pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminiai virti varškėčiai: paprastas receptas

Šis receptas skirtas pradedantiesiems, o patyrusios šeimininkės galbūt ras ką nors naujo. Tai paprastas būdas pasigaminti skanius virtus varškėčius.

Ingredientai (4-5 porcijoms):

  • 800 g varškės (sausesnės, ne iš pakelių)
  • 2 didesni kiaušiniai
  • ~ 300 g miltų
  • Miltų pabarstymui
  • Druskos

Gaminimo eiga:

  1. Varškę gerai ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, išmaišome šaukštu ir dedame miltus.
  2. Užminkome tešlą. Gaminant varškėtukus, labai svarbu nepadauginti miltų. Geriau jau lipnesnė tešla ir daugiau miltų kočiojimui ant stalo, o ne atvirkščiai. Tokių varškėtukų skonyje dominuos varškė, jie bus minkšti, švelnūs.
  3. Tešlos gabalą apvoliojame miltuose.
  4. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis).
  5. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.

Pateikimas

Virti varškėčiai patiekiami su sviesto - grietinės padažu. Į padažą dar įpilu šlakelį vandens, kuriame virė varškėčiai, kad nebūtų labai tirštas.

Varškėtukai. Ką jau čia ir bepasakysi apie juos - klasika ir viskas.

Metai bėga, bet kai kurie dalykai nesikeičia - virti varškėtukai vis dar yra mėgstamiausias Jorio maistas, o aš vis dar verdu juos bent porą kartų per savaitę, šypt. Na, gerai, šis tas pasikeitė - atsirado dar dvi rankos, vis dažniau norinčios padėti: įmušti kiaušinius, išmaišyti tešlą, „surutuliuot“ volelius ar supjaustyti juos mažais varškėtukais. Trys minutės kunkuliuojančiame puode - ir varškėtukai keliauja į dubenėlius.

Varškėtukus gaminom iš lietuviškos ekologiškos „AUGA“ varškės. Tvaresnių ekologiškų „AUGA“ produktų linijoje - ne tik varškė, bet ir pienas, sviestas, kefyras, grietinė, kiaušiniai, avižiniai dribsniai. Žaliavos šiems produktams atkeliauja iš „AUGA“ ekologinių ūkių, o tai leidžia užtikrinti nekintančią aukščiausią kokybę.

Varškėtukai, kad būtų geri, žmonės sako, reikia neperdėti miltų. Varškę prasukti gerai, kad nebeliktų didelių gabalų. Kiaušinį su cukrum truputį išplakti keletą minučių, kad jis lengvai suputotų… sumaišyti su varške. Kartu į varškę įdėti porą šaukštų ištirpinto sviesto. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sijoti į varškę. Sumaišyti minkštą tešlą, vos vos prie rankų nelimpančią, bet lyg ir limpančią. Formuoti ilgą dešrą, kurią pjaustyti maždaug cm riekelėm ir į verdantį puodą keliom minutėm.