pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Salotos Su Kriaušėmis Ir Agurkais: Receptas

Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena. Sočios, gaivios, šiek tiek žiemiškos, bet ir truputį pavasariškos salotos su bulvėmis ir agurkais.

Ingredientai

  • Vištiena
  • Kriaušės
  • Agurkai
  • Avokadai: 1.00 vnt.
  • Pomidorai: 5.00 vnt.
  • Persikai: 1.00 vnt.
  • Salotos: 1.00 vnt.
  • Majonezas: 3.00 valg. š.
  • Jogurtas: 1.00 valg. š.
  • Citrinos: 0.50 vnt.
  • Garstyčios: 2.00 arbat. š.
  • Druska: 0.30 arbat. š.
  • Obuoliai: 2.00 vnt.
  • Majonezas: 2.00 valg. š.
  • Jogurtas: 1.00 valg. š.
  • Karis: 1.00 arbat. š.
  • Druska: 0.30 arbat. š.
  • Morkos: 2.00 st.
  • Druska: 0.50 arbat. š.
  • Sezamų aliejus: 4.00 valg. š.
  • Persikai: 1.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š.
  • Vištiena: 1.00 vnt.
  • Pekininiai kopūstai: arba salotos 1.00 vnt.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Cukrus: 1.00 arbat. š.
  • Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š.

Gaminimo Eiga

  1. Vištienos Paruošimas

    Vištieną supjaustykite gabalėliais, apvoliokite džiuvėsiais ir kepkite orkaitėje apie 15-20 min.

    Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).

    Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.

    Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

    Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių.

    Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite.

    Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su bulvėmis.

  2. Daržovių Paruošimas

    Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą - bus traškesnės.

    Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.

    Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.

    Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas.

    Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais.

    Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

    Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.

    Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais.

    Susmulkinkite pekininį kopūstą.

  3. Padažo Paruošimas

    Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.

  4. Atskirai indelyje sumaišykite jogurtą, garstyčias, muskatą, pipirus, druską ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite salotas ir viską gerai išmaišykite.

    Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.

  5. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis. Užpilkite ant salotų.

  6. Riešutų Paruošimas

    Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

    Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).

  7. Salotų Surinkimas

    Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

    Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą.

    Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.

    Sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytus špinatus.

    Visus paruoštus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite mėgstamu padažu.

    Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.

  8. Pateikimas

    Išmaišykite ir skanaukite.

    Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.