Kotletai be kiausinio
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “Kotletai su kiausiniu ir surio idaru” rasta receptų 1000Zrazai su kiaušinių ir sūrio įdaruPikantiški sumuštiniai su kiaušinių ir sūrio užtepėleGeriausi kiaušinių pakaitalai kotletuose
Geriausias kiaušinių pakaitalas kotletuose yra tie, kurie leis mėsai geriau sulipti. Galite pabandyti naudoti jogurtą, rikotą, džiūvėsėlius, nesaldintą obuolių padažą, bulvių košę, pomidorų padažą.
Visa priežastis, dėl kurios kiaušiniai veikia kotletuose, yra ta, kad juose yra papildomų baltymų, dėl kurių kepdami kotletai tvirtai laikosi kartu. Taigi kiti baltymų pagrindu pagaminti pakaitalai yra idealūs.
Taigi čia yra idėjų, kurias galite naudoti, tik nepamirškite jų naudoti saikingai, kad tekstūra išliktų tinkama.
1. Paprastas jogurtas arba pasukos
Tiek jogurtas, tiek pasukos turi panašią tekstūrą – pažiūrėjus neatskirsi. Paprastas jogurtas yra tirštas, todėl išlaikys jūsų kamuoliuko formą. Kad jūsų kotletai būtų tokie pat kieti, kaip ir su kiaušiniais, kiekvienam kiaušiniui naudokite tris jogurto pakaitalus. Nepamirškite naudoti krekerių, kad išryškintumėte traškią tekstūrą.
Pasukos yra šviesiai geltonos spalvos, kuri laikui bėgant tampa balta. Tai puikus kiaušinių pakaitalas, nes jie turi tą patį mitybos profilį. Be to, jis turi kreminį skonį, kuris gali būti panašus į kiaušinių skonį.
Taip pat skaitykite: Ar risotto turi sūrį?
2. Naudokite rikotos sūrį
Tai puikus kiaušinių pakaitalas, kuris gali padėti suteikti ypatingo skonio. Jei gaminate kotletus savo svečiams, jie netrukus jums paskambins, kad gautų tą ypatingą receptą. Paprastai vieną kiaušinį turėtumėte pakeisti ketvirtadaliu puodelio rikotos.
Rikotos sūrio galite rasti maisto prekių parduotuvėse. Dėl vidutinio riebumo ir skanaus skonio jis puikiai tinka prie kiaulienos. Tai dar ne viskas – didelis vandens procentas padeda išlaikyti drėgmę kotletuose.
3. Duonos trupinius išmirkykite piene
Vienas iš būdų pasigaminti mėsos kukulį be kiaušinių – duonos trupinius pamirkyti piene ir sumaišyti su mėsa. Kadangi kiaušiniai naudojami kaip mėsos rišikliai, mišinys veiks tinkamai.
Tiesiog paimkite saują duonos trupinių, pamirkykite juos piene ir sudėkite mišinį į mėsos dubenį. Šis metodas puikiai tinka, jei šeimoje kas nors yra alergiškas kiaušiniams arba kai baigiasi atsargos.
Kai svečiai ateina į jūsų namus be įspėjimo, jūs ne tik nueinate į parduotuvę ir pasiimate pasukų. O kadangi duonos trupinių galima įsigyti namuose, sumaišius su pienu, pasiseks.

Receptai
Skrebučiai su sardine ir kiaušiniu – tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro traškus duonos pagrindas, kvapnus česnako aromatas ir švelnus sardinių bei kiaušinių įdaras. Šis patiekalas išsiskiria ne tik paprastu paruošimu, bet ir universaliu skoniu, todėl jis tinka įvairioms progoms: šeimos pietums, greitam užkandžiui ar netikėtai užklupus svečiams. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip lengvai ir greitai paruošti šiuos skrebučius, atskleisime keletą patiekimo idėjų ir dalinsimės patarimais, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį.
Reikalingi ingredientai
Norint pagaminti skanius ir aromatingus skrebučius, reikės šių ingredientų:
Skrebučių su sardine ir kiaušiniu paruošimo etapai
Kiaušinių paruošimas
Pirmiausia pasirūpinkite kiaušiniais – užvirkite juos nedideliame puode su pasūdytu vandeniu. Kietai virtus kiaušinius virkite apie 8–10 minučių. Po to perpilkite šaltu vandeniu, kad jie lengviau luptųsi, ir nulupkite lukštus.
Duonos paskrudinimas
Kol kiaušiniai vėsta, pasiruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Baltos duonos riekeles apkepkite ant vidutinės ugnies, kol abi jų pusės taps auksinės ir traškios. Skrebučiai turėtų būti lengvi ir traškūs iš išorės, bet minkšti viduje.
Česnako aromatas
Įdaro paruošimas
Sardines išimkite iš skardinės, atskirkite nuo aliejaus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Į šią masę įmaišykite smulkiai supjaustytus krapus, kurie suteiks šviežumo ir aromato. Į tarkuotas sardines taip pat įmaišykite majonezą – jis suteiks kreminės tekstūros. Galiausiai, smulkiai sutarkuokite kiaušinius ir įmaišykite juos į sardinių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
Skrebučių formavimas
Paruoštą sardinių ir kiaušinių mišinį tolygiai užtepkite ant česnakine puse apteptų duonos riekelių. Stenkitės, kad užteptas sluoksnis būtų vidutinio storio – ne per plonas, bet ir ne per storas, kad užkandis būtų lengvai valgomas.
Patiekimo idėjos
Paruoštus skrebučius galite patiekti iškart arba palikti pastovėti keletą minučių – tai leis įdarui šiek tiek susigerti į skrebučio pagrindą, ir skonis taps dar sodresnis.
Šiuos skrebučius galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkų ar pomidorų griežinėliai. Jei norite įspūdingesnio pateikimo, papuoškite skrebučius papildomu krapų lapeliu arba smulkiai supjaustytu svogūnų laišku.

Maistingi brokolių, kiaušinių ir sūrio keksiukai
Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt