru ir sūrio kremu yra puikus pasirinkimas!